4 recent geopende hotels in Brussel voor de gedroomde staycation

Geüpdatet op 25 juli 2024 door Lore Ginneberge
4 recent geopende hotels in Brussel voor de gedroomde staycation Hotel Fleur de Ville

Brussel beweegt! een citytrip in eigen land is extra leuk wanneer je in een gloednieuw hotel overnacht. van stijlvolle boutique hotels tot luxueuze vijfsterrenverblijven, deze nieuwe hotspots beloven een onvergetelijke ervaring. ontdek de vier nieuwste hotels in brussel om te testen in 2024.

Brussel blijft verrassen met deze vier nieuwe hotels, elk met hun eigen unieke charme en stijl. Of je nu op zoek bent naar duurzame luxe, historische elegantie, betaalbaar design of een ongekende vijfsterren ervaring, er is voor ieder wat wils. Plan je volgende staycation in onze hoofdstad en ervaar deze gloednieuwe adresje zelf.

The Usual: Duurzaam comfort

Bij The Usual draait alles om bewust reizen zonder in te boeten op stijl. Dit hotel biedt een unieke combinatie van hoogwaardig design en duurzaamheid, waarbij elk aspect van je verblijf zorgvuldig is overwogen. Met een 90% vegetarisch menu, circulair ontworpen matrassen en producten van Marie-Stella-Maris zet het hotel - dat op groene energie draait - nieuwe standaarden voor milieuvriendelijke accommodaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Usual (@theusual.social)

Leuk extraatje zijn de samenwerkingen met lokale labels als Ritchie voor frisdrank en Madn-thee op de kamers, zodat je maximaal van Brussel kan proeven. De locatie in het hart van de stad maakt het een geknipt toevluchtsoord voor zowel locals als buitenlandse bezoekers.

Hotel Fleur de Ville: historische parel in centrum Brussel

Hotel Fleur de Ville, gevestigd in een voormalig bankgebouw, opende zijn deuren in juni 2024. dit elegante boutique hotel combineert filmische charme met vintage esthetiek, waardoor gasten zich in een tijdloze setting wanen. Het interieur, ontworpen door Saar Zafrir, eert de rijke geschiedenis van het gebouw met een eclectische stijl en authentieke elementen.

De 51 kamers en suites bieden een rustgevende oase van luxe - denk Aesop-producten, parketvloeren en een prachtig uitzicht op de stad of de binnentuin. Gasten kunnen ontspannen in de privé-wellnessfaciliteiten, dineren in de voormalige raadszaal en genieten in een elegante maar relaxte setting. Een betoverende ontsnapping aan het alledaagse.

Citybox Brussel: betaalbaar Scandinavisch hotel

Citybox opent na Antwerpen ook een hotel in onze hoofdstad. Sinds juli 2024 kan je uitkijken op het Louizaplein in een van de scandinavisch geïnspireerde kamers. De minimalistische stijl en innovatieve self check-in systeem maken het de place to be voor een last-minute weekendje weg. Met 246 kamers, variërend van eenpersoons- tot familiekamers en junior suites, biedt Citybox kwaliteit zonder de hoge prijs.

Het hotel gaat er prat op kindvriendelijk én huisdiervriendelijk te zijn, waardoor letterlijk iedereen vanaf nu klaar is om Brussel te verkennen.

Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels: vijfsterrenluxe

Het langverwachte Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels opent eind 2024 en belooft een ervaring van ongekende luxe. gevestigd in het voormalige Astoriapaleis, biedt dit vijfsterrenhotel niet alleen weelderige accommodaties, maar ook culinaire hoogstandjes onder leiding van sterrenchefs. met restaurants zoals Le Petit Bon Bon en Palais Royal, een cocktailbar door Hannah Van Ongevalle en een exclusieve spa by Sisley, is dit hotel een feest voor alle zintuigen.

Het palace herstelt de grandeur van weleer met moderne faciliteiten en een focus op hoogstaande gastvrijheid. het Corinthia Grand Hotel belooft een ontmoetingsplaats te worden voor bon vivants en culinaire liefhebbers, en zet een nieuwe standaard voor hospitality in de hoofdstad.