Dit juwelenmerk laat zich inspireren door de mystiek van Maya’s

Geüpdatet op 6 september 2024 door ELLE Partner
Dit juwelenmerk laat zich inspireren door de mystiek van Maya’s

"Dancing for the sun and the moon," de nieuwe collectie van Odrie, is geïnspireerd door het rijke culturele erfgoed van de oude Maya-civilisatie. Ontdek hoe het verleden en het heden samenkomen om unieke sieraden te creëren die verbluffend, fenomenaal en betekenisvol zijn.

In het hart van het schiereiland Yucatán in Mexico ligt een schat aan geschiedenis en cultuur. Deze regio, tegenwoordig een geliefde toeristische bestemming beroemd om zijn adembenemende kustlijn, oude ruïnes en de mysterieuze cenotes, was ooit een centraal punt voor de Maya-civilisatie. De Maya's hebben een onuitwisbare indruk op de wereld achtergelaten met hun geavanceerde kennis, indrukwekkende architectuur en rijke artistieke tradities.

De Zon en Maan in de Maya-cultuur

De Maya's waren meesterlijke astrologen die de zon en de maan niet alleen zagen als hemellichamen, maar als goddelijke entiteiten die eerbied verdienden. Hun diepe begrip van het heelal blijkt uit hun ingewikkelde kalenders en astronomische uitlijningen in hun architectuur. Deze eerbied werd ook uitgebreid naar hun kunst en artefacten, waar de zon en de maan vaak werden afgebeeld. Van ingewikkeld gesneden stenen tempels tot alledaagse keramiek, en van grandioze muurschilderingen tot delicate sieraden, de afbeeldingen van deze hemellichamen waren overal aanwezig.

Een Moderne Twist

Deze prachtige collectie put uit de hemelse eerbied die de Maya's hadden voor de zon en de maan, en integreert deze motieven op prachtige wijze in moderne ontwerpen, met stralende diamanten en gestructureerd goud.

Ontwerpelementen

  • Ronde en Halfronde Vormen: De zon en de maan worden afgebeeld door middel van ronde vormen, die hun cyclische aard en eeuwige aanwezigheid aan de hemel weerspiegelen. Deze vormen zijn centraal in de collectie en creëren een gevoel van harmonie en balans.
  • Stralende Diamanten: Lab-grown diamanten worden gebruikt om de schittering van de zonnestralen vast te leggen. Deze fonkelende edelstenen symboliseren licht, helderheid en de levensgevende energie van de zon. De diamanten, meer bepaald door hun slijpwijze zijn ontworpen om hun reflecterende eigenschappen te maximaliseren, en bootsen de manier na waarop zonlicht danst op water of door de bladeren van een boom.
  • Gestructureerd Goud: Goud, een materiaal dat zowel in oude als moderne tijden werd vereerd, wordt gevormd in gestructureerde vormen die de sieraden een speelse en levendige uitstraling geven.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Odrie.

Lees ook:

5 trends die je onmiddellijk wil stelen van de Scandi cool girls

Transparante jurken: hier shop je dé zomertrend van 2024

Helemaal in deze zomer: zilveren en gouden juwelen mixen