Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor augustus 2024

Geüpdatet op 25 juli 2024 door Lore Ginneberge
Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor augustus 2024

Dankzij de energie van Leeuw wordt alles gehuld in spotlights en zonlicht. Maar aan het einde van de maand wacht sterrenbeeld Maagd met een totaal andere vibe... Ontdek jouw maandhoroscoop voor augustus 2024.

Ontdek jouw zonneteken, maanteken en ascendant

Belangrijke gebeurtenissen in Augustus 2024

4 augustus - Venus in Maagd

Deze periode kenmerkt zich door liefdevolle, praktische gebaren en een zorgzame benadering van relaties. Kleine attenties, zoals het helpen met dagelijkse taken of het bieden van emotionele steun, zullen veel betekenen. Wees je bewust van een neiging tot overkritisch zijn tegenover je partner.

4 augustus - Nieuwe maan in Leeuw

De nieuwe maan in Leeuw biedt een krachtige kans voor nieuwe begin en zelfexpressie. Dit is het moment om je diepste verlangens te omarmen en nieuwe projecten te starten die je hart echt raken. Stel jezelf de vraag: Doe ik de dingen die me het meest vervullen?

5 augustus tot 28 augustus - Mercurius Retrograde in Maagd

Mercurius retrograde begint in Maagd en verschuift op 14 augustus naar Leeuw. Deze periode vraagt om extra zorgvuldigheid in communicatie en planning. Gebruik deze tijd om na te denken over je relaties, je gevoelens te delen en belangrijke beslissingen te nemen met een bedachtzame benadering.

19 augustus - Volle maan in Waterman

De volle maan in Waterman nodigt je uit om je ambities te verruimen en je innerlijke vuur opnieuw aan te wakkeren. Dit is een uitstekende tijd om innovatieve ideeën te verkennen en je horizon te verbreden voordat het herfstseizoen begint. Welke nieuwe doelen kun je stellen voor de komende maanden?

19 augustus - Jupiter vierkant met Saturnus in Tweelingen

Deze zeldzame gebeurtenis brengt verschuivingen en veranderingen met zich mee, wat kan leiden tot strijd en verwarring. Het is een periode van introspectie en herziening van langetermijnplannen. Blijf geduldig en bereid om aanpassingen te maken, want een goede oplossing kan zich nog niet onmiddellijk aandienen.

22 augustus - Zon in Maagd

Met de zon die Maagd binnengaat, verschuift de focus naar praktische zaken en aandacht voor details. Dit is een uitstekende tijd om je leven te organiseren, aan detailwerk te doen en de communicatie op het werk te verbeteren. Het aanpakken van dagelijkse taken kan veel voldoening brengen.

29 augustus - Venus in Weegschaal

Venus in Weegschaal brengt charme, diplomatie en een focus op harmonie in relaties. Wees bereid om compromissen te sluiten en balans te zoeken in je persoonlijke omgeving. Pas op voor oppervlakkigheid en afhankelijkheid; streef naar echte verbindingen en evenwicht in je liefdesleven.

 

Ram: 19 maart tot 20 april

Voor Ram belooft augustus een maand vol avonturen en persoonlijke groei te worden. Met Mercurius retrograde vanaf 5 augustus kan er wat communicatiestoornis zijn, maar dit is een kans om je doelen opnieuw te evalueren en helder te communiceren.

Liefde: Singles kunnen onverwacht een oude vlam tegenkomen, wat leidt tot verwarrende maar opwindende gevoelens. Voor koppels kan deze maand spanningen brengen; misverstanden kunnen ontstaan door Mercurius retrograde, maar gebruik dit als een kans om eerlijk te communiceren en misverstanden uit de weg te ruimen. Venus in Maagd moedigt aan om liefde te tonen door kleine, praktische gebaren zoals het organiseren van hun spullen of het klaarmaken van hun favoriete maaltijd. Hoe kun je je partner verrassen met een attent gebaar dat laat zien hoeveel je om hen geeft? Denk aan een handgeschreven brief of een spontaan ontbijtje op bed.

Professioneel: Augustus is een goede maand om je carrièreplannen te herzien en nieuwe doelen te stellen. De nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een kans om nieuwe projecten te lanceren en je creatieve kant te laten zien. Durf buiten de gebaande paden te treden.

Financieel: Met de retrograde van Mercurius is het verstandig om voorzichtig te zijn met grote uitgaven en impulsieve aankopen te vermijden. Richt je op sparen en budgetteren. Een grondige herziening van je financiën kan onverwachte besparingen opleveren.

