Brat girl summer: ben jij mee met de laatste modetrend?

Gepubliceerd op 15 juli 2024 door Lisa Aelvoet
Brat girl summer: ben jij mee met de laatste modetrend? Launchmetrics Spotlight

Charli xcx houdt niet alleen de muziek- maar ook de modewereld in de ban met haar laatste release 'Brat'. Zo verwierf het album in geen tijd een cultstatus én is het verantwoordelijk voor een van de grootste zomertrends van het jaar.

Barbieroze maakt deze zomer plaats voor 'brat' groen, vernoemd naar de slijmgroene kleur van het gelijknamige album van Charli xcx. Met meer dan vijftien miljoen Spotify-streams stuwt het succesvolle album de populariteit van de Amerikaanse zangeres naar ongekende hoogtes. Ook de belangstelling - grenzend aan obsessie - voor haar kledingstijl neemt toe.

De brat girl-look

Charli xcx kleedt zich niet als een doorsnee popprinses maar wel als een soort soft goth versie daarvan. Denk: veel zwart - afgewisseld met brat groen uiteraard - kanten details, Y2K rushes, transparante tops en snelle zonnebrillen. De 'brat girl' gaat dan ook eerder gekleed als een rave chick dan de 'coastal grandmother' die vorige zomer de scepter zwaaide.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charli (@charli_xcx)

Shop de trend

Waag jij je aan de laatste zomertrend? Wij verzamelden een aantal kledingstuks en accessoires waarmee je aan de slag kan.

1
Ottolinger van Farfetch
Felgroene zonnebril
SHOP HIER
2
Michael Kors via Farfetch
Top
SHOP HIER
3
Jaded London via Zalando
Baggy jeansbroek
SHOP HIER
4
Mango
Leren puntschoenen
SHOP HIER
5
Jaded London via Zalando
Mini-jurk
SHOP HIER
6
Hunkemöller
Bikintop
SHOP HIER
7
Envii via Zalando
Kanten top
SHOP HIER