ELLE Ontdekt: alle tips en adressen in Saint-Tropez

Geüpdatet op 19 augustus 2024 door Sofie Kegelaers
ELLE Ontdekt: alle tips en adressen in Saint-Tropez Unsplash

Er zijn maar weinig plekken ter wereld die zo betoveren als het pittoreske Saint-Tropez. Dit iconische havenstadje, bekend om zijn luxueuze jachten, charmante straatjes en schitterende stranden, oefent al jarenlang een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op reizigers van over de hele wereld.

Maak je geen zorgen als je geen fortuin op de bank hebt; Saint-Tropez is veel meer dan alleen een speeltuin voor rijken en beroemdheden. Achter de façades van luxe en glamour schuilt een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en een diepe verbondenheid met de Provençaalse tradities. Welkom bij ELLE Ontdekt: Saint-Tropez – jouw ultieme gids voor een onvergetelijke ervaring aan de Franse Rivièra.

Bezienswaardigheden

Place des Lices

De Place des Lices is het bruisende hart van Saint-Tropez, waar zowel locals als toeristen samenkomen. Dit sfeervolle plein, omringd door platanen en gezellige terrasjes, is vooral bekend om zijn wekelijkse markt. Hier vind je een overvloed aan verse lokale producten, antiek, en handgemaakte souvenirs. Het is de perfecte plek om te genieten van een kopje koffie terwijl je de levendige sfeer in je opneemt.

Place des Lices, Saint-Tropez

Citadel van Saint-Tropez

Hoog boven het dorp, met een spectaculair uitzicht over de baai, staat de Citadel van Saint-Tropez. Dit 17e-eeuwse fort is een van de belangrijkste historische monumenten van de regio, en dus de wandeling naar de top meer dan de moeite waard. Binnen de muren van de citadel bevindt zich ook nog het Maritiem Museum, waar je meer kunt leren over de rijke zeevaartgeschiedenis van Saint-Tropez.

Citadel van Saint-Tropez

Musée de l’Annonciade

Het Musée de l'Annonciade is een kunstliefhebber's droom. Dit kleine, maar indrukwekkende museum is gevestigd in een voormalige kapel en herbergt een prachtige collectie van werken uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Kunstenaars zoals Signac, Matisse en Bonnard, die allemaal een band hadden met Saint-Tropez, zijn hier vertegenwoordigd. De kleurrijke en expressieve werken geven een uniek inzicht in de artistieke geschiedenis van de regio.

Saint-Tropez - Albert Marquet

Port de Saint-Tropez

De haven van Saint-Tropez is een iconische bezienswaardigheid die je niet mag missen. De kleurrijke vissersboten en luxueuze jachten die hier zij aan zij liggen, symboliseren de unieke mix van traditie en moderniteit in dit charmante dorp. Een wandeling langs de kade biedt een prachtig uitzicht op het water, en de nabijgelegen cafés en restaurants zijn ideaal om te genieten van een ontspannen maaltijd of drankje terwijl je de wereld aan je voorbij ziet trekken.

Port de Saint-Tropez

La Maison des Papillons

Verborgen in de schilderachtige straatjes van Saint-Tropez ligt La Maison des Papillons, een uniek museum gewijd aan vlinders. Deze collectie, samengesteld door de beroemde kunstenaar Dany Lartigue, toont duizenden soorten vlinders uit de hele wereld. De tentoonstelling is niet alleen een visueel spektakel, maar biedt ook inzicht in de biodiversiteit en het belang van natuurbehoud.

Saint-Tropez

Accommodatie

Airelles Château de la Messardière

Gelegen op een heuvel met een adembenemend uitzicht over de baai van Saint-Tropez, biedt Airelles Château de la Messardière een ongeëvenaarde luxe ervaring. Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in een prachtig gerestaureerd kasteel en beschikt over weelderige tuinen, een zwembad, een exclusieve spa en meerdere gastronomische restaurants. Het is de ideale verblijfsplek voor wie op zoek is naar ultieme ontspanning en verfijning.

www.airelles.com

Hôtel Lou Pinet

Hôtel Lou Pinet is dan weer perfect voor reizigers die willen genieten van de authentieke charme van Saint-Tropez. Dit boetiekhotel ligt op een steenworp afstand van het centrum en heeft een rustige tuin, een verfrissend zwembad en stijlvolle kamers die zijn ontworpen met een Provençaalse flair. Het restaurant serveert heerlijke mediterrane gerechten, en de spa biedt een scala aan ontspannende behandelingen.

www.loupinet.com

La Bastide d’Antoine

Met een panoramisch uitzicht over de Golf van Saint-Tropez, combineert La Bastide d'Antoine comfort met een persoonlijke touch. Dit charmante hotel beschikt over gezellige kamers, een uitnodigend zwembad en een zonneterras waar gasten kunnen ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht.

