ELLE Ontdekt: alle tips en adressen in Mallorca

Geüpdatet op 6 september 2024 door Sofie Kegelaers
ELLE Ontdekt: alle tips en adressen in Mallorca Unsplash

Vamos a Mallorca, een schitterend stukje Spanje waar de tijd lijkt stil te staan. Met zijn gouden stranden, betoverende baaien en schilderachtige dorpjes biedt dit grootste eiland van de Balearen een idyllische setting voor elke romantische ziel.

Laat je verleiden door de charme van de kronkelige straatjes van Palma, de serene schoonheid van de Tramuntana-bergen en de onweerstaanbare aantrekkingskracht van het pittoreske dorpje Deià. Met ELLE als je gids ervaar je de magie van dit mediterrane paradijs ten volle.

Bezienswaardigheden

Deià

Dit pittoreske dorpje, omgeven door de groene heuvels van de Tramuntana-bergen, is beroemd om zijn artistieke ambiance en historische charme. Wandel door de kronkelige straatjes, bewonder de traditionele stenen huizen en ontdek de rustige pleinen die uitkijken op de glinsterende Middellandse Zee. Hoogtepunten: Son Marroig en Cala Deià.

Mallorca
Deià @Shutterstock

Palma de Mallorca

Verken de levendige straatjes, geniet van de sfeervolle markten en laat je betoveren door de verfijnde combinatie van historische grandeur en eigentijdse flair die deze mediterrane hoofdstad zo bijzonder maakt. Hoogtepunten: de Kathedraal van PalmaCastell de Bellver en Jardí del Bisbe.

Mallorca
Palma de Mallorca @Shutterstock

Pollença

Pollença, gelegen in het noorden van Mallorca, is een schilderachtig stadje dat rijk is aan geschiedenis en cultuur. Bezoek de iconische El Calvari, een steile trap met 365 treden die leidt naar een kapel met prachtig uitzicht, en wandel door het historische centrum met de oude Pont Romà en het Convent de Sant Domingo, nu een levendig cultureel centrum. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de Boquer Valley en de prachtige stranden zoals Playa Pollença en Playa de Formentor.

Mallorca
Cala Murta @Shutterstock

Santanyí

In het zuidoosten van Mallorca ligt Santanyí, een charmant dorp dat bekendstaat om zijn kunstzinnige sfeer en prachtige natuur. Het Parc Natural de Mondragó is een schitterend natuurgebied met ongerepte stranden, kristalhelder water en mooie wandelpaden. Cala Santanyí, Cala d'Or en Cala Llombards zijn de mooiste stranden in de regio, waar je kunt ontspannen op het zachte zand of zwemmen in het turquoise water. Ook Cala Figuera, een traditioneel vissersdorpje met wit geschilderde huisjes, mag niet op je must-vistlijst ontbreken.

Mallorca
Cala Llombards @Shutterstock

Valldemossa

Op slechts vijftien minuten rijden van Deià vind je Valldemossa, een feeëriek dorp dat lijkt te zijn ontsnapt uit een sprookje. Het Kartuizerklooster is het kloppende hart van het dorp, vooral beroemd omdat de geliefden Frederic Chopin en George Sand hier enkele maanden verbleven. Een andere onmisbare bestemming in Valldemossa is het Palacio del Rei Sancho, een middeleeuws paleis dat nu een fascinerend museum herbergt.

Mallorca
Valldemossa @Shutterstock

Accommodatie

Cap Rocat

Verborgen in een voormalige militaire vesting, biedt Cap Rocat een exclusieve ontsnapping met adembenemende uitzichten over de baai van Palma. Hier geniet je van luxe en privacy in een setting die doordrenkt is met geschiedenis en charme.

www.caprocat.com

Ca’s Xorc

Op de hellingen van de Tramuntana-bergen ligt het spectaculaire Ca's Xorc, een boetiekhotel met een traditionele Mallorcaanse architectuur en weelderige tuinen. Het is een oase van rust en luxe, waar je je ongetwijfeld snel thuis zult voelen.

