3 manieren om je zonnebescherming over make-up bij te werken

Geüpdatet op 4 juli 2024 door Lore Ginneberge
3 manieren om je zonnebescherming over make-up bij te werken

Je kent het wel: je blush, highlighter en bronzer ziten perfect, maar de zon begint te schijnen en je huid vraagt om extra bescherming. Het laatste wat je wilt is een dikke, witte laag over je zorgvuldig aangebrachte look smeren. Gelukkig zijn er manieren om zonnebescherming aan te brengen zonder je make-up te verpesten.

Breng je zonnecrème over of onder make-up aan?

Een goede zonbescherming begint met het juist aanbrengen van je zonnecrème. Dermatologen adviseren om zonnecrème altijd als laatste stap in je huidverzorgingsroutine aan te brengen, maar vóór je make-up. Hier is een stap-voor-stap gids om ervoor te zorgen dat je zowel goed beschermd als mooi opgemaakt de deur uitgaat:

  • Reinig en hydrateer je huid: Begin met een schone huid. Gebruik je dagelijkse reiniger en volg dit op met een vochtinbrengende crème. Zorg ervoor dat de hydraterende crème volledig is opgenomen voordat je doorgaat naar de volgende stap.
  • Aanbrengen van zonnecrème: Gebruik een breedspectrum zonnecrème met minstens SPF 30. Breng een royale hoeveelheid aan, ongeveer ter grootte van een muntstuk voor je gezicht en hals. Vergeet je oren en de achterkant van je nek niet. Laat de zonnecrème goed intrekken (minstens 15 minuten) voordat je verder gaat met je make-up.
  • Make-up aanbrengen: Begin met een primer om je make-up langer te laten zitten. Daarna kun je je foundation, concealer en overige make-up aanbrengen zoals gewoonlijk. Kies indien mogelijk voor make-upproducten die ook SPF bevatten voor extra bescherming.
  • Formules mixen: Meng geen zonnecrème met je foundation of moisturizer, omdat dit de SPF-factor kan verdunnen en je minder beschermd bent. Breng de zonnecrème apart aan en laat het volledig intrekken voordat je make-up aanbrengt.

De beste manieren om zonnebescherming bij te werken

1. BESCHERMENDE MIST MET SPF

Een van de makkelijkste manieren om zonnecrème bij te werken over make-up is met een vernevelende spray. Deze sprays zijn licht en luchtig, en je kunt ze eenvoudig over je make-up aanbrengen zonder kans op vlekken of strepen. Bovendien zorgen mists voor een verfrissende boost, ideaal op warme dagen.

Super UV Over make-up Spray SPF 50
1
Garnier
Super UV Over make-up Spray SPF 50
SHOP HIER

Specifiek ontwikkeld om over make-up aan te brengen, is de spray van Garnier ideaal om altijd mee te nemen in je handtas. De transparante bescherming tegen de zon en vervuiling is ook geschikt voor gevoelige huid.

Make-up Setting Spray Organic Sunscreen SPF 30
2
Coola
Make-up Setting Spray Organic Sunscreen SPF 30
SHOP HIER

De Coola zonnebrandspray biedt pure bescherming tegen de zon en houdt je make-up urenlang fris. Deze matterende mist is verrijkt met kalmerende aloë vera en verkoelende komkommer voor extra hydratatie.

3
La Roche-Posay
La Roche-Posay Anthélios SPF50+ Dry Touch
SHOP HIER

Niet voor niets een bestseller, deze ultrafijne mist met SPF 50+ bescherming. De frisse textuur en zachte formule zijn geschikt voor alle huidtypen en mengen bijzonder goed met je make-uplook.

4
Bondi Sands
SPF 50+ Fragrance Free Sunscreen Face Mist
SHOP HIER

De spray van het Australische Bondi Sands is ideaal voor een vette of gemengde huid die langdurige bescherming nodig heeft zonder plakkerig gevoel. De sneldrogende formule laat een onzichtbare finish achter en vernevel je makkelijk over make-up.

2. ZONNEPOEDER

Zonnepoeder is een andere uitstekende optie om je huid te beschermen zonder je make-up aan te tasten. Het is makkelijk aan te brengen met een borstel en zorgt voor een matte finish, wat vooral handig is voor mensen met een vette huid. Deze minerale poeders bieden een handige on-the-go oplossing, vooral wanneer je in de stad bent of even snel je bescherming wilt bijwerken. Let wel op, want ze zijn niet voldoende als je langdurig in de volle zon gaat. Tip: breng de poeders ook aan op je haarlijn, een vaak vergeten zone die snel verbrandt!

1
Brush on Block
Translucent Mineral Sunscreen
SHOP HIER

Een comfortabele zonnebrand in poedervorm met SPF 30. De Brush On Block is voor elk huidtype geschikt, zelf de meest gevoelige huid, zowel onder als over make-up.

2
I.am.klean
Sunny Ever After Sun Brush SPF 50
SHOP HIER

Een los zonnepoeder met matte finish in een handige verpakking met kliksysteem. De ideale finishing touch na het aanbrengen van je favoriete zonnecrème en make-up.

3
Jane Iredale
Powder-Me SPF 30 Brush Translucent
SHOP HIER

Een luchtige, fysische SPF 30 breedspectrum zonbescherming voor het gelaat, lichaam en hoofdhuid in een navulbare verpakking. Komt met twee volledig recyclebare navulbussen

4
Kruidvat
Solait SPF30 Brush on Face Transparant Sun Powder
SHOP HIER

Kruidvat creëerde met dit zonnepoeder alweer een viraal product, want betaalbaar én gebruiksvriendelijk. Met enkele cirkelbewegingen matteer, en egaliseer en bescherm je je huid tussendoor.

3. GETINTE ZONNECRÈME

Ook een getinte zonnecrème kan ook een goede oplossing zijn voor het bijwerken van je zonnebescherming. Deze crèmes bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar kunnen ook dienen als een lichte foundation of BB-cream voor een egale huid.

1
Lancaster
Sun Perfect Youth Protection Stick SPF 50
SHOP HIER

De dubbelzijdige stick biedt de voordelen van skincare én  beschermt de huid. Breng de transparante kant aan voor een matte finish en de getinte kant om oneffenheden te verbergen. Het reisformaat maakt ‘m ideaal voor touch-ups onderweg.

Daydream Screen SPF 50 getinte zonnebescherming
2
Ultra Violette
Daydream Screen SPF 50 getinte zonnebescherming
SHOP HIER

Een getinte moisturizer en zonnebescherming in één, ideaal voor dagelijks gebruik. Deze lichte, hydraterende formule biedt breed spectrum UVA- en UVB-bescherming en is beschikbaar in 15 tinten. Breng het aan over je gewone zonnebrandcrème voor extra bescherming en een egale huid.

3
Isdin
Fotoprotector Fusion Water Magic Repair Color SPF 50
SHOP HIER

Isdin’s getinte zonbescherming met een driedubbele anti-verouderingswerking heeft een lichte textuur die het mogelijk maakt om opnieuw aan te brengen tijdens de dag. De subtiele kleur verbergt imperfecties en hydrateert intensief.

Het belang van een goede UV-bescherming

Hoewel deze producten ideaal zijn voor het bijwerken van je bescherming gedurende de dag, is het essentieel om 's ochtends te beginnen met een goede basisbescherming. Dit betekent het aanbrengen van een hoogwaardige zonnecrème op je gereinigde huid voordat je je make-up aanbrengt. Deze eerste laag biedt de belangrijkste bescherming tegen schadelijke UV-stralen en helpt vroegtijdige huidveroudering en andere schade door de zon te voorkomen.