In deze exclusieve resorts aan de Middellandse Zee wil jij deze zomer verblijven

Geüpdatet op 2 juli 2024 door ELLE Partner
In deze exclusieve resorts aan de Middellandse Zee wil jij deze zomer verblijven ©Ikos

Net als ieder jaar trekken deze zomer weer talloze zonzoekers van over de hele wereld naar het Middellandse Zeegebied voor een onvergetelijke vakantie. In de zoektocht naar het perfecte verblijf steken twee exclusieve resorts er met kop en schouders bovenuit: Ikos Olivia en Ikos Andalusia.

Wat deze resorts zo bijzonder maakt? Het antwoord ligt in hun unieke benadering van gastvrijheid en luxe. Het unieke all-inclusive concept van Ikos Resorts is immers gestoeld op ‘philoxenia’, oftewel de Griekse filosofie van ‘gastvrijheid uit het hart’. Dankzij dit warm welkom vertrekken gasten na hun verblijf als vrienden, en dat is te merken tot in de kleinste details. Van stijlvolle, luxueuze verblijven tot onvergetelijke ervaringen en culinaire verwennerij: eenmaal je Ikos hebt geprobeerd, wil je niets anders meer.

Ikos Olivia

Op het pittoreske Griekse schiereiland Chalkidiki ligt het prachtig vernieuwde Ikos Olivia verscholen. Dit resort is genesteld aan een sereen zandstrand en omringd door weelderige natuur met honderd jaar oude olijfbomen, heerlijk geurende pijnbomen en onberispelijke gazons. Ikos Olivia telt 291 luxueuze kamers en suites, zeven binnen- en buitenzwembaden, een mediterraans buffetrestaurant en vijf à la carte-restaurants. Deze laatste hebben recent een make-over gekregen met gloednieuwe menu’s samengesteld door sterrenchefs en beloven een culinaire ervaring van topniveau. Zo serveert in het restaurant Ouzo de met een Michelinster bekroonde chef Lefteris Lazarou traditionele Griekse specialiteiten met een moderne toets. Daarbovenop biedt Ikos haar gasten 'dine out'-mogelijkheden waarbij twee lokale Griekse taverna's hun deuren openstellen voor een traditionele maaltijd volgens de regels van de kunst.

Maar dat is lang niet alles wat er bij Ikos Olivia te beleven valt. In de uitgebreide Ikos Spa by Anne Semonin Paris kunnen gasten volledig ontspannen bij diverse behandelingen. Daarnaast zijn er tal van watersporten beschikbaar, waaronder windsurfen, voor de avontuurlijke gasten.

Ikos Andalusia

Aan de andere kant van het Middellandse Zeegebied, in het Spaanse Andalusië, ligt een minstens even exclusief toevluchtsoord. Bij Ikos Andalusia garanderen een vierhonderdtal smaakvolle suites, negen voortreffelijke restaurants en evenveel verwarmde zwembaden prachtige herinneringen. Daarenboven openden dit jaar de gloednieuwe Deluxe Villa’s en (Penthouse) Suites hun deuren met fraaie mediterrane interieurs en een adembenemend zicht op de Middellandse Zee. Voor wie net dat beetje meer zoekt, biedt de Deluxe Collection - net als in Ikos Olivia - een aantal exclusieve voordelen waaronder een conciërgeservice, gratis spa-behandelingen, Deluxe Collection-zwembaden, privédiners aan zee en nog veel meer.

Bij Ikos Andalusia spelen niet alleen de prachtige accommodaties de hoofdrol, maar ook een aantal unieke ervaringen. Hoe klinkt een culinaire ontdekkingsreis in negen voortreffelijke restaurants, met menu’s samengesteld door gerenommeerde Michelin-chefs je in de oren? Wie de omgeving wil verkennen kan bovendien gratis gebruikmaken van een Tesla Model Y voor een dag (een fijne extra die alle Ikos Resorts aanbieden) of zich wagen aan de Golden Mile Experience, een adembenemende fiets- of wandelroute langs de Costa del Sol, die leidt naar Estepona en de lokale kunst, cultuur en architectuur verkent. Ten slotte genieten golfliefhebbers van een gratis greenfee op de Los Naranjos golfbaan.

Of je nu kiest voor het exclusieve Ikos Olivia op het idyllische Griekse schiereiland of voor het luxueuze Ikos Andalusia aan de schitterende Spaanse kust, een verblijf in een van deze resorts garandeert een vakantie vol comfort en unieke ervaringen.

Ikos Resorts is lid van Little Guest, de eerste collectie van luxe kindvriendelijke hotels. Zo krijg je de beste tarieven, onderhandelde voordelen (upgrades, gratis babysitsessies, gegarandeerde plaatsen in de baby- en kidsclub, enz.), een 7/7 conciërgedienst en leuke reisgeschenken voor je kinderen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Ikos.

Lees ook:

5 recepten voor een geweldige garden party

Alsjeblieft, de mooiste outfit inspiratie voor Wecandance 2024

Babylights geven je het perfecte zomerhaar met minimale moeite en maximaal effect