Ben jij verzot op gin-tonic? Dan zijn deze cocktailrecepten op basis van gin beslist iets voor jou!
Niets zo lekker als een verfrissende cocktail om de zomer in te luiden. Roku Gin komt op het perfecte moment met een limited edition gin met kersenbloesemsmaak die perfect te mixen valt. De Roku Gin Sakura Bloom Edition brengt een ode aan de Sakurabloesem die Japan elk voorjaar roze kleurt en tijdens het Hanami flower viewing festival geëerd worden. Gemaakt met vers geplukte bloesems legt de limited edition gin een bloemige smaak aan de dag met een vleugje ziltheid.
De smaak van de Japanse lente
Hoe ze dit voor elkaar spelen? Door de bloesemblaadjes apart te distilleren van de bladeren en vervolgens samen te voegen met 5 botanicals die tijdens hun piekmoment geplukt worden volgens het Japanse principe Shun. Shun verwijst naar een viering van de natuur op het hoogtepunt van seizoensgebonden perfectie. Het resultaat is een uitnodigende kersenbloesemgeur die je zo vervoert naar Japan. Op het gehemelte biedt Roku Sakura zachte en subtiele zoete tonen met een vleugje ziltheid. Deze wordt in balans gebracht met zoete kersenbloesem en gevolgd door een aanhoudende afdronk. En omdat het oog ook wat wil, kreeg de iconische zeshoekige fles voor de gelegenheid een florale make-over. De bekende Japanse kunstenares Eriko Horiki ontwierp het washi-papieren etiket, met roze en metallic vallende bloesemblaadjes. Zo smaakt de Roku Gin Sakura Bloom Edition niet alleen erg lekker, maar ziet hij er ook nog eens heel leuk uit.
3 recepten voor cocktails met Roku Gin Sakura Bloom Edition
Hoewel Roku Gin Sakura Bloom Edition het best wordt gedronken in een traditionele mix met tonic en - hoe kan het ook anders - gegarneerd met een kers, vonden wij drie recepten voor verfrissende cocktails die net dat tikkeltje anders zijn.
Roku Hanami Fizz
Benodigdheden:
- 50 ml Roku Sakura Bloom Edition
- 150 ml limonade
- verse frambozen
- verse gember
- Ijsblokken
- optioneel: kersenbloesem als garnituur
Bereiding:
- Schenk de gin samen met de verse frambozen en gember in een Collins-glas.
- Voeg de ijsblokjes toe.
- Vul aan met de limonade. Cheers!
Sakura Aperitif
Benodigdheden
- 25 ml Roku Sakura Bloom Edition
- 50 ml veenbessensap
- 15 ml Aperol
- Ronde ijsblok
- optioneel: kersenbloesem als garnituur
Bereiding:
- Doe een ronde ijsblok in een wijnglas.
- Voeg de gin, het veenbessensap en de Aperol toe.
- Werk af met een kersenbloesem.
Roku Sakura Soda
Benodigdheden:
- 50 ml Roku Sakura Bloom Edition
- 150 ml spuitwater
- verse kersen
- een snuifje zout
- ijsblokken
Bereiding:
- Verwijder de pit uit de kers en plet deze zachtjes in een rockglas.
- Voeg ijsblokjes toe.
- Schenk de gin en het spuitwater in het glas.
- Werk af met een snuifje zout en een verse kers ter garnering.
Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Roku Gin.
house.suntory.com
Lees ook:
Win 10 waardebonnen van €30 voor Ostendaise - North Sea Food Fest
De Cold Brew Lavendel Tonic wordt het drankje van de zomer
Blondie met frambozen en witte chocolade