New hotspot alert: Leuven is weer wat adresjes rijker

Geüpdatet op 5 augustus 2024 door Sam Vandenbosch
New hotspot alert: Leuven is weer wat adresjes rijker Bron: Slō

Dé nieuwe places to be in Leuven, dat zijn ongetwijfeld deze hotspots voor brunch, diner én cocktails.

De zomer komt er stilaan maar zeker aan, niets beter dan die lange zomeravonden optimaal te benutten. Wat dacht je van een Aperolleke int zonneke? Of liever een Espresso Martini om de avond af te sluiten (of beginnen)? Enter deze gloednieuwe hotspots in Leuven.

1. Eclèktic

Brunchbar Eclèktic, gelegen aan het Hogeschoolplein staat voor "het beste uit verschillende stijlen halen" - en dat is precies waaraan je je hier kan verwachten. Na een heerlijke brunch geniet je er immers tot de avonduurtjes van verfrissende drankjes, een zonnig terras, ontspannen sfeer, hartelijk personeel, een top locatie en een waar vakantiegevoel. Het interieur, ontworpen door Coralie Junius, is minimalistisch maar bijzonder karaktervol, met de kenmerkende koraal-blauwe stoeltjes en accenten die ons meteen over de streep trokken. Die Deense sfeer wordt dan weer gemixt met de Spaans-Italiaanse roots van de oprichtster, die je opmerkt in het tasty brunchmenu van de bar. Daarnaast organiseert Eclèktic ook regelmatig kitchen take-overs waarbij gastchefs een avond lang het fornuis overnemen.

Leuven hotspots

Leuven hotspots

2. Furbetto

Furbetto is een klein restaurantje in Heverlee met een sterke focus op de authentieke ambacht van de Italiaanse keuken en lekkere wijnen. Oprichters Gust en Jasper spendeerden voor hun werk beide heel wat tijd in Italië, en werden verliefd op de eetcultuur en manier van koken van het land - steeds met eenvoud, mooie ingrediënten en respect voor de seizoenen. Voor hun intussen alom geprezen restaurant werken ze dan ook rechtstreeks samen met heel wat lokale boeren en producenten om een zo vers, lekker - en een tikje speels - mogelijk menu te brengen, met dagelijks verse pasta en zuurdesembrood geserveerd op grootmoeders wijze. Reserveer wel tijdig, want deze nieuwe hotspot zit al snel bomvol!

Leuven hotspots
Fotograaf: Latifa Saber
Leuven hotspots
Fotograaf: Karmen Ayvazyan

3. Slo

Bij Slō in hartje Leuven komen slow food en slow living samen, eenvoud die je terugvindt in het minimalistische interieur maar ook in de gerechten. Als interieurontwerpster maakt oprichtster Margo Voets haar persoonlijkheid en stijl kenbaar via de bar, met een Kopenhagen geïnspireerde inrichting, een eerlijke en seizoensgebonden menukaart, lekkere (natuur)wijnen en de juiste muziek voor het juiste moment.

Leuven hotspots

Vanaf woensdagavond ga je hier in weekend modus, met een charcuterieplank, ceviche en andere foodshairing gerechten, een wijntje en op de achtergrond een heerlijke playlist. Op de eerste zondag van de maand nodigt Margo Vedette pizza uit voor een kitchen takeover, en iedere laatste zondag van de maand organiseert ze sinds kort SLŌMOTION. Vanaf de middag kan je er gezellig met vrienden samenkomen met lekkere bites en dansbare beats, om die Monday blues nog even uit te stellen.

Leuven hotspots

4. Allison

Op zoek naar dat vakantiegevoel in eigen stad? Dan zit je bij Allison goed, waar je heerlijk kan vertoeven op het Hogeschoolplein by day, laid-back genieten in de zwoele bar by night. De twee oprichters trokken samen naar Marbella om inspiratie op te doen voor het menu. Ook is er een barman overgevlogen naar België om de cocktailkaart op punt te stellen en hen de kneepjes van het vak te leren. Verwacht je aan klassiekers als Pornstar Martini tot een heleboel signature cocktails en mocktails, maar ook een verfrissend glaasje bubbels of goed glas wijn.

Leuven hotspots
Fotograaf: Lukas Wouters

De centrale ligging van de bar leent zich perfect als uitvalsbasis om je avond in stijl in te zetten, ondergedompeld in de gezellige ambiance van het Hogeschoolplein. Dankzij de warme kleuren en sfeervolle verlichting kan je er even volledig ontsnappen aan de drukte van de stad. Allison is bovendien ook ideaal voor een snelle, gezonde lunch gezien de zaak haar deuren reeds op de middag opent. En als het weer dan toch eindelijk mee zit, is het de ideale locatie om te genieten van een namiddagje onder vrienden.

Leuven hotspots
Fotograaf: Lukas Wouters

5. Komfort

Komfort is de nieuwste koffie-aanwinst aan de Leuvense Vaartkom, een hippe opkomende buurt aan het water. De bar serveert koffie van het heerlijke MOK naast dagverse zuurdesem-pistolets. Of ga jij liever voor een eitje, pistache-abrikozentaart, granola bowl of charcuterie-plankje? Naast lekkere frisse drankjes vind je er ook biologische en een roterende selectie van exclusieve wijnen, of het Kampenhouts ambachtelijk huisgebrouwen bier Witlov. Kortom: een hotspot in Leuven om de godganse dag te vertoeven. Count us in!

Leuven hotspots

Leuven hotspots