www.casxorc.com

Finca Serena

Gelegen te midden van uitgestrekte wijngaarden en olijfboomgaarden, belooft Finca Serena een verfijnde, landelijke ervaring. Dit hotel is de perfecte plek om te ontspannen en de natuurlijke schoonheid van Mallorca volledig in je op te nemen.

www.fincaserenamallorca.com

La Residencia

In het hart van het pittoreske Deià vind je La Residencia, een elegant toevluchtsoord dat kunst, natuur en luxe combineert. Hier geniet je van panoramische uitzichten en een uitzonderlijke service in een adembenemende omgeving.

www.belmond.com

Son Brull Hotel & Spa

Son Brull, gelegen in een voormalige jezuïetenkerk, biedt een unieke mix van historische charme en moderne luxe. De serene spa, het gastronomische restaurant en de prachtige locatie dragen allemaal bij aan een ontspannen verblijf.

www.sonbrull.com

Eten en drinken

El Olivo

El Olivo, het restaurant van hotel La Residencia, behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Het is onze persoonlijke favoriet, en zonder twijfel het aller aller allermooiste restaurant van Mallorca. Hier geniet je van een gastronomische mediterrane ervaring die zowel verfijnd als authentiek is, en dat alles in de meest romantische setting.

www.belmond.com

La Gran Tortuga

Met uitzicht op de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee, serveert La Gran Tortuga heerlijke zeevruchten en traditionele Mallorcaanse gerechten. Het is de perfecte plek voor een culinaire avond met een onvergetelijk uitzicht.

www.restaurantelagrantortuga.com

Nautilus

Genieten van een spectaculaire zondsondergang terwijl je proeft van een menu vol verse visgerechten en mediterrane lekkernijen? Dat kan in Nautilus, een adembenemend restaurant gelegen op een klif.

www.nautilussoller.com

NENI

Een kleurrijke mix van Midden-Oosterse en mediterrane smaken wacht op je bij NENI, een trendy restaurant in Palma.

www.nenifood.com

Restaurante Singular

In het hart van Palma combineert Restaurante Singular innovatie met traditie. De creatieve gerechten, bereid met lokale ingrediënten, maken elke maaltijd hier een unieke ervaring.

www.thelodgemallorca.com

Praktische informatie

Beste reistijd

Mallorca is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming, maar voor zonnige dagen en warme temperaturen zijn de maanden mei tot oktober ideaal.

Vervoer

Mallorca is goed bereikbaar en biedt diverse vervoersmogelijkheden voor een comfortabele reis. De luchthaven van Palma de Mallorca (PMI) is het belangrijkste toegangspunt tot het eiland en heeft uitstekende verbindingen met grote steden in Europa.

Bij aankomst is het huren van een auto de beste manier om Mallorca te verkennen. De wegen zijn goed onderhouden en het eiland biedt een aantal schilderachtige ritten, vooral naar de bergachtige gebieden en afgelegen baaien. Huurauto's zijn gemakkelijk te verkrijgen rondom de luchthaven en kunnen geboekt worden via websites zoals Europcar of SIXT.

Advies

Mallorca is over het algemeen een veilige bestemming voor reizigers.

Evenementenkalender

20.10.24: Maratón de Mallorca - De grootste marathon van Mallorca met afstanden van 42 kilometer, 21 kilometer en 10 kilometer
13.06.25 > 15.06.25: Mallorca Live Festival - Muziekfestival in Palma met een indrukwekkende line-up van internationale en lokale artiesten

Wie nood heeft aan een ontspannen vrouwenretraite neemt best een kijkje op de Instagrampagina van Anne Lauer. Dit jaar organiseerde ze haar eerste 'The Portal' in Deià, en inmiddels kondigde ze aan dat er zeker een volgende editie zal volgen! De datum moet nog worden bekendgemaakt, maar als je graag op de hoogte wilt blijven, kan je je hier inschrijven voor updates.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Lauer (@anne_lauer)

Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.mallorca.es.

Lees ook: