To the Moon: de komedie van de zomer

Geüpdatet op 21 juni 2024 door ELLE Partner
To the Moon: de komedie van de zomer ©Sony Pictures Releasing

Zet je koffers alvast klaar want op 10 juli vertrekken we op een ko(s)misch avontuur. 'To the Moon' wordt namelijk dé must-see komedie van de zomer. Scarlett Johansson, Channing Tatum en Woody Harrelson … Need we say more? De film neemt ons mee naar het Florida van de jaren zestig, toen reclame nog magische krachten had en de ruimtevaart lonkte. Met haar onweerstaanbare spel tussen wereldse glamour en de verovering van de ruimte, belooft deze komedie een van de hoogtepunten van de zomer te worden.

Een fascinerende vrouw: het personage Kelly Jones

Scarlett Johansson is Kelly Jones, een invloedrijke en gehaaide marketingvrouw die het gemaakt heeft in een echte mannenwereld. Naar het voorbeeld van de "Mad Men" van die tijd zorgt ze, in haar chique, onberispelijk gekozen outfits, voor een vleugje moderniteit en glamour. Van strakke mantelpakjes tot elegante jurken, telkens wanneer Kelly haar opwachting maakt, laat ze ons zien wat 'stijl' is en buigen wij nederig het hoofd.

Dat Johansson een kei is in het neerzetten van sterke en charismatische personages, is alom bekend. En ook hier doet ze haar reputatie alle eer aan. Ze schittert als de fascinerende en scherpzinnige Kelly Jones en weet perfect de essentie te vatten van een vrouw die vastbesloten is om de grenzen van die tijd te verleggen.

Een historische taak

Ze wordt aangeworven om het imago van de NASA in de aanloop naar de historische maanlanding van de Apollo 11 op te poetsen. Haar sprankelende verschijning en gedurfde strategieën overdonderen de leider van de maanmissie, Cole Davis, gespeeld door Channing Tatum. En je voelt het al aankomen, de elektriciteit tussen de twee hoofdpersonages geeft deze sappige komedie een extra love is in the air-gevoel.

De dynamiek tussen Kelly en Cole is zowel grappig als ontroerend en creëert de perfecte dosis intimiteit en romantiek. Met zijn gebruikelijke charme geeft Tatum het personage van de gepassioneerde wetenschapper een extra dimensie. En al zeker wanneer hij Kelly op een nogal onhandige manier het hof probeert te maken.

Een echte must voor modefans

De kleding in de film neemt ons mee op een reis terug in de tijd en gunt ons een blik op de verfijnde mode van de jaren 1960. Het is een ware ode aan vintage-elegantie. Elke outfit waarin Johansson rondparadeert, is zorgvuldig gekozen om de periode en tijdgeest weer te geven. Tegelijk is er steeds een moderne toets aan toegevoegd waar modeliefhebbers van zullen smullen. De strakke mantelpakjes, jurken met perfecte snit en sixties-accessoires vormen een mooi visueel geheel en maken de sfeer van de film nog intenser. 

De cast, met ook Ray Romano en Anna Garcia, is ronduit indrukwekkend en we twijfelen er niet aan dat 'To the Moon' een onvergetelijke ervaring wordt.

EEN BOEIEND SCENARIO

Het scenario van 'To the Moon" is een knappe mix van humor, romantiek en diepgang. Het beschrijft de uitdagingen van die tijd, de ongebreidelde ambities en de muren waar zij die groot durven te dromen tegenop botsen. De film is niet alleen een grappige komedie, maar laat ons ook nadenken over doorzettingsvermogen, passie en de kracht om jezelf opnieuw uit te vinden. De scherpe, intelligente dialogen houden het publiek van begin tot eind aan hun stoel gekluisterd ... En uiteraard zijn er de intiemere scènes met Scarlett en Channing, die de prent een romantisch-pikant randje geven.

De film benadrukt het belang van vastberadenheid en lef en brengt tegelijkertijd een eerbetoon aan al wie heeft meegeschreven aan de geschiedenis. Scarlett Johansson is groots als Kelly Jones, een rolmodel en bron van inspiratie voor kijk(st)ers van alle leeftijden.

Zet deze prikkelende komedie dus vast maar in je agenda en bereid je voor op een avondje lachen, dromen en nadenken!

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.

LEES OOK:
Win tickets voor de avant-première van 'To the moon': de komedie van de zomer
Ikos Andalusia: Een oase van luxe aan de Costa del Sol
Klaar voor Emily in Paris seizoen 4? Lees hier onze insides