La Vallée de la Gastronomie: jouw culinaire gids doorheen Frankrijk

Gepubliceerd op 12 juli 2024 door Elle Eten Foto’s: Jeff Ribas
La Vallée de la Gastronomie: jouw culinaire gids doorheen Frankrijk

La Vallée de la Gastronomie France® biedt onmisbare verblijven aan voor liefhebbers van gastronomie en culturele ontdekkingen. Op het programma deze zomer staan twee ontdekkingsdagen vol smaken, die beginnen in het hart van de wijngaarden van Bourgondië en eindigen in Lyon, de iconische hoofdstad van de culinaire kunsten.

Deze epicuristische route is een unieke sensorische ervaring, waarbij elke stap een viering is van smaak en lokale culinaire tradities. Veel meer dan een gewone reis, is het een ware onderdompeling in de Franse levenskunst. Maak kennis met gepassioneerde mannen en vrouwen, met een uniek vakmanschap, die alle geheimen van hun uitzonderlijke producten zullen onthullen. Een festival van lekkernijen voor de smaakpapillen met talrijke proeverijen van heerlijke gerechten, in een van de mooiste terroirs van Frankrijk.

Vallée de la gastronomie carte

ONZE GIDS IN BOURGOGNE

De eerste dag begint in Beaune met een bijzondere activiteit: een tocht met Active Tours, die een ontdekkingstocht aanbiedt langs de meest prestigieuze wijngaarden van de regio, per fiets of mountainbike. Slechts een paar kilometer zonder moeite in een betoverende omgeving, waar je Domaine d’Olivier Leflaive bereikt. Deze pionier van het wijntoerisme in Puligny-Montrachet creëerde Le Bistro d’Olivier , waar hij authentieke gerechten serveert. De ideale plek voor een uitstekende lunch.

De middag gaat verder met een rondleiding bij de beroemde Roche de Solutré en sluit prachtig af met een proeverij van Grand Vins bij Domaine Jean Loron.

ONZE GIDS IN LYON

In Lyon is er niets beter dan een goede Président, een specialiteit van de iconische Bernachon Chocolatier, om de dag goed te beginnen. Uiteraard is een bezoek aan de onmisbare Halles Paul Bocuse en zijn uitzonderlijke producten een must. Een
perfecte opwarmer voordat je naar een typische Lyonnais Bouchon gaat,  le Café du Jura. Dit gerenommeerde etablissement biedt sinds 1834 de iconische culinaire specialiteiten van Lyon aan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Café du Jura (@cafedujura)

Voor de fijnproevers stopt het avontuur hier niet. Op naar de ateliers van Chef Joseph Viola, Meilleur Ouvrier de France, bij Daniel & Denise. Ontdek alle geheimen van zijn sublieme pâté en croûte, waarmee hij in 2009 de wereldtitel behaalde.

Een verblijf vol smaken en ontmoetingen, in plaatsen doordrenkt van geschiedenis en traditie, voor een ongelooflijke zintuiglijke beleving. Aarzel niet om de website van  La Vallée de la Gastronomie - France® te raadplegen voordat je je volgende uitstapjes plant, met je partner, familie of als bedrijfsuitje.

Meer info vind je terug via valleedelagastronomie.com.