Geluksdag: 5 augustus

 

 

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Augustus is een maand van introspectie en stabiliteit voor Stier. De invloed van de nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een kans om creatieve projecten te starten en nieuwe ideeën te verkennen.

Liefde: Singles kunnen ontdekken dat een vriendschap langzaam uitgroeit tot iets meer, misschien wel tijdens een ontspannen zomerse barbecue. Voor koppels kan de routine deze maand wat sleur brengen, dus probeer nieuwe dingen samen te doen zoals een weekendje weg of een gezamenlijke hobby. Venus in Maagd vanaf 4 augustus brengt praktische liefde naar voren; kleine attenties zoals een verzorgende handeling of een verrassing die hun dagelijkse leven vergemakkelijkt, zullen veel betekenen. Hoe kun je je partner verrassen met een nuttig gebaar van liefde?

Professioneel: De volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je professionele doelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Werk aan projecten die je passie aanwakkeren en je carrière vooruit helpen. Denk na over hoe je je werkomgeving kunt optimaliseren voor meer productiviteit.

Financieel: Deze maand is perfect om je financiën te organiseren en te plannen voor de toekomst. Investeer in projecten die stabiliteit bieden en vermijd risicovolle ondernemingen. Een gedetailleerde analyse van je uitgaven kan waardevolle inzichten opleveren.

Geluksdag: 21 augustus

 

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Augustus is een maand vol activiteit en intellectuele stimulatie voor Tweelingen. Met Mercurius retrograde vanaf 5 augustus kan enige verwarring ontstaan, dus wees extra helder in je communicatie.

Liefde: Singles kunnen een onverwachte klik voelen met iemand die hun nieuwsgierigheid prikkelt tijdens een culturele activiteit of kunsttentoonstelling. Voor koppels kan de communicatie stroef verlopen door Mercurius retrograde, dus wees geduldig en duidelijk om misverstanden te vermijden. Venus in Maagd moedigt aan om liefde te tonen door zorg en attentie, zoals een praktische verrassing of een georganiseerde ruimte. Wat kun je doen om je partner te verrassen met een praktische daad van liefde?

Professioneel: De energie van de nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt uitstekende kansen voor professionele groei en creativiteit. Gebruik deze tijd om nieuwe projecten te initiëren en je netwerk uit te breiden. Blijf flexibel en open voor veranderingen in je werkveld.

Financieel: Met Mercurius retrograde is het belangrijk om je financiën nauwkeurig te beheren en onverwachte uitgaven te vermijden. Plan vooruit en wees voorzichtig met grote investeringen. Focus op stabiliteit en het opstellen van een gedetailleerd budget.

Geluksdag: 14 augustus

 

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Augustus nodigt je uit tot emotionele verdieping en introspectie. De nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een kans om je persoonlijke doelen en verlangens te herzien.

Liefde: Singles kunnen zichzelf betrappen op nostalgische gevoelens voor een oude liefde, vooral tijdens een familiebijeenkomst. Voor koppels kan het een tijd zijn om oude wonden te helen door diepgaande gesprekken en het opnieuw verbinden op een emotioneel niveau. Venus in Maagd vanaf 4 augustus brengt praktische zorg en liefde in je relaties. Wat kun je doen om je partner zich gewaardeerd te laten voelen? Overweeg een gezamenlijk project of een intieme avond thuis.

Professioneel: Gebruik de energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus om je carrièredoelen te herzien en strategische plannen te maken. Focus op samenwerking en het ontwikkelen van innovatieve ideeën. Overweeg om nieuwe vaardigheden te leren die je werk kunnen verbeteren.

Financieel: Augustus vraagt om zorgvuldige financiële planning en het vermijden van impulsieve aankopen. Overweeg om te investeren in langetermijnprojecten die stabiliteit bieden. Een gedetailleerde herziening van je budget kan waardevolle inzichten en besparingen opleveren.

Geluksdag: 10 augustus

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Augustus is een maand van zelfexpressie en persoonlijke groei voor Leeuw. De nieuwe maan in je eigen teken op 4 augustus biedt een krachtige kans om nieuwe projecten en ambities te starten.

Liefde: Singles kunnen genieten van de aandacht en bewondering tijdens zomerse feesten, maar een onverwachte vonk kan overslaan met iemand die buiten je gebruikelijke type valt. Voor koppels is het een maand van hernieuwde passie; plan een grootse date zoals een luxe diner of een verrassingsweekend. Venus in Maagd vanaf 4 augustus brengt praktische zorg en liefde naar voren. Hoe kun je je partner verrassen met een nuttig gebaar van liefde? Denk aan een gezamenlijk hobbyproject of een verrassingsdiner thuis.

