Deze bob past het beste bij je gezichtsvorm

Geüpdatet op 23 juli 2024 door Lisa Aelvoet
Deze bob past het beste bij je gezichtsvorm @selenagomez

De bob gaat nergens naartoe en blijft een van de populairste kapsels van het moment. Ondertussen bestaan er dan ook talloze variaties op deze tijdloze haarstijl. Oftewel: op ieder hoofd past een bob. Welke bob het mooiste bij je past? Dat hangt af van je gezichtsvorm!

Lang of kort; met of zonder pony; wel of geen laagjes: de bob legt een enorme veelzijdigheid aan de dag. Of je nu een rond, ovaal, vierkant of hartvormig gezicht hebt, hieronder ontdek je de meest flatterende bob voor jou.

1. Rond gezicht

Heb je een rond gezicht? Dan flatteert de lange bob - ook wel lob genoemd - jou het mooist. Deze valt onder de kin en verlengt op die manier het gezicht. Verder kunnen een zijscheiding en face-framing highlights je gelaatstrekken benadrukken. Hierbij kan je kiezen voor een kaarsrechte afwerking, met behulp van een kwalitatieve stijltang of voor golven met behulp van een textuurspray.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

2. Ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht past dan weer best een kortere bob, die net de kin raakt, eventueel in combinatie met een pony. Ovale gezichtsvormen beschikken doorgaans namelijk over een voldoende lang voorhoofd om een volledige pony te dragen zonder het gezicht te sluiten. Ten slotte kan je door zachte lagen toe te voegen het gezicht extra omlijsten en flatteren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

3. Vierkant gezicht

Wiens gezicht een eerder vierkante vorm heeft, opteert het beste voor een halflange bob met laagjes. Deze complementeert de sterke kaaklijn en staat vaak het mooist met wat golven. Ook de asymmetrische bob past mooi bij een vierkante gezichtsvorm. In combinatie met een zijscheiding vestig je bovendien extra aandacht op je jukbeenderen.

4. Hartvormig gezicht

Wie tot slot een hartvormig gezicht heeft, kiest het best voor een lob met lange lagen en een pony of curtain bangs. Deze creëren immers volheid rondom de kaaklijn, wat helpt om balans en symmetrie aan haar gezicht te geven - zeker met wat extra textuur. Een pony kan daarenboven hartvormige gezichten te verzachten en in balans te brengen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)