5 originele recepten met kersen die je deze zomer wil testen

Geüpdatet op 8 juli 2024 door Camille Antoni en Sofie Kegelaers
5 originele recepten met kersen die je deze zomer wil testen Adobe

Het is ein-de-lijk zomer, en dat betekent dat het tijd is om te genieten van seizoensgebonden, sappig en zoet fruit! De kers, een klein felrood natuurlijk snoepje, is perfect voor wel duizend-en-één gastronomische creaties. Of je nu fan bent van verfrissende desserts of gedurfde hartige gerechten, deze vijf originele kersenrecepten zullen je ongetwijfeld doen verlangen naar meer. Haal dus je keukenschort tevoorschijn en laat de kersenmagie deze zomer zijn werk doen in je keuken!

Kersen-en vanillesorbet

Zomer. Dat betekent ijsjes! Dus waarom zou je niet kiezen voor het fruit van het seizoen: de kers? Probeer dit super eenvoudige recept voor heerlijk verfrissend zelfgemaakt ijs.

Zelfgemaakte limonade met kers en limoen

Op zoek naar verkoeling deze zomer? Ons kersenlimonaderecept is precies wat je nodig hebt! Of je nu op het strand, in je tuin of zelfs in de bergen bent, deze limonade verfrist met elke slok en biedt een heerlijke smaakervaring. Laat de zomerse hitte achter je en geniet van deze verfrissende, fruitige traktatie!

Gazpacho van kersen en kerstomaatjes

Op zoek naar een exotische en originele smaak? Gazpacho is het zomerse voorgerecht bij uitstek, maar voeg kersen toe en je ontdekt een gastronomisch en verfrissend recept dat je meeneemt op een culinaire reis.

Tiramisu met kersen

Imponeer je gasten deze zomer met een zoet dessert: kersentiramisu. Met dit seizoensfruit en de heerlijk luchtige textuur van tiramisu zal het gegarandeerd een succes zijn!

Kersenconfituur

En nee, het is niet alleen voor oma's! Je kunt heel eenvoudig je eigen kersenconfituur maken met dit recept. Geen verspilling meer: gebruik je overgebleven kersen voor heerlijke, zelfgemaakte ontbijtjes.

Lees ook: