Alsjeblieft, de recepten van de 5 meest virale salades op TikTok

Geüpdatet op 12 juli 2024 door Lore Ginneberge
Alsjeblieft, de recepten van de 5 meest virale salades op TikTok Unsplash

Dit zijn de meest trendy saladerecepten op TikTok. Of je nu gaat picknicken of een bijgerecht zoekt voor de barbecue, dit zijn stuk voor stuk slaatje waar je écht zin in hebt.

1. De Green Goddess Salad

Naast dat het de favoriete salade van de Kardashians is, staat dit recept bekend om z'n lage caloriegehalte. Verrijkt met een overvloed aan groenten en vergezeld van zijn beroemde groene saus, zal deze salade zelfs de grootste salade-sceptici overtuigen.

Pint Embed Link

Ingrediënten (4 personen):

- 1/2 witte kool
- 1 komkommer
- 1/2 ijsbergsla
- 1 of 2 lente-uitjes
- 1 bos basilicum
- 1 grote handvol spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 6 cl olijfolie
- 40 g cashewnoten of andere noten
- 2 tl azijn
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- het sap van 2 citroenen

Bereiding:

1. Snijd de kool, ijsbergsla, komkommer en lente-uitjes in kleine stukjes.
2. Voor de "Goddess Saus": doe de rest van de ingrediënten in een blender, eerst de vloeibare ingrediënten, en mix tot een gladde en romige saus.
3. Meng de saus met de gesneden groenten en klaar is kees.

2. De Smashed Potato Salad

Ontdek de Smashed Potato Salad: een gerecht dat de aardappel opnieuw heruitvindt. Gekneusde aardappelen, gemengd met verse kruiden, een vleugje mosterd en een romige saus. Het ideale bijgerecht voor een feestelijk diner.

Pint Embed Link

Ingrediënten (4 personen):

Voor de aardappelen:

- 900 g kleine aardappelen, geborsteld
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak

Voor de salade:

- 180 ml Griekse yoghurt
- 120 ml Kewpie mayonaise
- 2 tl Dijon mosterd
- 1/2 grote citroen, uitgeperst
- 2 tl rode wijnazijn
- 1 grote teen knoflook, fijngesneden
- Peterselie
- Dille
- 1 middelgrote komkommer, ontpit en fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt

Bereiding:

1. Verwarm je oven voor op 220°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
2. Kook de aardappelen 7 minuten of tot ze gaar zijn. Droog ze af en leg ze op de bakplaat. Gebruik de achterkant van een glas om ze plat te drukken. Bestrijk ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ze 50 minuten tot 1 uur of tot ze goudbruin en knapperig zijn!
3. Snijd intussen alle salade-ingrediënten fijn. Verwijder de zaadjes van de komkommer om te voorkomen dat de salade waterig wordt.
4. Klop de yoghurt, mayonnaise, mosterd, citroensap, azijn, knoflook, dille, peterselie, zout en peper naar smaak door elkaar. Proef en pas indien nodig aan naar wens. Meng met de komkommer en sjalot, dek af en zet in de koelkast terwijl de aardappelen roosteren.
5. Voeg de afgekoelde, knapperige aardappelen toe, meng alles goed en geniet!

3. De salade met burrata en gegrilde perzik

Stel je de delicate zachtheid van smeuïge burrata voor, verrijkt met de zoete, sappige smaak van gegrilde perzik. Elke hap is een aangename mix van texturen en contrasten, terwijl verse basilicum een verfrissende kruidige noot toevoegt. Enkele druppeltjes balsamico-azijn maken het smaakpalet compleet. Of het nu gaat om een zonnige lunch op het terras of een gastronomische avond met vrienden, deze salade brengt je rechtstreeks naar de bruisende straten van Italië.

