Rénu x Dazibao: een wonderlijke fusie tussen design en juwelen

Gepubliceerd op 30 juli 2024 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Rénu Gallery
Rénu x Dazibao: een wonderlijke fusie tussen design en juwelen

Wie van mooie dingen zoals designobjecten en juwelen houdt, maar ook wel eens graag zeelucht inademt… heeft dubbel prijs! Deze zomer bundelen Rénu, bekend van zijn magnifieke vintage designstukken, en het Belgische juwelenlabel Dazibao de krachten. Ontdek hier meer. 

PASSIE VOOR MOOIE DINGEN

Christophe Glorieux, de man achter Rénu, begon zijn verhaal als privéverzamelaar. Zijn passie voor persoonlijke interieurs en unieke stukken was echter niet te stoppen. In juli 2023 opende hij daarom ‘Rénu Gallery’ in Knokke, een plek vol unieke designs waar we zijn liefde voor Mid-Century kunnen aanschouwen. Deze zomer vervoegt het Antwerpse juwelenlabel Dazibao het prachtige pand, wat zorgt voor een unieke synergie tussen design en sieraden. Achter de knappe juwelen schuilen twee ambitieuze en getalenteerde jongedames genaamd Camille en Floriane Coppens.

Dazibao Antwerp, héritage diamantaire • L'Éventail
Dazibao-oprichtster Camille Coppens samen met haar zus Floriane. Samen leiden ze het Antwerpse juwelenlabel. ©Dazibao

ONTDEK HUN UNIVERSUM

Rénu Gallery ligt super centraal op het Alpertplein, onder het legendarische The Memlinc Hotel. Wie graag een stukje kunst bewondert, kan daar trouwens ook de prachtige selectie van Laurence Dauwens in haar kunstgalerij Dauwens-Beernaert zien. Rénu Gallery begon als een pop-up, maar is nu verlengd voor onbepaalde tijd. De galerie is open tijdens weekends en schoolvakanties.

Van midden juli tot midden augustus, strijkt hier ook het Antwerpse juwelenlabel Dazibao neer. Camille Coppens, oprichtster van het merk, en haar jongere zus Floriane, tonen er hun elegante creaties. Dazibao brengt tijdloze designs met een knipoog naar de glamoureuze modellen van weleer, en is niet bang van een kleurentoets hier en daar. Een op en top Belgisch label om in de gaten te houden!

Praktisch: 
Rénu Gallery, Albertplein 27, 8300 Knokke-Heist.
renu-design.com
dazibao-antwerp.com