Deze oplossingen tegen cellulitis werken écht

Geüpdatet op 2 juli 2024 door ELLE Partner
Deze oplossingen tegen cellulitis werken écht©AdobeStock

Vervelende bobbels en vetophopingen in de huid rondom de billen en benen: de meeste vrouwen hebben er last van. We hebben het natuurlijk over cellulitis. Deze kwaal mag dan grotendeels genetisch bepaald zijn, toch bestaan er manieren om cellulitis aanzienlijk te verminderen. Wij gingen uit op onderzoek. 

Cellulitis is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen en komt zelden voor bij mannen. Het ontstaat door de ophoping van vetcellen onder de huid, wat leidt tot een sinaasappelschil-effect. Dit komt voornamelijk door een vetrijke voeding, waardoor vetcellen groeien en vet opslaan. Vochtretentie speelt ook een rol doordat het vetcellen doet opzwellen en de hobbelige textuur verergert. Deze opgezwollen vetcellen belemmeren de bloed- en lymfeomloop, wat de afvoer van water en gifstoffen verhindert.

Andere factoren die bijdragen aan cellulitis zijn een gebrek aan lichaamsbeweging, overmatig zoutgebruik, stress en hormonale veranderingen. Ten slotte speelt ook genetische aanleg een belangrijke rol.

Verschillende soorten cellulitis

Er bestaan drie soorten cellulitis:

  • Vetcellulitis: Deze vorm is zacht en niet zichtbaar als je staat of ligt, maar wordt zichtbaar als je in de huid knijpt. Het wordt vaak veroorzaakt door slechte eetgewoonten.
  • Vezelige cellulitis: Dit type is zichtbaar als je staat, maar niet als je ligt. Het is pijnlijk, hard en diep verankerd in de huid, en komt vooral voor op de dijen.
  • Oedemateuze cellulitis: Deze vorm wordt voornamelijk veroorzaakt door vochtretentie en resulteert in zwelling en slechte bloedsomloop.
Woman Thinking About Thigh Liposuction And Abdominoplasty Body Treatment - Cellulitis
@Pers Lazeo

Behandelingen tegen cellulitis

Het bestrijden van cellulitis is uitdagend en met de talloze producten en behandelingen op de markt is het vaak moeilijk om door de bomen het bos te zien. Bij Lazeo, centra voor esthetische geneeskunde en laserontharing, bieden ze verschillende oplossingen tegen cellulitis.

  • Cryolipolyse

Cryolipolyse is een methode waarbij vetcellen worden bevroren en vernietigd in één of twee behandelingen. Het lichaam elimineert de vetcellen op natuurlijke wijze, wat leidt tot een verbeterde huidtextuur en vermindering van cellulitis.

  • Ultraformer

De Ultraformer gebruikt gerichte echografie om de huid te verstevigen en glad te maken. Deze behandelingen worden in meerdere sessies uitgevoerd en leveren uitstekende resultaten bij het verminderen van cellulitis.

  • EMSculpt

EMSculpt maakt gebruik van hoge intensiteit elektromagnetische golven om spiersamentrekkingen te veroorzaken. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van cellulitis, maar versterkt ook de spieren. Eén EMSculpt-sessie staat gelijk aan 20.000 squats, wat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de huidstructuur.

Gezonde levensstijl

Behandelingen helpen maar het is minstens even belangrijk om daarnaast een gezonde levensstijl aan te houden. Denk aan een gebalanceerd dieet rijk aan fruit, groenten en vezels. Verder verbetert ook regelmatige lichaamsbeweging de bloedcirculatie wat op zijn beurt de afvoer van gifstoffen bevordert. Tot slot is veel water drinken essentieel om gehydrateerd te blijven en vochtretentie te verminderen. 

Kortom, door gezonde gewoonten te combineren met professionele behandelingen, kan je cellulitis effectief verminderen met een gladdere, stevigere huid als gevolg.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lazeo

LEES OOK:
De voordelen van laserontharing: zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes
De ultieme checklist voor een vlekkeloze reis
Dit is het perfecte soort reinigingsproduct voor ieder huidtype