Een stralende, elastische en gladde huid zonder imperfecties, klinkt dat aantrekkelijk? Dat is de belofte van laser resurfacing. We onthullen alle geheimen met esthetisch arts Dr. Sarah Fadli.

Laser resurfacing wordt voorgesteld als dé manier om de beroemde ‘glazed donut skin’ te bereiken, een term gepopulariseerd door Hailey Bieber. Met andere woorden, deze gezichtsbehandeling belooft wonderen. Een niet-chirurgische behandeling die de huid zou laten stralen, de elasticiteit van de huid zou verbeteren en imperfecties zoals acnelittekens zou gladstrijken. Het resultaat? Een jeugdige en gezonde huid. Maar waar bestaat deze behandeling echt uit? Dr. Fadli, esthetisch arts en medisch directeur van Maison Lutétia, beantwoordt al onze vragen.

De voordelen van laser resurfacing

Zoals de naam al aangeeft, maakt deze huidbehandeling gebruik van de zogenaamde ‘gefractioneerde’ lasermethode. “De laser maakt als het ware microgaatjes in de huid, wat een thermisch effect veroorzaakt dat essentieel is voor het stimuleren van de collageensynthese en elastine. Kortom, het is de huid die begint met regenereren,” legt Dr. Fadli uit. Deze behandeling is vooral een favoriet onder Koreaanse vrouwen en zeer populair in China, tot het punt dat “onze Chinese klantenkring geobsedeerd is door deze behandeling”. De reden? Het zou de huid visueel mooier maken zodat, na meerdere sessies, het gebruik van make-up verminderd kan worden. “Je huid straalt zo dat je zelfs geen highlighter meer nodig hebt,” onthult de esthetisch arts.

Deze behandeling kan ook op het lichaam worden uitgevoerd, met name om het uiterlijk van striae, zelfs witte, te verminderen.

Voor wie is Laser resurfacing geschikt?

Laser resurfacing is in staat om op rijpere huid in te werken om de productie van collageen en elastine te stimuleren, waardoor peribuccale rimpels (boven de mond) worden opgevuld, preciseert de expert. Een jonger gelaat kan ook baten bij deze behandeling, vooral om de zichtbaarheid van poriën te verkleinen. “Vanaf 25 jaar is de behandeling aangeraden, zelfs voor acne-gevoelige huiden. Let wel op: bij de donkere huid kan deze behandeling een ontsteking van de huid veroorzaken vanwege het hoge melaninegehalte. Op den duur kunnen bruine vlekken en hyperpigmentatie verschijnen,” specificeert de medisch directeur van Maison Lutétia. Het is eveneens belangrijk om niet met een gebruinde huid te komen en jezelf 15 dagen na de behandeling niet aan de zon bloot te stellen.

Potentiële risico’s?

“Behalve roodheid gedurende 24 tot 48 uur, of zelfs 72 uur voor de meest gevoelige huiden, is er geen risico op allergieën of langdurige huidreacties,” concludeert de professional. Een verdovende crème moet 45 minuten voor de behandeling worden aangebracht om pijn tijdens de ingreep te voorkomen. Daarna wordt aan het einde een kalmerende crème met een hoge SPF aangebracht om schade door zonnestralen te voorkomen, omdat de huid na de behandeling gevoeliger is voor UV-stralen.

Om de eerste verbeteringen te zien, is geduld vereist. De beste aanpak vraagt drie tot zes sessies met een tussenpauze van een maand om een duidelijke verbetering te zien. Mooie resultaten vragen tijd…

Via ELLE France