Deze minihorloges zijn pure juweeltjes

Gepubliceerd op 12 juli 2024 door Anja Van Der Borght en Lore Ginneberge
Deze minihorloges zijn pure juweeltjesAudemars Piguet

Onlangs opende Audemars Piguet het gloednieuwe AP House in de iconische Garage Traversi in Milaan. En het was dubbel feest, want het merk introduceerde ook een nieuw model van de Royal Oak. Deze mini heeft een diameter van slechts 23 mm en combineert de iconische codes van de originele Royal Oak met de schitterende glans van Frosted Gold.

“De nieuwe minicreaties zijn niet alleen een eerbetoon aan de lange traditie van miniatuuren juweelhorloges van Audemars Piguet, maar ook aan de vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van het merk. Een van hen is Jacqueline Dimier aan wie we de eerste Royal Oak voor vrouwen te danken hebben,” vertelt Ilaria Resta, CEO van Audemars Piguet. “En dan is er Carolina Bucci, het meesterbrein achter de Frosted Gold-afwerking.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Audemars Piguet (@audemarspiguet)

Visueel effect

“In 2016 kreeg ik de vraag om voor de 40ste verjaardag van de Royal Oak voor vrouwen een nieuwe versie te ontwerpen van het iconische uurwerk, dat naar mijn mening al perfect was. Geen eenvoudige taak dus,” vertelt Bucci. In 1972 creëerde Gérald Genta, die zijn carrière begon als juwelier, de Royal Oak, een horloge met gefacetteerde horlogekast en een schakelband die speelt met het licht. Die schakelband deed ook denken aan de verfijnde metalen banden van de meeste vrouwenhorloges sinds de 19de eeuw. “Ik wilde niet echt iets wegnemen of toevoegen, maar vooral met het ontwerp spelen zoals ik dat met mijn juwelen doe,” vertelt Bucci. “Ik wilde een horloge maken dat zo met het licht speelt dat je het van de andere kant van de kamer kunt zien. Daarom hebben we de Florentijnse finish die mijn signatuur is, gebruikt voor deze Royal Oak.”

“Het eindresultaat ziet er verbluffend eenvoudig uit, maar de techniek is ongelooflijk complex,” zegt Resta. “Ik heb de pen met diamanten tip vastgehad waarmee heel precieze kleine inkepingen worden gemaakt op het goudoppervlak, en ik beefde nog heel lang na.” Het is dan ook een hele kunst om met die pen overal dezelfde druk uit te oefenen, zodat je een consistent oppervlak krijgt dat fonkelt als een diamant. Ilaria draagt bij onze ontmoeting een roségouden Royal Oak Mini die ze combineert met twee banden in respectievelijk Frosted geelgoud en witgoud. Een bijzonder eigentijdse manier om het horloge als juweel te dragen.

Royal Oak Mini, verkrijgbaar in 18-karaats geel-, wit- of roségoud. Prijs op aanvraag. Meer informatie via audemarspiguet.com.