Dit zijn ze dan, dé trending zomerdrankjes voor 2024

Geüpdatet op 2 juli 2024 door Sam Vandenbosch
Dit zijn ze dan, dé trending zomerdrankjes voor 2024 Le Pristine ©dirkalexanderphotography

Met deze nieuwe, verrassende zomerdrankjes blijf je nét dat tikkeltje langer zitten op terras.

De tuinfeestjes, aperitiefuurtjes en terrasdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je favoriete verfrissende drankjes te serveren - of uit te proberen! Ga voor een van deze bruisende cocktails of imponeer je gasten zelf met een tasty mocktail, steeds met smaakvolle combinaties en vernieuwende ingrediënten. Dorst van gekregen? Deze zomerdrankjes scoren gegarandeerd.

Dé zomerdrankjes voor 2024

1. Caffoncello: de esma van de limoncello’s

Le Pristine Café zal een unieke cocktail op basis van limoncello zal aanbieden, genaamd "Caffoncello", die de smaken van koffie en limoncello combineert. Traditioneel werd na koffie dan ook nog een koud glaasje limoncello geserveerd, waardoor de mix van aroma’s zich sowieso vermengde. Je kan het drankje dus zien als een unieke twist dus op de klassieke Espresso Martini. Het recept komt van de schoonmoeder van chef Gianluca Vetrugno, afkomstig uit Napels. "De geuren en aroma’s van limoncello brengen me terug naar die magische zomeravonden, waar we na het diner de zomer in alle rust vieren met vrienden en familie. Rond de tafel, verenigd door vreugde en gezelligheid, was limoncello steeds de perfecte afsluiter van onvergetelijke momenten", aldus Gianluca. Daarnaast serveert Le Pristine Café ook variaties op de klassieke limoncello, zoals eentje met citroen, tijm en yuzu, passievrucht-munt, en basilicum-chili. Wij deden de smaaktest en kunnen je garanderen: kiezen is onmogelijk, en limoncello was vooral nog nooit zo lekker, fris en zoet.

Le Pristine
Le Pristine ©dirkalexanderphotography

2. Sarti Spritz: eens wat anders dan een klassieke Aperol

Vanaf nu kan je genieten van het gloednieuwe Italiaanse Sarti: “a Spritz with a fruity twist”. Deze nieuwe aanvulling in je barkast combineert een felroze kleur met een verfrissende fruitige smaak: Siciliaanse bloedsinaasappelen zorgen voor een zoete noot die perfect wordt aangevuld met fruitige aroma’s van passievrucht en mango. Als roze blikvanger is Sarti de perfecte partner voor jouw Italiaans aperitief-momentje. Je geniet het meeste van Sarti in de vorm van een fruitige Italiaanse “Sarti Spritz”. Voor dit verfrissende recept combineer je simpelweg ijs, prosecco en het Sarti aperitief met een scheutje bruiswater. Voeg een schijfje limoen toe als finishing touch.

zomerdrankjes

3. Protos Verdejo: het perfecte zomerwijntje

Protos Verdejo is een evenwichtige, expressieve 100% Verdejo wijn uit de D.O. Rueda in Spanje. Wit fruit, een vleugje groene kruiden, bloemen, een optimale zuurgraad en aangenaam bittertje in de afdronk. Perfect om te combineren met aperitiefhapjes zoals gamba’s, oesters of harde kazen. Of  "zomaar, omdat het mooi weer is", natuurlijk!

zomerdrankjes

4. Clover Club Cocktail: Sofie Dumont’s zomerfavoriet

Sofie Dumont en world leading bartender Ran Van Ongevalle lanceren "Cocktails on Friday" waarbij Ran elke vrijdag trendy cocktails deelt op Sofie's kanalen (Instagram, TikTok, Facebook, YouTube en website). Al deze recepten zijn nu al gebundeld in het gratis e-book "Cocktails by Ran Van Ongevalle," met 12 topcocktails, een mix van klassiekers en nieuwe toppers. Toch strikten we Sofie nu al om ons haar ultieme zomerdrankje te tippen: de Clover Club Cocktail, een klassieke cocktail met gin, verfrissende citrusnoten en een rijke textuur door het gebruik van eiwit. Perfect voor een chique avondje thuis of om indruk te maken op je gasten.

Sofie Dumont

5. Metamorphosis Hamamelis: pet’nat op WECANDANCE

WECANDANCE, het iconische elektronische festival op het strand van Zeebrugge, stelt samen met RISH "Metamorphosis Hamamelis", een alcoholvrije pet'nat, voor. De naam "Metamorphosis" weerspiegelt perfect het innovatieve karakter van het muziekfestival, en is geïnspireerd op diverse transformatieve elementen bij de creatie van deze pet'nat. Zo belooft deze editie van WECANDANCE, onder leiding van de nieuwe creatief directeur Dennis Vanderbroeck, bezoekers mee te nemen op een grensverleggende reis. Daarnaast symboliseert de naam de evolutie van het festival – met nu voor het eerst een eigen alcoholvrije drink naast eerder uitgebrachte zomerdrankjes. De buitengewone blend valt op door tonen van jasmijn, accenten van hamamelis, en verkwikkend pittige timutpeper. Op het label prijkt het artwork van kunstenaarsduo Middernacht & Alexander voor WECANDANCE, samen met de eigenzinnige branding van RISH.

WECANDANCE

6. SPA Touch mocktails: een nuchtere aperitivo

SPA Touch lanceert een mocktailcollectie om guilt free te genieten van zomerdrankjes zonder suiker of calorieën en met enkel natuurlijke ingrediënten. Om toch het gevoel te behouden van een echte aperitivo knipoogt de collectie naar de meest populaire cocktails: niet tipsy, wel tasty, met een smaaksensatie die je doet wegdromen bij je favoriete cocktails. Zo doet Passion Fizz denken aan de gekende Pornstar Martini met een sprankelende mix van passievrucht en limoen. Mojito heeft de o' zo typische frisse muntsmaak met een tikkeltje limoen en een overheerlijke rumsmaak. Maar dan wel zonder alcohol, suiker én die zeurende kater de dag nadien.

zomerdrankjes