klaar met luipaard? de zebraprint neemt het over deze zomer

Geüpdatet op 17 juni 2024 door Lore Ginneberge
klaar met luipaard? de zebraprint neemt het over deze zomer Launchmetrics spotlight

Als je dacht dat de luipaardprint de enige dierenprint was die de modewereld domineerde, dan heb je het mis. Deze zomer maakt de zebraprint een grote comeback en neemt het roer over als dé trend van het seizoen. Van de catwalks tot de straten van de modehoofdsteden, deze opvallende en veelzijdige print verovert de harten van fashionista's wereldwijd.

Waarom de zebraprint?

De zebraprint biedt een fris en gedurfd alternatief voor de bekende luipaardprint. De strakke, contrasterende zwart-witte strepen geven een grafische en moderne look die moeiteloos chic is. Of je nu kiest voor een subtiele touch met accessoires of all-in gaat met een statement piece, de zebraprint is veelzijdig genoeg om bij elke stijl en gelegenheid te passen.

Jacquemus zette deze trend onlangs nog in de verf tijdens zijn Fall/Winter 2024 show in Capri, waar hij zebraprint combineerde met chic hemelsblauw en botergeel, de grote trendkleuren van het moment. Ook in Kopenhagen is de zebra aan de hand: zowel Gestuz als Baum und Pferdgarten verwerkten de print in hun zomer- en wintercollecties van 2024, wat de veelzijdigheid en duurzaamheid van de trend onderstreept.

Hoe draag je het?

  • accessoires: Begin klein met een zebraprint handtas, sjaal of schoenen. Deze items kunnen een eenvoudige outfit onmiddellijk transformeren en een vleugje speelsheid toevoegen zonder te overweldigen.
  • statement pieces: Voor de gedurfde fashionista's zijn er jurken, rokken en blouses in zebraprint die je look direct naar een hoger niveau tillen. Combineer ze met neutrale kleuren voor een gebalanceerde outfit.
  • mix & match: Durf te experimenteren door zebraprint te combineren met andere prints of kleuren. Denk aan een zebraprint blouse met een bloemenrok of een felle kleur om een echt unieke en persoonlijke look te creëren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nataly Osmann (@natalyosmann)

Celebrity inspiratie

Veel celebs zijn al gespot in deze trend. Sterren als Rihanna, Beyoncé en Jennifer Lopez zijn niet bang van een beetje dierenprint en werden al vaker in de trend gespot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Ook modellen Elsa Hosk en Kendall Jenner omarmen deze print in hun vakantiegarderobe, wat bewijst dat de zebraprint perfect is voor de zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elsa❤️ (@hoskelsa)

Tijdloos statement

Naast het feit dat het super trendy is, hebben de zebrastrepen ook een tijdloze kwaliteit. Het is een print die keer op keer terugkomt en nooit echt uit de mode raakt. Investeer in een paar goede stukken en je hebt items die je jarenlang kunt dragen.

Shop onze selectie stukken met zebraprint

Blauwe wikkelrok met zebraprint
1
Essentiel Antwerp
Blauwe wikkelrok met zebraprint
SHOP HIER
2
Burga
zebraprint smartphone hoesje
SHOP HIER
Tasje met parels
3
Staud
Tasje met parels
SHOP HIER
4
Rotate
Jeans met zebraprint
SHOP HIER
Slippers met rode zebraprint
5
The Attico
Slippers met rode zebraprint
SHOP HIER
Zebraprint jurk
6
COS
Zebraprint jurk
SHOP HIER
7
Forte Forte
Zebraprint handtas
SHOP HIER
Triangel Bikinitopje
8
Hunkemöller
Triangel Bikinitopje
SHOP HIER