Dit hotel van Yves Rocher dompelt je volledig onder in de natuur

Geüpdatet op 2 juli 2024 door Sam Vandenbosch
Dit hotel van Yves Rocher dompelt je volledig onder in de natuur Bron: Yves Rocher

Deze zomer een tripje naar Bretagne op de planning? Overnacht dan in La Grée des Landes, het eco- & spa-hotel van Yves Rocher.

In Gacilly, een klein dorpje in Bretagne, begon het allemaal voor Yves Rocher. Overnacht er in het eco- & spa-hotel La Grée des Landes, breng een bezoek aan de oogstvelden of de botanische tuinen, geniet er van een wellnessverzorging - en leer er vooral heel veel bij over de helende kracht van de natuur.

Eco-hotel met vier sterren

Yves Rocher

In 2009 werd het viersterrenhotel opgericht op initiatief van Jacques Rocher, de zoon van de stichter en gebouwd op zijn geboortegrond. Het hotel is verbonden met het DNA van het merk, en combineert - net zoals bij de Yves Rocher producten - welzijn en de natuur. Zo kan je er een rustgevende ochtendwandeling maken tussen de moestuintjes of maak je een trip naar de botanische tuinen, waar je een koffietje drinkt ten midden van wel 1500 plantensoorten. Het hotel telt 28 kamers, 4 suites en een bijzondere hut verscholen tussen de bomen. Telkens met een geweldig en rustgevend uitzicht over het groene domein. Ook zijn er een spa, binnenzwembad en infinity pool, om volledig ondergedompeld te worden in de helende sfeer van het merk. Boek zeker een gezichts- of lichaamsverzorging in bij de wellness, waarbij je geniet van een massage met Yves Rocher producten.

Yves Rocher

In gastronomisch Michelin-restaurant Les Jardins Sauvages, neemt Fabien Manzoni je mee in zijn 100% biologische keuken en verwerkt hij de natuurlijke ingrediënten van de nieuwste Yves Rocher lijn in zijn gerechten. Nòg lekkerder is het ontbijt dat La Grée des Landes serveert: met jam-potjes uitgestald in alle smaken die je je maar wensen kan, een selectie van wel zes verschillende verse sapjes, de fijnste charcuterie en kazen van de Bretagne-streek en elke ochtend heerlijk versgebakken brood.

Yves Rocher

La Gacilly, waar het allemaal begon

Het hotel, de botanische tuinen, de bloemenvelden en het Fab Lab van Yves Rocher zijn gelegen in La Gacilly, een schattig stadje in Bretagne waar het allemaal begon voor de Rocher familie. Het is het sterke territoriale anker dat de geschiedenis van het merk voedt, en hun producten en waarden inspireert als botanisten, oogsters, fabrikanten en verkopers in de Yves Rocher-keten.

Yves Rocher

Nood aan wat ontspanning na het bezoeken van de tuinen, serres, het Fab Lab en de oogstvelden? Struin dan rond in het stadje, waar je het ene authentieke winkeltje na het andere binnenwandelt, van handgemaakte keramiek tot lokaal kunst-talent. Wat verderop kan je een boot- of kano-tochtje maken, afsluitend met een picknick in volle natuur. Of is de vakantie voor jou pas echt geslaagd na een museum-bezoek? In dat geval stelt 'La Maison Yves Rocher' niet teleur. Het immersive museum biedt een unieke tour in 5 universums: het verhaal en de visie van een monsieur Yves Rocher, het genie van planten, een kijkje achter de schermen van botanische beauty, een tussenstop op de zolder waar het allemaal begon (tipje van de sluier: het eerste product was een onschuldig experiment onder vrienden!) en een introductie tot de Yves Rocher Foundation.

Yves Rocher

Lift Pro-Collagène

Heel deze trip leert je dat het merk meer is dan louter lekkere geurtjes. Als pionier op het gebied van plantaardige schoonheid, doet Yves Rocher non-stop onderzoek naar vernieuwende manieren om natuurlijke producten ten volle te benutten. Want als er één ding is waar ze bij Yves Rocher al 65 jaar zeker van zijn, dan is het wel dat de meest effectieve oplossingen vlak voor onze ogen in de natuur te vinden zijn - en dat lekkere geurtje krijg je er zomaar bij!

Yves Rocher

Zo introduceert het merk nu zijn nieuwste beauty-innovatie, de Lift Pro-Collagène. Na 12 jaar agronomisch en fytochemisch onderzoek, hebben de onderzoekers de opmerkelijke eigenschappen van de ijsplant ontdekt in het verminderen van rimpels. Zo verdwijnt 32% van de diepe rimpels al na vier weken. Met zijn uitzonderlijke krachten is dit het belangrijkste ingrediënt voor het versterken van de jeugdmechanismen van de huid. Opnieuw wordt die ijsplant gecultiveerd op de percelen in La Gacilly, met biologische en agro-ecologische landbouw. Wij testten de nieuwste lijn alvast uit, met succes: het anti-rimpel lifting serum voelt ontzettend fris aan, en maakt de huid gladder, voller en glanzender.

Yves Rocher

Rate this post