Alle tips en inspiratie voor stomende romances en zwoele zomerdates

Gepubliceerd op 29 juli 2024 door Sam Vandenbosch
Alle tips en inspiratie voor stomende romances en zwoele zomerdates Bron: Unsplash

Fruitz omarmt de charme van zomerse romantiek en biedt daarom de beste tips om je zomerdates naar een hoger niveau te tillen.

"Summer lovin', had me a blast, summer lovin', happened so fast" – het iconische liedje van John Travolta en Olivia Newton-John uit de film Grease brengt ons instant terug naar die zomerliefde. Maar waarom lijkt het dat we juist in de zomer sneller vallen voor die ene summer crush? Simpel: onder invloed van de gelukshormonen voelen we ons vrolijker en meer ontspannen, wat ons niet alleen aantrekkelijker kan maken voor anderen, maar ook ons eigen enthousiasme voor nieuwe ontmoetingen doet aanwakkeren.

Of het nu gaat om een spontane ontmoeting op een zomers feestje, een vakantieflirt of via een online datingapp, de zomer biedt ons de gelegenheid om te dromen. Deze tijd van het jaar herinnert ons eraan dat connecties vaak op de meest onverwachte momenten en plaatsen kunnen bloeien. Wie weet waar deze dating avonturen je zullen leiden? Fruitz deelt de beste tips en trucs voor jouw zomerromance, of je nu op zoek bent naar een vluchtige fling of een diepgaande connectie.

1. Je zonnige match

Online op zoek naar je zomerse crush? Swipe door profielen en laat je verrassen door mensen die dezelfde zomerse vibes omarmen als jij. Op datingapp Fruitz kan je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers 🍒, druif 🍇, watermeloen 🍉 en perzik 🍑) duidelijk aangeven waar je precies naar op zoek bent, of dat nu een serieuze relatie, een onenightstand of friends-with-benefits is. De datingapp heeft een duidelijk doel voor ogen: daten leuker en minder complex maken en een veilige omgeving creëren voor iedereen.

2. Flirt erop los!

Zodra je die zomerse crush op het spoor bent, is het tijd om je flirt moves boven te halen. Raak de arm van je crush op een speelse manier aan of stuur ondeugende berichtjes om te zien of de vonk overslaat. Voel je die wederzijdse aantrekkingskracht? Wacht dan niet langer en vraag om een romantische rendez-vous.

3. Bijzondere zomerdates

Zeg nee tegen een Netflix-en-chill date, want deze zomer draait het om zwoele nachten, avontuur en out-of-the-box plezier. Ga skinny-dippen onder de sterrenhemel, maak spontane roadtrips naar onbekende bestemmingen of slaap onder de sterren tijdens een kampeertripje. Weinig inspiratie? Fruitz helpt je graag op weg en verzamelde enkele ideeën voor zomerdates:

Romantische boottocht

Huur een bootje, stap aan boord en vaar samen over kalme wateren terwijl je geniet van elkaars gezelschap en de omgeving. Leuke tip: neem iets lekkers mee tijdens jullie boottochtje zodat jullie geen honger of dorst hoeven te lijden. Laat je het stuur liever over in iemand anders handen en hou je wel van een vleugje cultuur? Boek dan een gids en laat je onderdompelen in de vele verhalen die zich vroeger op en naast de rivier afspeelden. Aye, aye captain!

Openluchtcinema

Zijn jullie grote filmliefhebbers, maar willen jullie tijdens de mooie zomermaanden liever niet binnen zitten in de bioscoop? Trek dan samen naar een openluchtcinema en geniet van een film onder de sterrenhemel. Of je nu een liefhebber bent van romcoms of eerder op zoek bent naar actie en avontuur, de openluchtbioscoop bij jou in de buurt heeft zeker en vast een uitgebreid programma met verschillende genres.

Picknick in het park

Een all-time favorite bij zomerdates is de klassieke picknick, een van de leukste manieren om te genieten van het mooie weer en tegelijk je date op een intieme manier beter te leren kennen. Verzamel wat lekkere snacks en drankjes, pak een deken mee en trek er samen op uit naar een nabijgelegen park. Of bestel een picknick mand, zoals de Baroque ‘grazing’ box vol met lokale producten.

Scootertocht

Huur een scooter, stippel een leuke route uit en verken samen een nieuwe streek. De wind door de haren terwijl je historische gebouwen, prachtige landschappen, musea en winkels ontdekt. Onderweg stoppen jullie nog voor een verfrissend ijsje of smoothie. Tip om het extra gezellig te maken: kruip samen op één scooter in plaats van elk een scooter te huren.

Foodtruckfestival

De zomer betekent... tijd voor foodtruckfestivals! Stippel samen uit welke gerechten jullie graag willen proeven, geniet van culinaire hoogstandjes, proef nieuwe smaken en deel onvergetelijke momenten in het midden van een feestelijke sfeer. Sluit de dag af met heerlijke desserts en wie weet wat er nog volgt...

4. Aan alle mooie liedjes komt een eind

Niet alle zomerflirts duren eeuwig, maar zelfs na een gepassioneerde zomerse affaire hoef je je glow niet te verliezen. Koester de prachtige momenten die je hebt gedeeld en laat ze je verwarmen terwijl je vooruit gaat. Ontdek nieuwe hobby's zoals schilderen, wandelen, journaling of fotografie, en omring jezelf met geweldige vrienden en familie wiens steun je eraan herinnert dat je nooit alleen staat.

Maar het allerbelangrijkst: laat dat gebroken hart niet de prachtige zomer overschaduwen die je hebt gehad. Kijk terug op die dierbare momenten met een glimlach, wetende dat hartzeer tijd nodig heeft om te helen. Neem die tijd dan ook voor jezelf, om opnieuw te groeien en bloeien.