Draag jij al klompen, de favoriete ‘lelijke schoen’ van het moment?

Geüpdatet op 3 juli 2024 door Lore Ginneberge
Draag jij al klompen, de favoriete ‘lelijke schoen’ van het moment? Launchmetrics Spotlight

De ugly shoe-storm is nog lang niet gaan liggen, integendeel. Seizoen na seizoen verleggen we de grenzen van wat mooi en draagbaar is aan onze voeten. Klompen, ooit de lelijke eendjes van de modewereld, zijn de laatste nieuwe hit die even onverwacht als intrigerend is.

Met designer labels zoals Loewe, The Row en Gucci die hun eigen draai geven aan deze voorheen verafschuwde schoen, zijn klompen en muiltjes terug van weggeweest - en hoe!

Hun onmiskenbare comfort maakt deze schoenen perfect voor de onvoorspelbare Belgische zomers. De combinatie van een stevige zool en een slip-on ontwerp is ideaal voor zowel casual uitstapjes als chiquere gelegenheden... Geen wonder dus dat ze een comeback maken, en dat onder goedkeurend oog van de grootste modehuizen.

Luxehuizen omarmen de klomp

Loewe's nieuwste collectie introduceerde klompen met een minimalistisch, modern design. The Row, het toppunt van stille luxe, presenteert klompen die een perfecte mix zijn van eenvoud en elegantie. Gucci daarentegen voegt haar iconische paardenbit toe op de klomp, wat een statement look creëert die niet te missen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JW ANDERSON (@jw_anderson)

En vergeet de OG muiltjes niet die de trend groot hebben gemaakt: de Crocs en Birkenstock Boston. Beide merken hebben laten zien dat comfort en stijl hand in hand kunnen gaan, en hebben een trouwe schare fans opgebouwd die zweren bij hun ongeëvenaarde draagbaarheid.

Interessant voor je outfits is het zeker, en meteen goed voor gespreksstof als je ergens aangehobbeld komt op je (designer)klompen. Nog niet overtuigd? Marni doopt de klomp bijvoorbeeld in een glitterbad of stopt 'm in een raffia jasje, afhankelijk van de gelegenheid. Voeg je toch graag een hakje toe voor die extra centimeters? Dan hebben onder andere Rejina Pyo, Miista en Dries Van Noten de schoen die het beste van alle werelden biedt.

Hoe draag je klompen op een stijlvolle manier?

Klompen kunnen op verrassend veel manieren gestyled worden. Draag ze met een wijd uitlopende midirok en je kruist meteen meerdere zomertrends af in één boho outfit. Of combineer ze met een jeans op jeans-outfit voor een vleugje western.

 

Ze zijn veelzijdig genoeg om zowel op kantoor als tijdens een weekendje weg te dragen, nu nog kunnen kiezen.

Shop onze selectie klompen en muiltjes

1
Isabel Marant
Beige klompen
SHOP HIER
2
Loewe
Rubberen clogs
SHOP HIER
Siren Rosette muiltjes
3
Crocs
Siren Rosette muiltjes
SHOP HIER
Blauwe instappers
4
Scholl
Blauwe instappers
SHOP HIER
Rubberen muiltjes
5
& Other Stories
Rubberen muiltjes
SHOP HIER
6
Birkenstock
Boston muiltjes in limoengroen
SHOP HIER
7
Aeyde
Zwarte klompen met studs
SHOP HIER
8
Sézane
Tibby klompen in lila
SHOP HIER


9
Bobbies
Muiltjes met blokhak
SHOP HIER