Deze 4 (!) planeten staan momenteel in retrograde: Wat betekent dat voor jou?

Geüpdatet op 30 juli 2024 door Lore Ginneberge
Deze 4 (!) planeten staan momenteel in retrograde: Wat betekent dat voor jou?

In augustus 2024 bevinden zich vier planeten in retrograde: Pluto, Neptunus, Saturnus en Mercurius. Retrograde periodes worden vaak geassocieerd met vertraging, reflectie en afsluiting. Deze kosmische verschuivingen kunnen invloed hebben op verschillende aspecten van ons leven. Hier is wat je kunt verwachten van deze retrograde planeten en hoe je hun energie kunt benutten.

Pluto retrograde in Waterman en Steenbok

Pluto gaat in retrograde van 2 mei tot 11 oktober 2024, beginnend in Waterman en terugkerend naar Steenbok vanaf 1 september. Pluto retrograde dwingt ons om diep naar binnen te kijken en oude wonden te helen. In Waterman richt Pluto zich op collectieve evolutie en technologie, terwijl de terugkeer naar Steenbok ons herinnert aan traditionele structuren die mogelijk moeten worden afgebroken om plaats te maken voor vernieuwing.

Deze periode biedt de kans om macht en controlekwesties te herzien, zowel persoonlijk als in bredere maatschappelijke contexten. Het is een tijd om oude patronen los te laten en ruimte te maken voor transformatie.

Neptunus retrograde in Vissen

Neptunus draait retrograde van 1 juli tot 7 december 2024 in Vissen. Neptunus retrograde brengt ons dichter bij onze spirituele en intuïtieve kant. Deze tijd kan ons helpen om illusies te doorbreken en de waarheid onder ogen te zien, zelfs als deze pijnlijk is. Het kan een periode zijn van verhoogde droomactiviteit en spirituele inzichten, die ons helpen om onze diepste wensen en angsten te begrijpen.

Gebruik deze retrograde om te mediteren, te journalen en je intuïtieve vermogens te versterken. Het is een uitstekende tijd om oude spirituele praktijken te herzien en je te verbinden met je innerlijke zelf.

Saturnus retrograde in Vissen

Saturnus is retrograde van 15 juni tot 4 november 2024 in Vissen. Deze retrograde periode draait om het herzien van onze verantwoordelijkheden en grenzen. Saturnus retrograde in Vissen kan ons helpen om oude karmische patronen los te laten en nieuwe structuren op te bouwen die meer voldoening geven. Het is een tijd om serieus na te denken over onze verplichtingen en de wijze waarop we onze dromen realiseren.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en te werken aan langetermijndoelen, terwijl je flexibel blijft en bereid bent om je aanpak aan te passen.

Mercurius retrograde in Leeuw en Maagd

Mercurius is retrograde van 5 augustus tot 28 augustus 2024, beginnend in Leeuw en zich verplaatsend naar Maagd. Mercurius retrograde staat bekend om communicatieproblemen, vertragingen en misverstanden. In Leeuw kan deze retrograde je creatieve expressie en zelfvertrouwen beïnvloeden, terwijl de overgang naar Maagd een herziening van je dagelijkse routines en gezondheid kan betekenen.

Gebruik deze tijd om belangrijke gesprekken te vermijden en dubbel te controleren voordat je belangrijke beslissingen neemt. Het is ook een goed moment om oude projecten opnieuw te evalueren en af te ronden.

Hoe zeldzaam zijn 4 retrogrades op hetzelfde moment?

Hoewel het niet ongebruikelijk is om een paar planeten tegelijkertijd in retrograde te hebben, is het minder frequent om vier planeten op hetzelfde moment retrograde te zien. Retrogrades komen echter regelmatig voor, vooral voor de buitenplaneten (Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto), die elk jaar voor langere periodes in retrograde gaan. Wat deze specifieke configuratie bijzonder maakt, is de combinatie van de persoonlijke planeet Mercurius met de meer langzame, transformerende krachten van Pluto, Neptunus en Saturnus, wat een krachtige mix van introspectie en herziening teweegbrengt.