Wat is mesotherapie en waarom zou je het moeten overwegen?

Geüpdatet op 1 augustus 2024 door ELLE Partner
Wat is mesotherapie en waarom zou je het moeten overwegen?©Getty Images

Steeds meer mensen ontdekken mesotherapie als hét geheime wapen voor een stralende huid. Deze innovatieve behandeling doet wonderen voor je teint, elasticiteit en hydratatie. Maar wat houdt mesotherapie precies in en waarom zou je het moeten overwegen?

Mesotherapie, ook wel bekend als polyvitamine-injecties, is een behandeling waarbij essentiële vitamines, mineralen en hyaluronzuur in de huid worden geïnjecteerd. Dit gebeurt door middel van kleine micro-injecties. Het resultaat? Een stralende, frisse huid die er onmiddellijk gezonder uitziet.

De voordelen van mesotherapie

1. Verbeterde hydratatie: Een van de belangrijkste voordelen van mesotherapie is de diepe hydratatie die het biedt. Door de directe toediening van hyaluronzuur en vitamines wordt de huid intens gevoed en gehydrateerd. Dit helpt om een droge, doffe huid om te toveren tot een stralende en gladde teint.

2. Verhoogde elasticiteit: Mesotherapie stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, twee essentiële componenten voor een stevige en elastische huid. Dit maakt de behandeling bijzonder effectief in het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

3. Egale teint: De behandeling helpt daarnaast om de teint te egaliseren en de huidtextuur te verbeteren. Vlekjes, roodheid en andere oneffenheden vervagen, wat resulteert in een egale en stralende huid.

Hoe verloopt een mesotherapiebehandeling?

Een mesotherapiebehandeling duurt ongeveer 30 minuten. In een gespecialiseerd centrum zoals Lazeo, begint de sessie met een grondig huidonderzoek door een arts, gevolgd door een antiseptische reiniging van de huid. Indien nodig wordt er een verdovende crème aangebracht om de behandeling pijnloos te maken.

Vervolgens worden de micro-injecties uitgevoerd met behulp van een persluchtpistool. Deze injecties kunnen op verschillende delen van het gezicht, de hals, het decolleté en de handen worden toegediend.

Na de behandeling bestaat een van de grootste voordelen van mesotherapie eruit dat je onmiddellijk je dagelijkse bezigheden kunt hervatten. De huid kan enkele uren rood zijn, maar deze roodheid verdwijnt snel en kan gemakkelijk worden gecamoufleerd met make-up. De resultaten zijn direct zichtbaar en verbeteren bovendien in de dagen na de behandeling.

Waarom mesotherapie overwegen?

Kortom, ben je op zoek naar een behandeling die je huid niet alleen een boost geeft maar ook een instant glow? Dan is mesotherapie iets voor jou! Wil je meer te weten komen over deze behandeling en over hoe deze je huid kan transformeren? Ontdek de mogelijkheden en boek een behandeling bij een gespecialiseerd centrum zoals Lazeo waar ze mesotherapie beoefenen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lazeo

LEES OOK:

Deze oplossingen tegen cellulitis werken écht

Win de zonverzorgingsproducten van ISDIN, het bestverkochte merk in het Middellandse Zeegebied

Zijn we klaar met mascara? Naakte wimpers zijn trending in 2024