www.labastideantoine.com

La Bastide de Saint-Tropez

La Bastide de Saint-Tropez is een elegant toevluchtsoord, genesteld in een rustige omgeving en toch dicht bij de bruisende activiteiten van het centrum. Het hotel beschikt over luxe suites, een prachtig aangelegde tuin en een groot zwembad.

www.bastide-saint-tropez.com

Le Yaca

Le Yaca is een iconisch hotel in het hart van Saint-Tropez, op slechts een paar minuten wandelen van de haven. Dit historische pand ademt elegantie en charme. Het restaurant serveert gastronomische gerechten in een sfeervolle setting, en het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je verblijf onvergetelijk te maken.

www.hotel-le-yaca.fr

Eten en drinken

Bòu

Bòu, wat "visnet" betekent in het Provençaals, ontstond uit een liefde voor het kustleven en de rijke tradities van de zee. Elke maaltijd hier is een viering van deze verbondenheid, met gerechten die de warmte en gezelligheid van het leven aan de kust perfect belichamen. Hier proef je in elke hap de liefde voor de zee, verweven met de verfijnde smaken van de Provençaalse keuken.

www.bou-restaurant.com 

Casa Amor

Casa Amor is een van de meest exclusieve strandclubs van Saint-Tropez, beroemd om zijn bohemien chique decor en levendige sfeer. Deze hotspot combineert het beste van een relaxte stranddag met een verfijnde culinaire ervaring, perfect voor een ontspannen lunch of een feestelijke avond aan de kust van Saint-Tropez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casa Amor Saint-Tropez (@casa_amor__)

www.casaamor.com

Gigi

Gigi is een culinaire hotspot in Saint-Tropez, waar Italiaanse klassiekers worden gevierd. Het menu is geïnspireerd door de rijke Italiaanse culinaire tradities, met een nadruk op verse zeevruchten en handgemaakte pasta’s. Gigi is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een luxueuze en smaakvolle ervaring in een stijlvolle setting.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Restaurant (@gigi_restaurant)

www.gigi-restaurant.com

Loulou

Of je nu komt voor een lunch met uizicht op zee of een romantisch diner bij zonsondergang aan het strand van Ramatuelle, Loulou stelt nooit teleur. Het is een geliefd restaurant in Saint-Tropez, bekend om zijn verfijnde keuken en trendy sfeer. Hier worden Franse klassiekers op creatieve wijze geserveerd, met gebruik van de beste seizoensgebonden ingrediënten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by maria guardiola (@maria.guardiola)

www.loulou-ramatuelle.com

Restaurant Matsuhisa

Restaurant Matsuhisa, gevestigd in Airelles Château de la Messardière, is een must voor liefhebbers van de Japanse keuken. Dit restaurant combineert traditionele Japanse technieken met Peruaanse invloeden, gecreëerd door de wereldberoemde chef Nobu Matsuhisa. Het menu biedt een mix van delicate sushi, innovatieve sashimi en unieke warme gerechten. De verfijnde ambiance en uitstekende service maken Restaurant Matsuhisa tot een culinaire ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Saint-Tropez.

www.airelles.com 

Praktische informatie

Beste reistijd

De beste tijd om Saint-Tropez te bezoeken is van mei tot september. Tijdens deze maanden geniet je van aangename temperaturen, veel zon en een levendige sfeer. Juli en augustus zijn de drukste maanden, met veel toeristen en een bruisend nachtleven. Voor een rustigere ervaring kun je kiezen voor mei, juni of september, wanneer het weer nog steeds prachtig is, maar de drukte iets minder.

Vervoer

Saint-Tropez heeft geen eigen luchthaven. Wij raden je aan om te vliegen op Nice Côte d'Azur Airport (NCE). Vanaf hier kun je eenvoudig een huurauto nemen. Huurauto's zijn gemakkelijk te verkrijgen rondom de luchthaven en in de stad, en kunnen geboekt worden via websites zoals Europcar of SIXT. Wie tijdens het hoogseizoen reist en de uitdaging van het zoeken naar parkeergelegenheid in het drukke stadscentrum liever niet aangaat, kan ook kiezen om vanuit Nice een veerboot te nemen.

Saint-Tropez is relatief klein en gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen, waarbij veel hotels fietsverhuur aanbieden. Voor wie liever gebruikmaakt van openbaar vervoer, rijden er bussen in en rondom Saint-Tropez, maar houd er rekening mee dat deze tijdens de zomermaanden vaak overvol zijn.

Advies

Saint-Tropez is over het algemeen veilig, maar let goed op je bezittingen in drukke gebieden en op het strand.

Evenementenkalender

Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.sainttropeztourisme.com.

Lees ook: