6 trends van zomer 2024 die we niet meenemen naar de herfst

Geüpdatet op 2 augustus 2024 door Lore Ginneberge
6 trends van zomer 2024 die we niet meenemen naar de herfst Launchmetrics Spotlight

Met het einde van de zomer in zicht, is het tijd om onze garderobe klaar te stomen voor de herfst. Welke trends verdwijnen in het nieuwe seizoen?

Net zoals we de lange dagen en de Aperol Spritz achter ons laten, zo zeggen we ook vaarwel tegen enkele zomertrends van 2024. Bereid je voor op een herfst vol subtiele elegantie en tijdloze stijlen, want deze items ga je (voorlopig) minder zien op straat:

1. Rode tinten maken plaats voor bordeaux

Rood was een opvallende kleur in de afgelopen seizoenen, maar na de zomer van 2024 zien we dat deze kleur plaatsmaakt voor de diepere, meer verfijnde tint van bordeaux. Bordeaux biedt een elegante en veelzijdige optie die perfect past bij de overgang naar dalende temperaturen.

bordeaux kleuren trends
Launchmetrics Spotlight

2. 'Brat' gifgroen wordt vervangen door kaki

De opvallende en gedurfde 'Brat' gifgroen trend is op zijn retour. In plaats daarvan omarmen we de meer gedempte en natuurlijke tint van kaki. Kaki biedt een veelzijdige en tijdloze kleur die gemakkelijk te combineren is met andere herfstkleuren.

3. Kleine tasjes zijn uit, oversized handtassen zijn in

De kleine tasjes die ooit aan de arm van elke fashionista bungelden, worden nu ingewisseld voor grote, slouchy modellen. Deze praktische tassen, vooral in suède of afgewassen leder, kunnen gelukkig meer dragen dan enkel een lipstick en bankkaart. Je scoort ze bovendien makkelijk vintage, voor die onvervalste boho-chique look.

trends verdwijnen passé zomer herfst
Launchmetrics Spotlight

4. Sneakers worden platter en slanker

De trend van chunky, dikke sneakers is al langer aan het verdwijnen. In plaats daarvan zien we een verschuiving naar plattere, slankere en meer minimalistische sneakers. Deze subtielere stijlen passen beter bij de meer ingetogen, elegante mode van het komende seizoen. Denk aan de nostalgische platte sneakers van Keds, Superga of Vans.

5. Van cropped baby tees naar verlaagde tailles

Deze zomer zag je overal baby tees, oftewel cropped T-shirts, al dan niet met een ludieke tekst of afbeelding. Deze nostalgische shirts maken nu plaats voor tops en jurken met verlaagde tailles. Deze silhouetten bieden een flatterende en volwassen look, en passen beter bij de nieuwe nadruk op gesofistikeerde looks.

6. Mini rokken maken plaats voor midi rokken

De microrokken verliezen terrein en maken plaats voor office proof lengtes. Deze langere rokken, gespot op de catwalks bij Alaïa, Blumarine, Courrèges, en Chanel, bieden een verfijnde optie waarmee je zo van kantoor naar de apero kan.

trends verdwijnen passé zomer herfst
Launchmetrics Spotlight