Professioneel: De energie van de nieuwe maan biedt kansen voor creatieve projecten en professionele groei. Gebruik deze tijd om je ideeën te presenteren en jezelf te promoten. Durf buiten de gebaande paden te denken en toon je innovatieve ideeën aan je collega's.

Financieel: Met Mercurius retrograde is het belangrijk om voorzichtig te zijn met financiële beslissingen en impulsieve uitgaven te vermijden. Plan vooruit en focus op stabiliteit. Een grondige herziening van je budget kan nuttige besparingen opleveren.

Geluksdag: 4 augustus

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Augustus nodigt Maagd uit om zich te concentreren op persoonlijke en professionele groei. De invloed van de nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt kansen voor nieuwe projecten en ambities.

Liefde: Singles kunnen een diepgaande connectie maken tijdens een intellectuele activiteit of bijeenkomst. Voor koppels draait het deze maand om het versterken van de band door samen tijd door te brengen en praktische gebaren van liefde te tonen. Venus in je eigen teken vanaf 4 augustus moedigt aan om liefde te tonen door zorg en aandacht. Wat kun je doen om je partner zich gewaardeerd te laten voelen? Overweeg een intiem diner thuis of een gezamenlijk project zoals het herinrichten van een kamer.

Professioneel: De energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je carrièredoelen te herzien en strategische plannen te maken. Focus op detailwerk en het verbeteren van je vaardigheden. Gebruik deze tijd om je professionele netwerk uit te breiden en nieuwe kansen te verkennen.

Financieel: Met Mercurius retrograde is het belangrijk om je financiën nauwkeurig te beheren en onverwachte uitgaven te vermijden. Overweeg om te investeren in projecten die stabiliteit bieden. Een gedetailleerde analyse van je budget kan waardevolle inzichten opleveren.

Geluksdag: 4 augustus

 

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Deze maand brengt een balans tussen sociale activiteiten en introspectie voor Weegschaal. De nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt kansen voor nieuwe vriendschappen en creatieve projecten.

Liefde: Singles kunnen tijdens een artistiek evenement of een zomers feest een onverwachte vonk voelen. Voor koppels is het een tijd van plezier en speelsheid; plan spontane activiteiten zoals een weekendje weg of een avondje stappen. Venus in Maagd vanaf 4 augustus brengt een praktische en zorgzame benadering van liefde. Hoe kun je je partner verrassen met een nuttig gebaar van liefde? Denk aan samen een hobby oppakken of een verrassingsdiner.

Professioneel: De energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je professionele doelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Focus op samenwerking en innovatie. Gebruik deze tijd om je netwerk uit te breiden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Financieel: Met Mercurius retrograde is het verstandig om je financiën nauwkeurig te beheren en onverwachte uitgaven te vermijden. Plan vooruit en focus op stabiliteit. Een grondige analyse van je uitgaven kan waardevolle inzichten opleveren.

Geluksdag: 26 augustus

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Augustus biedt Schorpioen de kans om diep in zichzelf te duiken en verborgen aspecten te ontdekken. De invloed van de nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een kans om nieuwe projecten te starten en persoonlijke doelen te stellen.

Liefde: Singles kunnen een intens en onverwacht diepgaand gesprek verwachten dat lang blijft nazinderen, waarschijnlijk met iemand nieuw. Koppels kunnen merken dat oude problemen weer opduiken; gebruik dit als een kans om eerlijk te communiceren en je relatie te verdiepen. Venus in Maagd vanaf 4 augustus brengt praktische zorg en liefde naar voren. Hoe kun je je partner laten zien dat je om hen geeft? Overweeg samen tijd door te brengen met een zinvolle activiteit zoals vrijwilligerswerk.

Professioneel: De energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je carrièredoelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Focus op samenwerking en innovatie. Overweeg om nieuwe vaardigheden te leren die je werk kunnen verbeteren.

Financieel: Augustus vraagt om zorgvuldige financiële planning en het vermijden van impulsieve aankopen. Overweeg om te investeren in langetermijnprojecten die stabiliteit bieden. Een gedetailleerde herziening van je budget kan waardevolle inzichten en besparingen opleveren.

Geluksdag: 7 augustus

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter: 22 november tot 21 december

Augustus is een maand van avontuur en ontdekking voor Boogschutter. De nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een kans om nieuwe projecten te lanceren en persoonlijke doelen te stellen.

Liefde: Singles kunnen iemand ontmoeten die hun avontuurlijke geest deelt tijdens een solo reis of outdoor activiteit. Voor koppels is dit een uitstekende tijd om samen nieuwe ervaringen op te doen en de relatie te verdiepen door spontane avonturen. Venus in Maagd vanaf 4 augustus moedigt aan om liefde te tonen door zorg en praktische gebaren. Hoe kun je je partner verrassen met een nuttig gebaar van liefde? Denk aan het plannen van een verrassingsweekend weg of een gezamenlijke hobby.

