Onze favoriete Mexicaanse restaurants in en rond Brussel

Geüpdatet op 25 juni 2024 door Camille Antoni en Lore Ginneberge
Onze favoriete Mexicaanse restaurants in en rond Brussel Poncho

Onze zoektocht naar culinaire avonturen stopt nooit. Ontdek de beste Mexicaanse restaurants in Brussel, waar elke maaltijd aanvoelt als een minivakantie. Deze hotspots bieden een authentiek pallet aan smaken die je rechtstreeks naar de hart van Mexico brengen, zonder de kosten van een vliegticket. Hieronder vind je een lijst met topadressen die garant staan voor een heerlijke ervaring.

1. La Général

La Général in Brussel is een verborgen parel voor wie hunkert naar authentieke Mexicaanse smaken. Chef-kok Amandine, van Belgisch-Mexicaanse afkomst, brengt haar familiedroom tot leven met gerechten die diep geworteld zijn in de Mexicaanse traditie. Gasten kunnen genieten van kenmerkende creaties zoals kip- en vis-taco's, of de chalupitas halloumi voor vegetariërs. Elk gerecht wordt versterkt door een zorgvuldig geselecteerde lijst van natuurwijnen, samengesteld door de Catalaanse wijnexpert Emilie Mutombo. Het interieur van het restaurant, ontworpen door Amandine's broer,  brengt vintage en retro-elementen samen in een uitnodigende setting.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La General (@lageneral.bxl)

Adres: Rue Général Patton 24, 1050 Brussel

Meer info op lageneral.be

2. Poncho

In Waterloo is er het nieuwe restaurant Poncho, wat snel uitgroeide tot een van de must-visit spots voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken. De broers Jérôme en Jonathan Blanchart hebben deze plek getransformeerd in een luxe toevluchtsoord waar elke hoek de geest van Latijns-Amerika ademt. Chef Yves Mattagne zet de toon met een menu dat Mexicaanse kruidigheid verweeft met Peruaanse subtiliteit. De zelfgemaakte cocktails, rijkelijk vloeiend met lokale spirits zoals Pisco en Mezcal, complementeren de borden perfect.

Adres: Chaussée de Tervuren 171, 1410 Waterloo

Meer info op restaurant-poncho.be

3. L’ATYPIQ

Bij L'Atypiq is er voor ieder wat wils: van zoetekauwen tot liefhebbers van een stevige bite, en van jong tot oud. Het restaurant onderscheidt zich niet alleen met sublieme taco's, maar ook met een reeks vernieuwende gerechten die je smaakpapillen gegarandeerd zullen prikkelen. Of je nu zin hebt in een paar tapas of uit bent op een uitgebreid diner, bij L'Atypiq wordt je verwend met een complete, rijke smaakervaring.

Adres: Tongerenstraat 58, 1040 Etterbeek

Meer info op latypiq.be

4. Tope

Bovenop het Hoxton hotel in Brussel schittert Tope, een culinaire hotspot die de essentie van Latijns-Amerikaanse gastronomie vangt met een lokale twist. In dit stijlvolle toevluchtsoord, waar ontspannen elegantie de toon zet, komen de gerechten tot leven met seizoensgebonden ingrediënten. Tope is ook een trekpleister voor liefhebbers van handgemaakte cocktails en zorgvuldig uitgekozen wijnen. De rooftop biedt een indrukwekkend panorama over Brussel, wat de perfecte achtergrond vormt voor zowel een intiem etentje als een bruisende avond uit. Tope is een plek waar elk bezoek zich ontvouwt als een feestje, ongeacht de gelegenheid.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par TOPE (@tope_brussels)

Adres: The Hoxton Brussel, Victoria Reginaplantsoen 1, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Meer info op thehoxton.be

5. Piña

Er zijn veel Mexicaanse restaurants, maar een authentieke taqueria is zeldzamer. Duik in de zonnige sfeer van Mexico bij Piña in Sint-Gillus. Ontdek een explosie van smaken met ambachtelijke tacos, rijkelijke burritos, en verfrissende margaritas. Piña legt de nadruk op de authenticiteit van de ingrediënten en traditionele Mexicaanse recepten, waardoor je direct naar de levendige straten van Mexico wordt getransporteerd.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Lulu 🌸 Lucie Van Damme (@lucievd)

Adres: Waterloosesteenweg 270, 1060 Sint-Gillis

Meer info op pina-taqueria.be

6. Rosita’s Cantina

Een kleurrijk decor en een verleidelijk menu met ambachtelijke taco's, meer heb je niet nodig. Elk hapje bij Rosita's Cantina een directe reis naar Mexico, een viering van de diversiteit van Mexicaanse smaken, bereid met verse ingrediënten en traditionele recepten. Voeg daar een groot terras aan toe waar je kunt genieten van je gerechten terwijl je van het mooie weer profiteert. De sfeer is gemoedelijk en biedt een authentieke culinaire ervaring.

Adres: Karperbrug 12, 1000 Brussel

7. ANCHO

Bij Ancho, een must-visit culinaire bestemming in Brussel en van hedendaagse Mexicaanse cuisine. Met verschillende adressen door de stad, waaronder een in het hart van de hoofdstad, biedt Ancho een proeverij die je smaakpapillen zal betoveren bij elke hap. Treed een wereld binnen waar de gedurfde smaken van Mexico samenkomen met een elegante en moderne presentatie. Of het nu gaat om het proeven van verfijnde tacos, typische gerechten of ambachtelijke cocktails, dit is de plek die we aanbevelen voor een kleine reispauze.

Adres: Jourdanstraat 141060 Sint-Gillis