Quiet luxury op z’n Zweeds: deze nieuwe SUV mixt comfort met stijl

Gepubliceerd op 16 juli 2024 door ELLE België
Quiet luxury op z’n Zweeds: deze nieuwe SUV mixt comfort met stijl

Een roadtrip langs de kust, een shopping spree in Antwerpen of een weekendje Ardennen? De nieuwe elektrische Volvo EX40 brengt je op een duurzame manier naar nieuwe avonturen. Deze SUV combineert Scandinavische elegantie met moderne technologie en biedt een rijervaring die je lifestyle perfect aanvult.

De EX40, voorheen bekend als de XC40 Recharge, is met zijn strakke lijnen en elegante vormen het perfecte voorbeeld van Scandi chic. De nieuwe warme zandkleur "Sand Dune" voegt een vleugje luxe toe, ideaal voor wie stijl belangrijk vindt én op zoek is naar een compacte, praktische wagen.

Volvo heeft altijd voorop gelopen op het gebied van veiligheid, en de EX40 is geen uitzondering. Zo worden zelfs lange ritten naar je vakantiehuisje een stuk aangenamer en veiliger dankzij de Adaptive Cruise Control en Pilot Assist. Vechten om wie het stuur moet nemen is verleden tijd, want rijplezier en -comfort staan in deze wagen centraal. De hoge zitpositie en ruime achterbank zorgen ervoor dat jij en je reisgenoten ontspannen onderweg zijn, ongeacht de bestemming.

 

Duurzaamheid is meer dan een modewoord voor Volvo. Zo is de interieurbekleding van de EX40 gemaakt van gerecycled plastic, zonder daarbij in te boeten op esthetiek. Deze milieuvriendelijke materialen tonen aan dat luxe en ecologisch bewustzijn hand in hand kunnen gaan. De focus op duurzaamheid vertaalt zich ook naar het dagelijkse gebruik. Of je nu een dagje gaat shoppen of een weekendje weg bent, de EX40 biedt praktische oplossingen voor elektrisch rijden. Opladen is eenvoudig dankzij een uitgebreid netwerk van laadpunten, waardoor je altijd opgeladen en klaar voor vertrek bent.

En het beste? We konden dat allemaal zelf ondervinden in Zweden. Tijdens de jaarlijkse Midzomer, een feest dat de natuur en traditie viert, kroop het ELLE-team achter het stuur van de elektrische EX40. Het werd een uitzonderlijke ervaring gevuld met ritjes door de schilderachtige landschappen van Göteborg, Volvo’s groene geboortestad. Wat direct opviel, was het comfort en de ruimte binnenin. De zachte vering en adaptieve stuurbekrachtiging maakten elke rit soepel, zelfs over hobbelige wegen.

 

In de natuur of door de stad, op lange roadtrips of korte verplaatsingen, deze efficiënte SUV biedt een uitgekiende mix van stijl, comfort en duurzaamheid die aansluit bij het moderne leven. Het avontuur wacht, klaar om te vertrekken?

Lees ook:

Deze on-trend sandalen scoor je aan een zacht prijsje
Zijn we klaar met mascara? Naakte wimpers zijn trending in 2024
La Vallée de la Gastronomie: jouw culinaire gids doorheen Frankrijk