Het Domaine d’Auriac: een idyllische omgeving in een middeleeuwse stad

Geüpdatet op 5 augustus 2024 door ELLE Partner
Het Domaine d’Auriac: een idyllische omgeving in een middeleeuwse stad

Carcassonne, ook wel bekend als de middeleeuwse stad, vanwege zijn beroemde vestingmuren die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, is een plek waar de geschiedenis op elke hoek aanwezig is. Het is in deze stad rijk aan cultuur dat het Relais & Châteaux Domaine d'Auriac zich bevindt voor een majestueus verblijf.

Deze prachtige locatie, gebouwd op het oude oppidum van Carsac, is door de familie Rigaudis nieuw leven ingeblazen en belooft een onvergetelijke hotelervaring. Gasten kunnen zich verwachten aan een plek vol schatten, waaronder kamers in verschillende stijlen, een restaurant met een Michelin-ster en een groot aantal vrijetijdsactiviteiten zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen.

HEDENDAAGSE GASTRONOMIE

De chef-kok van het restaurant, Philippe Deschamps, heeft besloten om het goede vlees, wild en de vis uit de kleine visserijen in de regio op de voorgrond te plaatsen, steeds met een gastronomische touch en een paar eigentijdse accenten. Gasten kunnen genieten van hun maaltijd in een elegante omgeving met een opmerkelijk uitzicht over de golfbaan van het domein.

KAMERS, SUITES OF HUIZEN?

De 21 kamers van het resort variëren in grootte van 21 m2 tot 115 m2 en bieden een ruime keuze aan stijlen, verdeeld over 3 verschillende huizen. In elke kamer kun je wakker worden met uitzicht op het zwembad, de tuin of de golfbaan.

SPORTIEVELING OF TOERIST?

De golfbaan, aangelegd op de voormalige wijngaarden van het landgoed, is een essentieel onderdeel van het verblijf. Omgeven door een panorama dat niet moet onderdoen voor een schilderij van Robert Barker, biedt deze 18-holes activiteit een gevoel van diversiteit en originaliteit over het hele parcours. Daarnaast hebben ze ook een groot buitenzwembad, biljart, massages en gezelschapsspelletjes beschikbaar voor meer plezier en ontspanning.

Rondom het landgoed biedt de stad Carcassonne adembenemende historische bezienswaardigheden zoals het Katharenkasteel en de abdijen.

Domaine d'Auras

Praktische info:

Adres: Route de Saint-Hilaire, 11000 Carcasonne

Prijs: vanaf €250 per nacht.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Domaine d’Auriac.

Lees ook:

De 10 meest schilderachtige roadtrips langs adembenemende landschappen

48u Napels: jouw ultieme cityguide boordevol hotspots

Daarom wordt Ksamil in Albanië 'de Malediven van Europa' genoemd