Binnenkijken: je kan nu wonen in het gebouw waar ‘The Devil Wears Prada’ is gefilmd

Geüpdatet op 1 augustus 2024 door Stacia Datskovska en Lore Ginneberge Foto’s: COMPASS/DD Reps
Binnenkijken: je kan nu wonen in het gebouw waar ‘The Devil Wears Prada’ is gefilmd COMPASS/DD Reps

Als je na 18 jaar nog steeds ceruleaan visioenen hebt over de legendarische film 'The Devil Wears Prada', dan kan het misschien je tegenstrijdige gevoelens om zowel Miranda Priestly te willen zijn als haar tegelijkertijd te haten, eindelijk tot rust brengen door een loft in SoHo te bezitten in een gebouw dat in de film werd gebruikt.

Blijkt dat je dat nu kunt doen: 56 Crosby Street, appartement 2A, een juweeltje in het hart van downtown Manhattan, staat momenteel te koop voor net geen 9 miljoen dollar – een prijs waar de beruchte hoofdredacteur van 'Runway' magazine haar hand vast niet voor omdraait.

Het door David Howell ontworpen loft is luchtig en helder dankzij 4,8 meter hoge plafonds en een westelijke oriëntatie.


De loft van 409 vierkante meter, waarvan de verkoop wordt verzorgd door Compass-makelaar Leonard Steinberg en zijn team, bevindt zich precies onder een eenheid die dienst deed als filmlocatie voor het pand van ontwerper James Holt (gespeeld door Daniel Sunjata), waar het personage van Anne Hathaway, Andy Sachs, een ontmoeting heeft met een journalist. Zacht licht, boekenplanken die helemaal niet geënsceneerd aanvoelen, en bakstenen muren accentueren het flirterige moment uit de film.

Hoewel het te koop staande appartement niet in de film verscheen, heeft het een identieke plattegrond als zijn meer bekende bovenbuur en is het zeker niet zonder zijn unieke charme. Laten we je voorstellen aan enkele troeven: Ten eerste is het gebouw zelf een vooroorlogs monument, circa 1882. De eenheid is echter grondig opgefrist door architect en ontwerper David Howell. Tegenwoordig beschikt het over 4,8 meter hoge plafonds, grote ramen op het westen, Korinthische zuilen, kersenhouten kasten rond een luxe gasgestookte open haard, en een mezzanine-niveau met extra’s zoals een fitnessruimte en een wijnkamer.

Misschien wel het meest unieke aspect van deze droomwoning (op een fantastische locatie!) is de glazen serre, die volgens ons de prijs voor beste Zoom-achergrond zou moeten winnen. Er zijn ook twee slaapkamers met geen tekort aan kastruimte - genoeg om alle stijlfasen van Andy Sachs in de film op te slaan - en badkamers met verleidelijke elementen zoals een droge sauna, inloopdouche en vloerverwarming.

De droge sauna hier biedt precies de ontspanning die nodig is om te overleven in een stad zo hectisch als New York. Hebben we al vermeld dat de keuken is uitgerust met Gaggenau-apparatuur en Sub-Zero-koeling? Ja, het is moeilijk om daar niet door aangetrokken te worden. Dit SoHo pareltje is in het verleden alleen als huurwoning aangeboden, maar nu is je kans om het definitief vast te leggen en deel uit te maken van de exclusieve groep huiseigenaren in New York.

Om besluiteloosheid ter plaatse te voorkomen, stel je gewoon voor wat Miranda Priestly zou zeggen als ze wist dat je aarzelde over deze woning: “Doe vooral rustig aan. Je weet hoe blij mij dat maakt.”

Via ELLE Decoraton