Zijn we klaar met mascara? Naakte wimpers zijn trending in 2024

Geüpdatet op 10 juli 2024 door Lore Ginneberge
Zijn we klaar met mascara? Naakte wimpers zijn trending in 2024 Launchmetrics Spotlight

Steeds vaker zien we volledige make-uplooks waarbij één ding lijkt te ontbreken: mascara! Ben jij klaar om je natuurlijke wimpers te laten stralen?

Mascara lijkt langzaam terrein te verliezen als hét onmisbare make-upproduct. Steeds meer vrouwen kiezen voor een look zonder mascara, geïnspireerd door stijliconen zoals Matilda Djerf en Hailey Bieber. Deense en Zweedse influencers omarmen al langer een natuurlijke, gebronsde look met de nadruk op lippen, wangen en wenkbrauwen en die trend lijkt zich nu verder te verspreiden. Het resultaat is een frisse en moeiteloze uitstraling die perfect past bij de minimalistische make-uplook van vandaag.

Zelfs Huda Kattan, oprichtster van Huda Beauty en bekend om haar felle make-uplooks, postte recent een make-uptutorial waarbij ze elke zone aanpakte behalve haar ogen - opvallend voor een beautygoeroe die tot voor kort synoniem stond voor een volle set fake lashes.

@hudaheidi I filmed this a month ago & forgot about it! 😳 I just found it now Let me know what you guys think? #nomakeupchallenge #glam #hudabeautyeasybake @Huda Beauty ♬ original sound - Huda

Focus op lippen en wangen

De verschuiving naar minder mascara sluit aan bij een bredere trend in de beautywereld. Na een tijdperk van dramatische ooglooks en wimper extensions, zien we nu een beweging richting minimalistische make-up. Scandi girls zoals Matilda Djerf zetten de toon met hun moeiteloze stijl. Hun make-uplooks zonder mascara leggen de nadruk op een gezonde glow en een sunkissed teint.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Celebs skippen massaal mascara

Sociale media spelen ongetwijfeld een grote rol in deze beautytrend. Bella Hadid, Hailey Bieber, Jasmine Tookes en andere beroemdheden delen regelmatig make-uplooks zonder mascara, maar met een flinke dosis blush en bronzer om hun gelaatstrekken in de verf te zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jasmine Tookes (@jastookes)

Ook op de rode loper is er een shift van zwaar opgemaakte actrices naar lichtere, frisse make-up. Onder meer Florence Pugh en Riley Keough schitterden recent zelfs op verschillende grote evenementen zonder een spoortje mascara.

Dus, zijn we klaar met mascara? Hoewel mascara nog steeds het nummer één make-upproduct zal blijven voor veel vrouwen, omarmen steeds meer mensen hun naakte wimpers. Of dit een blijvende verandering is of slechts een tijdelijke beweging, valt nog af te wachten. Maar als het tijd bespaart voor de spiegel, is het een trend die we met plezier uittesten.