Met deze 7 kledingstukken kom je een regenachtige zomer toch stijlvol door

Geüpdatet op 18 juni 2024 door Ezreen Benissan en Lore Ginneberge
Met deze 7 kledingstukken kom je een regenachtige zomer toch stijlvol door Launchmetrics

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding, zegt men. Dit jaar wordt ons idee van zomerkleding echter flink op de proef gesteld... We delen onze 7 essentiële kledingstukken om je stijlvol door een onvoorspelbaar seizoen te loodsen.

Gaan we echt de natste zomer in 20, 50 of 100 jaar tegemoet? Het is een vraag die de krantenkoppen domineert en de afgelopen weken veelvuldig op sociale media is besproken. Veel zonaanbidders wachten vol spanning af of we de grijze luchten zullen verruilen voor nog meer grijze luchten en zware regenbuien in de komende weken.

Volgens het KMI is het onmogelijk om de hoeveelheid regen die België deze zomer zal zien, te voorspellen, ondanks berichten van verschillende bronnen die stelden dat er minstens 50 dagen regen zouden zijn in de komende drie maanden. Als er één ding zeker is, is het dat België, ongeacht het seizoen, altijd te maken krijgt met regenbuien. Er is niets erger dan onvoorbereid te zijn met alleen een zonnehoed en mesh ballerina's in een stortbui (geloof ons, we weten dit maar al te goed). Dus, voor het geval we deze zomer overladen worden met zware regenval, helpen wij je om je zomergarderobe te perfectioneren.

Van lange jurken tot trenchcoats en wollen cardigans, er hangt deze zomer meer dan ooit een herfstachtige sfeer, wat betekent dat we waarschijnlijk veel lagen en breisels zullen dragen. "Voor een regenachtige zomer zijn jurken die gemakkelijk te combineren zijn met een lichte trui, shirt of blazer altijd een goede optie," zegt Louise Beardall, Women’s Contemporary Buying Manager bij Harrods aan ELLE UK. "Aangezien het weer benauwd kan zijn met al die regen, zal het dragen van een jurk je koel houden." Ook hoog op haar aanbevelingslijst – een midi-jurk, met een aansluitende body die overgaat in een geplooide rok (perfect voor de warmere dagen) of een trenchcoat om je look te perfectioneren en droog te blijven.

Shop onze selectie stijlvolle musthaves voor slecht weer

Voor degenen die hun outfits willen vereenvoudigen op een regenachtige zomerdag, adviseert Beardall om sandalen te vervangen door ballerina’s of loafers en de look af te maken met een pet. Hier zijn 7 items om je door deze onvoorspelbare zomer te helpen:

1
Uniqlo : C
Roze midi-jurk
SHOP HIER

Een perfecte tussenseizoenjurk in een zomers kleurtje. De speciale linnenmix zorgt ervoor dat je weinig strijkwerk hebt – ideaal als je vijf minuutjes langer in bed wil blijven alvorens de regen te trotseren.

2
Haikure
Oversized blauwe jeansvest
SHOP HIER

Zeg niet zomaar jeansjasje tegen dit oversized pareltje van Haikure. Comfortabel en cozy, maar helemaal volgens de trends in combinatie met een matching denim broek.

3
Sézane
Paula Babies schoenen in paars leder
SHOP HIER

Ballerina’s in doorkijkstofjes mogen dan wel helemaal hip zijn, handig in de regen zijn ze allerminst. Opteer voor in plaats daarvan leren schoenen met een kleine hak, zoals de virale Paula Babies van Sézane.

4
The Frankie Shop
Frankie Baseball Cap
SHOP HIER

De temperaturen mogen dan tegenvallen, de trends gelukkig niet. Petten waren nog nooit zo alomtegenwoordig, en ze beschermen je ook nog eens tegen de regen.

5
Alohas
Korte cowboylaarsjes
SHOP HIER

De zomer van 2024 werd officieel tot ‘cowgirl summer’ gedoopt – en die laarsjes komen dan ook perfect van pas op de vele evenementen en festivals.

Amara Cardigan in botergeel
6
Colorush
Amara Cardigan in botergeel
SHOP HIER

De kunst van het kleden voor alle weersomstandigheden zit ‘m in het layeren. Een fijne cardigan mag niet ontbreken, liefst eentje met strikjes die je open en gesloten kunt dragen.

7
Esprit
Beige trenchcoat
SHOP HIER

Een klassieke beige trenchcoat is je bondgenoot in weer en wind. De Françaises en Scandi girls doen het al langer, en zij weten als geen ander hoe onvoorspelbaar de zomer kan zijn.