Shop de mooiste raffia tassen van het moment

Gepubliceerd op 21 juni 2024 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
Shop de mooiste raffia tassen van het moment Launchmetrics Spotlight

Niets brengt ons meer in de zomersfeer dan de zoektocht naar de mooiste zomerse accessoires. Bovenaan onze lijst: raffia tassen. En we zijn meer helemaal klaar om er eentje te scoren.

Hoe we de warmte van de zomer laten zien in onze kasten? We verruilen truien en jeans voor luchtige jurken, lichte rokken, linnen topjes en accessoires die perfect passen bij de zonnestralen. Al een paar jaar zijn rieten mandjes en grote gevlochten tassen een essentiële aanvulling voor zomer- en vakantie-outfits. Maar dit seizoen lijken de grote luxemerken hun zinnen gezet te hebben op raffia tassen, die ze naar wens en inspiratie herinterpreteren.

Fendi rieten tassen raffia trend zomer
Fendi SS24 © Launchmetrics Spotlight

Raffia mania

Onder onze favoriete merken biedt Miu Miu raffia tassen in pastelkleuren of gestreepte motieven, terwijl Chloé gaat voor vierkante tasjes. Roger Vivier en Fendi gebruiken dit materiaal voor elegante mini bags en Louis Vuitton brengt elk jaar zijn exclusieve OnTheGo MM tas uit ter ere van de badstad Knokke. Deze exclusieve parel is ook voorzien van luxueuze raffia, heel fijn met de hand gehaakt door ervaren ambachtslieden, en afgewerkt met hoogwaardig leer.

OnTheGo MM Knokke
OnTheGo MM Knokke, Louis Vuitton, exclusief verkrijgbaar in de boetiek in Knokke

Rieten tassen en mandjes voor iedereen

Wanneer modehuizen een nieuwe trend voorschrijven, volgen meer toegankelijke merken maar al te graag. Uniqlo bijvoorbeeld, blijft zijn iconische heuptas heruitvinden door onverwachte collabs en materiaalvariaties. Dit seizoen is de Round Mini Bag ook beschikbaar in raffia, wat voor veel buzz zorgt op sociale media.

@officiallylyd This is THE summer holiday bag #uniqlobag #uniqlocrossbodybag #uniqlosummerbag #crossbodybag #uniqloviralbag #CapCut #uniqlocrochetbag ♬ original sound - officiallylyd

Shop onze selectie raffia tassen

Raffia beperkt zich niet langer tot onze strandvakanties, het wordt een must-have voor onze stadsuitjes. En deze zomer, versierd op alle soorten tassen (van micro bag tot shopper), is het chiquer dan ooit!

1
Khaite
Groene ronde raffia tas
SHOP HIER
Raffia schoudertas
2
Massimo Dutti
Raffia schoudertas
SHOP HIER
Mini raffia tasje met leren accenten
3
Chloé
Mini raffia tasje met leren accenten
SHOP HIER
Bucket bag van papierstro
4
H&M
Bucket bag van papierstro
SHOP HIER
5
Miu Miu
Geweven hobo tasje
SHOP HIER
Plooibare raffia tas met leer
6
Loewe x Paula's Ibiza
Plooibare raffia tas met leer
SHOP HIER
7
Esprit
Rode geweven handtas
SHOP HIER
Grote rieten handtas
8
& Other Stories
Grote rieten handtas
SHOP HIER
Round mini bag in raffia
9
Uniqlo
Round mini bag in raffia
SHOP HIER
Groene raffia tas
10
Ferragamo
Groene raffia tas
SHOP HIER
11
Mango
Tasje uit natuurlijke materialen
SHOP HIER