Waarom is iedereen in de ban van Stanley Cups?

Geüpdatet op 24 juni 2024 door Lore Ginneberge
Waarom is iedereen in de ban van Stanley Cups? Stanley 1913

Heb je het ook al gemerkt? De Stanley Cup heeft het tot hét accessoire du jour geschopt. Of je nu door je Instagram-feed scrolt of een koffietent binnenloopt, de kans is groot dat je deze hippe drinkbeker spot. Maar wat is er zo bijzonder aan deze ogenschijnlijk simpele thermos?

Het nieuwe modeaccessoire? Een drinkbeker

De Stanley Cup is uitgegroeid tot veel meer dan een functionele beker; het is een hebbeding geworden, een accessoire dat toont dat je mee bent. De strak vormgegeven, minimalistische beker komt in verschillende kleuren, wat betekent dat je altijd een exemplaar kunt vinden dat perfect past bij jouw outfit van de dag. Het heeft iets stijlvols en trendgevoelig, en dat zien we terug op social media. Influencers en beroemdheden showen maar al te graag hun Stanley Cup, wat de hype alleen maar groter maakt.

@gq Stanley Stans rise up #StanleyCup #OliviaRodrigo #Stanley #UtahSoda ♬ original sound - GQ

Duurzaamheid is het nieuwe zwart

We zijn allemaal steeds bewuster bezig met onze ecologische voetafdruk. Wegwerpkoffiebekers zijn uit, herbruikbare items zijn in. De Stanley Cup is gemaakt van roestvrij staal, wat betekent dat hij eindeloos meegaat en je helpt om je gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Het is een statement: je geeft om de planeet, en je doet dat in stijl.

Een beker die je koffie warm houdt of je iced latte koud, klinkt niet direct sexy, maar de Stanley Cup maakt het wel degelijk aantrekkelijk. Dankzij de geavanceerde isolatie blijft je drankje op precies de juiste temperatuur, en dat urenlang. En laten we eerlijk zijn, er is iets luxe aan het drinken van perfect gekoelde ijsthee of gloeiend hete koffie uit zo’n mooie beker.

Stanley Cups op sociale media

Net zoals je een handtas of een paar sneakers zorgvuldig uitkiest, doe je dat nu ook met je drinkbeker. De Stanley Cup is een verlengstuk van je persoonlijke stijl. En doordat hij in zoveel verschillende uitvoeringen komt, kun je er altijd eentje vinden die bij jou past. Het maakt niet uit of je een minimalistische look prefereert of juist gaat voor een opvallende kleur; er is een Stanley Cup voor iedereen.

@nadismit that video of the brown stanley with the cowboy hat is what got me tbh 😆 been wanting a smaller tumbler to take out with me and to use for different drinks, so it’s justified in my mind☝🏼i have 40oz dupes that i use for water at home, but ngl they’re getting kind of raggedy, so depending how well this stanley holds up i may get the bigger size eventually. lmk your thoughts if you have one or any other brands you recommend! 🤍#stanleyaccessories #stanleycharm #decoratingstanley #unboxingasmr #asmr #strawcover #stanleyleakstopper #stanleyboot #tumbleraccessories ♬ original sound - •nadia•

Het is moeilijk om de kracht van social media te negeren. De hashtag #StanleyCup toont ontelbare foto's en video's van mensen die hun dagelijkse avonturen delen, met de iconische beker in de hand - al dan niet met verschillende extra accessoires om de cup nog meer te personaliseren. Bepaalde limited edition kleurtjes veroorzaken stormloop in warenhuizen en 'Stanley Girls' tonen vervolgens trots hun 'collectie'. Dit is een hype die nog lang niet voorbij is...

Quencher Flowstate Tumbler in limited edition kleur Hammertone Green, Stanley
Quencher Flowstate Tumbler in limited edition kleur Hammertone Green, Stanley

Shop hier