‘Blush combo’ is de populairste techniek voor een stralende look deze zomer

Geüpdatet op 20 juni 2024 door Kelly Haddad en Lore Ginneberge
‘Blush combo’ is de populairste techniek voor een stralende look deze zomer Launchmetrics Spotlight

Deze viral make-up truc zorgt voor subtiel roze wangen door het gebruik van twee producten. Uitleg.

De terugkeer van blush

Je hebt het vast gemerkt: blush is terug. Deze make-up favoriet uit de jaren 80-90 verdween even, om plaats te maken voor minder kleurrijke looks. Maar de laatste seizoenen is deze gepigmenteerde poeder terug en een van de grote make-up trends van deze zomer. Peachy blush en boyfriend blush zijn manieren om blush te gebruiken tijdens de zonnige dagen. Een van onze favoriete make-up trends van dit moment? De 'blush combo'. Met meer dan 33 miljoen views op TikTok, is deze make-upmethode een hit bij beautylovers.

@luisapiouthe only blush combo for this summer♬ original sound - Luisa Piou

Onder meer de beroemde make-upartiest Patrick Ta zweert bij deze techniek en is medeverantwoordelijk voor de populariteit ervan. Bijzonder aan de methode van Ta, die onder andere Selena Gomez tot vaste klant mag rekenen,  is dat hij eerst een poederblush gebruikt en vervolgens een crèmeblush daarbovenop. Dit zorgt volgens Patrick Ta voor een glowy finish die de hele dag blijft zitten. De meest populaire versie van de 'blush combo' look wisselt deze volgorde om. Aan jou om uit te testen wat het beste matcht met jouw huidtype.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Hoe creeër je de 'blush combo' make-uplook?

Het principe van de 'blush combo”? Het combineren van twee soorten blush, een vloeibare en een poeder blush, om een stralende look te krijgen door te spelen met texturen en kleuren.

Stap 1: Vloeibare blush aanbrengen

De eerste stap van deze look is het aanbrengen van een vloeibare blush met een vrij intense kleur - doe dit direct op de wangen. De lichte textuur versmelt perfect met de huid en geeft een glanzende en stralende finish.

Stap 2: Poederblush aanbrengen

Dan volgt de stap van de poederblush. Kies een zachtere tint dan de vloeibare blush en breng de poeder aan met een zachte kwast op de bovenkant van de jukbeenderen, en blend goed om een natuurlijke overloop te creëren.

Shop onze selectie blush

Met deze eenvoudige stappen ben je klaar voor een mooie zomeravond, met een stralende en frisse look die gegarandeerd opvalt.

1
DIOR
Rosy Glow Blush in Pink Lilac
SHOP HIER
2
Pixi
On-the-glow blush in Ruby
SHOP HIER
3
Essence
Blush Crush in Strawberry
SHOP HIER
4
Huda Beauty
Blush Filter liquid blush
SHOP HIER