Op zoek naar snelle en makkelijke zomerse gerechten? Dan hebben wij wat je zoekt! Twee heerlijke recepten gemaakt met de nieuwe Boursin Citroen & Rozemarijn, een limited edition speciaal voor de zomer.
Kies voor de salade van parelcouscous met romanesco, Granny Smith appel en Boursin Citroen & Rozemarijn van @FoodbySin of geniet van de trio van toastjes met Boursin Citroen & Rozemarijn van @zestymanou. Deze recepten zijn perfect om een vleugje frisheid en creativiteit toe te voegen aan je maaltijden, dankzij deze nieuwe versie van Boursin die de finesse van rozemarijn combineert met de zuurte van citroen. Of je nu geniet van een lunch op je terras of van een gezellig aperitief met vrienden, deze recepten beloven je smaakpapillen te verrukken.
Smakelijk!
1/ Salade van parelcouscous met romanesco, Granny Smith appel en Boursin Citroen en Rozemarijn door @FoodbySin (4 pers.)
Voir cette publication sur Instagram
Une publication partagée par boursin_belgium (@boursin_belgium)
Ingrediënten:
- 250 g parelcouscous
- 1 romanesco, in roosjes
- 100 g Boursin Citroen & Rozemarijn
- 2 Granny Smith appels, in blokjes
- 1 grote rode ui, in fijne halve ringen
- 1 groentebouillonblokje
- een handvol pecannoten, grof gehakt
- Kruiding: verse peterselie, verse dille (optioneel), citroen, zout, peper
Voor de dressing:
- 6 eetlepels extra virgin olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels azijn (appelazijn of rodewijnazijn)
- 2 koffielepels mosterd
Bereiding:
- Verdeel de romanesco in roosjes, spoel ze af en blancheer ze 4 minuten in gezouten kokend water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
- Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Was de appels, snijd ze in kwartjes, verwijder het klokhuis en snijd ze daarna in fijne partjes en blokjes. Besprenkel de appelblokjes meteen beetje citroensap om ze fris en kleurrijk te houden.
- Snijd een halve citroen in dunne schijfjes voor de garnering. Spoel de verse peterselieen hak deze fijn. Hak ook een handjevol pecannoten grof om later als topping tegebruiken.
- Plaats de Boursin Citroen & Rozemarijn op een bord en verkruimel het zachtjes met eenvork. Dit zorgt voor een romige textuur in de salade.
- Vul een kookpot met water en voeg een groentebouillonblokje toe. Breng het water aan de kook. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Meestal duurt dit ongeveer 8-9 minuten. Laat de couscous goed uitlekken na het koken.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom, voeg de fijngehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar.
- Doe de parelcouscous met de romanesco, appelblokjes en de rode ui in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en meng goed door elkaar.
- Strooi de verkruimelde Boursin over de salade.
- Garneer de salade met pecannoten, citroenschijfjes en verse kruiden.
- Eet smakelijk!
Tips: voeg meer honing toe voor een zoete toets of citroensap voor een zure toets! Experimenteer met verschillende azijnsoorten in de dressing om de salade een persoonlijke twist te geven.
2/ Boursin Trio van Toastjes door @ZESTYMANOU (2 PERS.)
Voir cette publication sur Instagram
Une publication partagée par boursin_belgium (@boursin_belgium)
Ingrediënten:
- Boursin met citroen en rozemarijn
- Komkommer
- Ronde radijsjes
- Groene asperges
- Gerookte zalm
- Jonge ajuin
- Kruiding: olijfolie, sesam (optioneel), citroen, zout, peper
Bereiding:
- Smeer de Boursin Citroen & Rozemarijn op de geroosterde sneetjes brood.
- Toast nr. 1: meng plakjes minikomkommers en radijsjes met een beetje peper, zout en olijfolie en leg ze op de toast
- Toast nr. 2: snijd 4 mini groene asperges in 4 in de lengte tot vrij dunne reepjes en meng met olijfolie, zout en wat citroenzeste. Leg het mengsel op de toast.
- Toast nr. 3: Leg op het met Boursin besmeerde toastje 2 sneetjes zalm, een beetje citroensap, jonge ajuin en sesamzaadjes
Vind meer inspiratie op @boursin_belgium
Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Boursin.
LEES OOK :
Rihanna wordt het gezicht van een van de best verkochte parfums ter wereld