Professioneel: De energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je carrièredoelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Focus op samenwerking en innovatie. Gebruik deze tijd om je netwerk uit te breiden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Financieel: Met Mercurius retrograde is het belangrijk om je financiën nauwkeurig te beheren en onverwachte uitgaven te vermijden. Plan vooruit en wees voorzichtig met grote investeringen. Focus op stabiliteit en het opstellen van een gedetailleerd budget.

Geluksdag: 11 augustus

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Augustus biedt Steenbok de kans om zijn carrière en persoonlijke doelen te herzien. De nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een krachtig moment om nieuwe projecten te lanceren en ambities te definiëren.

Liefde: Singles kunnen een klik voelen met iemand op de werkvloer, wat kan leiden tot complexe maar spannende gevoelens. Voor koppels is dit een maand om oude routines te doorbreken en nieuwe gezamenlijke doelen te stellen; plan bijvoorbeeld een weekendje weg of een groot project zoals het herinrichten van een kamer. Venus in Maagd vanaf 4 augustus brengt praktische zorg en liefde naar voren. Hoe kun je je partner verrassen met een nuttig gebaar van liefde? Overweeg samen tijd door te brengen met een zinvolle activiteit zoals vrijwilligerswerk.

Professioneel: De energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je carrièredoelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Focus op samenwerking en innovatie. Overweeg om nieuwe vaardigheden te leren die je werk kunnen verbeteren.

Financieel: Augustus vraagt om zorgvuldige financiële planning en het vermijden van impulsieve aankopen. Overweeg om te investeren in langetermijnprojecten die stabiliteit bieden. Een gedetailleerde herziening van je budget kan waardevolle inzichten en besparingen opleveren.

Geluksdag: 29 augustus

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Augustus brengt nieuwe inzichten en avonturen voor Waterman. De invloed van de nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt kansen voor persoonlijke groei en nieuwe projecten.

Liefde: Singles kunnen een onverwachte romantische klik ervaren met iemand tijdens een intellectuele bijeenkomst of debat. Voor koppels is het een tijd van emotionele verdieping en gezamenlijke projecten; overweeg een nieuw gemeenschappelijk doel of een lange wandeling waarin jullie diepgaande gesprekken kunnen voeren. Venus in Maagd vanaf 4 augustus moedigt praktische zorg en liefde aan. Hoe kun je je partner laten zien dat je om hen geeft? Plan een activiteit die jullie beiden interesseren, zoals een museumbezoek of een dagje vrijwilligerswerk.

Professioneel: De energie van de volle maan in je teken op 19 augustus helpt je om je carrièredoelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Focus op samenwerking en innovatie. Gebruik deze tijd om je netwerk uit te breiden en nieuwe kansen te verkennen.

Financieel: Augustus vraagt om zorgvuldige financiële planning en het vermijden van impulsieve aankopen. Overweeg om te investeren in langetermijnprojecten die stabiliteit bieden. Een gedetailleerde herziening van je budget kan waardevolle inzichten en besparingen opleveren.

Geluksdag: 19 augustus

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Augustus is een maand van emotionele diepgang en persoonlijke reflectie voor Vissen. De nieuwe maan in Leeuw op 4 augustus biedt een kans om nieuwe projecten te starten en persoonlijke doelen te stellen.

Liefde: Singles kunnen een onverwachte en diepe connectie maken tijdens een spirituele of creatieve workshop. Voor koppels is het een tijd om oude wonden te helen en de relatie te verdiepen door samen aan een gemeenschappelijk project te werken, zoals het creëren van een tuin of een artistiek project. Venus in Maagd vanaf 4 augustus moedigt praktische zorg en liefde aan. Hoe kun je je partner laten zien dat je om hen geeft? Overweeg een activiteit die jullie beiden interesseren, zoals een dagje wellness of een gezamenlijke hobby.

Professioneel: De energie van de volle maan in Waterman op 19 augustus helpt je om je carrièredoelen te herzien en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Focus op samenwerking en innovatie. Overweeg om nieuwe vaardigheden te leren die je werk kunnen verbeteren.

Financieel: Augustus vraagt om zorgvuldige financiële planning en het vermijden van impulsieve aankopen. Overweeg om te investeren in langetermijnprojecten die stabiliteit bieden. Een gedetailleerde herziening van je budget kan waardevolle inzichten en besparingen opleveren.

Geluksdag: 9 augustus