Pint Embed Link

Ingrediënten (4 personen):

- 4 perziken, in 8 parten gesneden
- 6 el olijfolie
- 4 el balsamico azijn
- 2 burratas van elk 225 g
- 2 el honing
- 1/2 tl Espelette peper
- Rucola bladeren naar smaak
- Fleur de sel naar smaak
- Gegrild brood naar smaak

Bereiding:

1. Bestrijk de perzikparten met olijfolie.
2. Grill de perziken ongeveer 5 minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn.
3. Leg de burrata's op een bord. Voeg de gegrilde perziken en de salade toe. Breng op smaak met een mengsel van olijfolie, balsamico-azijn en honing.
4. Voeg Espelette peper naar smaak toe, een snufje fleur de sel en peper.

4. Aziatische komkommersalade

Laat je verleiden door de Aziatische komkommersalade: een verrassend fris recept dat het beste van Aziatische smaken bevat. Knapperige komkommers gemarineerd in een sojadressing, opgefleurd met een vleugje gember en chili. Een lichte en verfrissende smaakervaring die perfect pairt met zwaardere rijstgerechten of gemarineerd vlees.

Pint Embed Link

Ingrediënten (4 personen):

- 680 g Turkse, Perzische of Engelse komkommers (ongeveer 5 kopjes gesneden)
- 1/2 tl zout
- 4-5 lente-uitjes, fijn gesneden
- 1 tl geraspte gember
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 59 ml rijstazijn
- 1 el sojasaus, Bragg’s Liquid Amino Acid of Coconut Amino Acid
- 1 el geroosterde sesamolie
- 1 el ahornsiroop (of honing, of suiker)
- 1 tl rode chilipasta (of sriracha, of chilipoeder)
- 1-2 el geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

1. Snijd de komkommers fijn. Doe ze in een kom en meng met zout om het vocht te laten vrijkomen. Laat rusten terwijl je de andere ingrediënten verzamelt.
2. Giet de komkommers af (niet spoelen), doe ze in een grote kom en voeg de lente-uitjes, gember, knoflook, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, ahornsiroop, optionele rode chilipasta en geroosterde sesamzaadjes toe. Meng goed.
3. Proef en pas het zout naar smaak aan. Voeg eventueel meer chilipasta toe.
4. Koel tot het moment van serveren. Deze salade is het lekkerst op de dag zelf, maar kan tot 3 dagen bewaard worden.

5. Italiaanse gehakte salade

Een symfonie van mediterrane smaken in elke hap: knapperige, fijn gesneden groenten, olijven, heerlijk smeltende Italiaanse kaas en stukjes salami, allemaal royaal gemengd in een huisgemaakte kruidendressing. Deze salade belichaamt de essentie van de Italiaanse keuken want is zowel simpel als verrukkelijk.

Pint Embed Link

Ingrediënten (4 personen):

Voor de salade:

- 450 g fijngehakte Romaine sla
- 1 blik (425 g) kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
- 85 g geroosterde rode paprika, gehakt
- 125 g fijngehakte pepperoncini
- 250 g gehalveerde kalamata olijven
- 250 g gehalveerde cherrytomaten
- 125 g gehakte gegrilde artisjokharten
- 125 g in blokjes gesneden Engelse komkommer
- 85 g in blokjes gesneden soppressata of salami
- 60 g in repen gesneden verse basilicumblaadjes
- 125 g gehalveerde mozzarella bolletjes
- 60 g Parmezaanse kaas schilfers
- Zout en peper naar smaak

Voor de dressing:

- 60 ml rode wijnazijn
- 125 ml olijfolie
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt of geperst
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak

Bereiding:

1. Assembleer de salade: Voeg alle salade-ingrediënten toe aan een grote mengkom.
2. Bereid de dressing: Voeg de dressing-ingrediënten toe aan een grote kom en klop ze goed door elkaar tot ze goed gemengd zijn.
3. Meng en serveer: Giet een deel van de dressing over de salade en meng goed. Voeg naar smaak meer dressing toe, serveer en geniet!