Een Japanse head spa geeft je glanzende lokken en een gezonde hoofdhuid

Geüpdatet op 26 juli 2024 door Lore Ginneberge
Een Japanse head spa geeft je glanzende lokken en een gezonde hoofdhuid Unsplash

Japanse head spa's zijn dé nieuwste sensatie in haarverzorging. Deze luxe behandelingen combineren traditionele technieken met moderne technologie om je hoofdhuid en haar een echte boost te geven. Maar wat houdt zo'n behandeling precies in, en waarom moet jij het uitproberen?

Wat is een Japanse head spa?

Een Japanse head spa is veel meer dan een gewone kappersbeurt. Het begint met een grondige analyse van je hoofdhuid, gevolgd door een reinigende scrub, een voedend masker, en een complete wasbeurt met de fijnste shampoos en conditioners. Het geheim? Gespecialiseerde apparatuur die waterstralen gebruikt om tegelijkertijd te masseren en te spoelen. Het resultaat is een verjongde hoofdhuid en glanzend, gezond haar.

De voordelen van een Japanse head spa

Diepe reiniging en detox

Een van de grootste voordelen is de diepe reiniging van de hoofdhuid. Door opbouw van producten (denk aan droogshampoo) en onzuiverheden te verwijderen, krijgt je hoofdhuid de kans om te ademen en optimaal te functioneren. Dit voorkomt verstoppingen en bevordert een gezonde haargroei.

Verbeterde bloedcirculatie

De massagetechnieken die worden gebruikt in een head spa stimuleren de bloedcirculatie naar de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat essentiële voedingsstoffen en zuurstof efficiënter worden afgeleverd, wat de gezondheid van je haar aanzienlijk kan verbeteren.

Stressverlichting

Naast de fysieke voordelen biedt een Japanse head spa ook aanzienlijke mentale voordelen. De serene omgeving en de therapeutische aanraking helpen spanning en stress te verminderen. Dit kan een positief effect hebben op je algehele welzijn en zelfs je slaapkwaliteit verbeteren.

Gezichtsverjonging

Een interessante bijkomstigheid is dat de massage- en lymfedrainagetechnieken ook de spieren in je gezicht kunnen liften en je teint kunnen verbeteren. Dit geeft een verjongend effect dat verder gaat dan alleen je haar.

Hoe gezond zijn jouw haar en hoofdhuid?

Haarverzorging is booming en dat is niet zonder reden. We zijn ons steeds meer bewust van de invloed van stress en vervuiling op onze gezondheid, inclusief ons haar en onze hoofdhuid. Daarnaast zijn sociale media en beauty influencers belangrijke drijvende krachten achter deze trend - denk maar aan de stormloop om rozemarijnolie of TikTokmethodes voor vollere krullen. Head spa's passen bovendien helemaal in de huidige Westerse fascinatie voor Japanse schoonheidsrituelen. Geen wonder dat steeds meer spa's in ons land mee op de kar springen.

Getest: een head spa-behandeling bij Naé in Brussel

Zelf ervaren? Dat doe ik bij Naé, vlakbij de Louizalaan in Brussel. Daar staat mij een 60 minuten durende wellnesservaring te wachten die zowel ontspannend als doeltreffend blijkt. De behandeling begint met een analyse van mijn hoofdhuid. Dat is schrikken, want van uitvergrote haarwortels krijg ik standaard de kriebels, maar de beelden duiden bovendien op roodheden en schilfertjes. Daar kan aan gewerkt worden, belooft de specialist na het zien van mijn bezorgde blik.

De behandeling zelf volgt een vast ritueel: er is een scrub, een poedermasker en een uitgebreide wasbeurt, gevolgd door een conditioner en vloeibaar masker. Het Brusselse salon gebruikt daarvoor uitsluitend de producten van Christophe Robin, in mijn geval de Regenerating-lijn. De waterstralen van de speciale apparatuur masseren en spoelen tegelijkertijd, terwijl de wellness-specialist vakkundig masseert en schrobt. Tussen het inwerken van de producten door word ik getrakteerd op een gezichtsmasker en een Japanse gelaats- en nekmassage.

Brussel Japanse head spa
De Japanse head spa met speciale waterstralen

Na afloop voelt mijn hoofdhuid verfrist en mijn lokken zijdezacht. Roodheden zijn gekalmeerd en schilfers verdwenen, wat de afsluitende analyse met de mediscoop bevestigt. Als kers op de taart krijg ik een brushing die mijn glanzende coupe extra in de verf zet. Wanneer ik buiten stap kan ik niet stoppen met mijn haar aan te raken, terwijl ik een mentaal lijstje maak van iedereen aan wie ik deze behandeling wil aanbevelen.

Of je nu last hebt van specifieke problemen (vette of gevoelige hoofdhuid, roos, droog haar...) of gewoon wilt genieten van wat luxe, zo'n Japanse head spa-behandeling doet wonderen voor je lokken én haalt je stressgehalte drastisch omlaag.