Getest door de redactie: Ducray’s dynamisch duo tegen haaruitval

Geüpdatet op 28 september 2024 door ELLE Partner
Getest door de redactie: Ducray’s dynamisch duo tegen haaruitval© Unsplash

Haaruitval is een probleem dat veel vrouwen treft, en het kan een grote impact hebben op ons zelfbeeld. Gelukkig bestaan hier tegenwoordig oplossingen voor zoals Ducray's innovatieve "In & Out" haarverzorgingsroutine. Deze bestaat uit een dynamisch duo van producten die een holistische aanpak van haaruitval beloven. Wij namen de proef op de som.

Ducray's In & Out-aanpak richt zich zowel op interne als externe factoren van haaruitval. De 'In' component, de Anacaps-voedingssupplementen, voorzien het lichaam van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B6 en vitamine B8, die respectievelijk bijdragen aan de normale synthese van cysteïne en helpen bij het behoud van normaal haar. De 'Out' component, de Creastim Reactiv-lotion, wordt direct op de hoofdhuid aangebracht en werkt in op de haarzakjes om de groei van bestaand haar te reactiveren. Met een formule die voor 93% uit natuurlijke ingrediënten bestaat, voelde het goed om de lotion te gebruiken.  Bovendien zijn de doeltreffendheid en tolerantie van de lotion getest onder dermatologische controle. Uit een gebruikerstest uitgevoerd bij 67 vrouwen blijkt dat zij hun haardos zowel voller (82%) als veerkrachtiger (89%) achten na slechts één maand gebruik en drie keer per week aanbrengen.

Ducray
© Ducray

Shop hier

De routine: kickstart de dag

“Het integreren van Anacaps en Creastim Reactiv in mijn dagelijkse routine was verrassend eenvoudig. Elke ochtend nam ik één Anacaps-capsule bij het ontbijt. De capsules zijn klein en gemakkelijk door te slikken, zonder nare nasmaak. Bovendien zijn ze volledig vegan, en dus voor zowat iedereen geschikt! Driemaal per week, na mijn gebruikelijke haarwasroutine, bracht ik de Creastim Reactiv-lotion aan op mijn handdoekdroge hoofdhuid. De lotion heeft een lichte, niet-vette textuur en een aangename geur. Ik masseerde het zachtjes in en liet het aan de lucht drogen, een ontspannend selfcare-moment.”

De zichtbare resultaten 

“Na enkele weken begon ik wat veranderingen op te merken en verminderde mijn haaruitval geleidelijk. Zo merkte ik een duidelijk verschil wanneer ik ’s ochtends en ’s avonds mijn haar borstelde: er bleven minder haartjes achter tussen de borstelharen. Dit was ook aan het doucheputje te merken. Bovendien voelde mijn haar sterker en gezonder aan. Ik kreeg zelfs een aantal complimenten over mijn glanzende lokken. Of ik naar de kapper was geweest? Dat niet, de enige verandering was het integreren van de voedingssupplementen en lotion van Ducray in mijn routine. Ik kan dus stellen dat deze samen voor een zichtbare verbetering in de gezondheid van mijn haar hebben gezorgd.”

Ducray
© Ducray

Shop hier

Is de Ducray In & Out haarverzorging ook voor jou geschikt? 

Ducray's producten tegen haaruitval zijn ideaal voor vrouwen die te maken hebben met haaruitval gerelateerd aan stress, zwangerschap, verandering van dieet en de seizoenswissel, of wie simpelweg haar lokken gezond wil houden. De combinatie van interne en externe verzorging zorgt voor een algehele versterking van het haar.

Bezoek Ducray.com voor uitgebreide tips en adviezen over hoe je je haar gezond kan houden en haaruitval effectief kan bestrijden.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Ducray. 

Lees ook:

Wat is mesotherapie en waarom zou je het moeten overwegen?

Deze bob past het beste bij je gezichtsvorm

Deze zonnecrème laat geen witte waas achter op de (donkere) huid