ELLE Ontdekt: alle tips en adressen in Capri

Geüpdatet op 23 september 2024 door Sofie Kegelaers
ELLE Ontdekt: alle tips en adressen in Capri @Shutterstock

Capri, de legendarische thuis van de verleidelijke sirenen uit Homerus' epos, schittert als een smaragd in de azuurblauwe wateren van de Tyrrheense Zee. Dit betoverende eiland, met zijn dramatische rotsformaties, verborgen grotten en weelderige tuinen, trekt al eeuwenlang de aandacht van keizers, dichters, en moderne reizigers die zich laten meevoeren door zijn tijdloze charme.

Verken met ons de schilderachtige straatjes van Capri-stad, waar de geurige bougainvillea een kleurrijk decor vormt, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf Monte Solaro, en ervaar de magische allure van de Blauwe Grot – een natuurwonder dat de essentie van Capri volledig belichaamt.

Bezienswaardigheden

Anacapri en Villa San Michele

Anacapri, het rustigere deel van het eiland, is een charmant dorpje vol smalle straatjes, traditionele winkels en historische bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten is Villa San Michele, een tijdloos meesterwerk gebouwd door de Zweedse arts en schrijver Axel Munthe. De villa en de omliggende tuinen bieden een spectaculair uitzicht over de baai van Napels en staan vol met oude Romeinse en Egyptische artefacten.

Capri

Blauwe Grot

De Blauwe Grot is zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Capri. Dit natuurlijke wonder staat bekend om het stralende blauwe licht dat de grot vult, een effect dat ontstaat door het zonlicht dat door het water wordt weerkaatst. De toegang tot de grot is klein en kan alleen per roeiboot worden bereikt, wat bijdraagt aan de mystieke sfeer.

Capri

Monte Solaro

Monte Solaro is het hoogste punt van Capri en biedt spectaculaire panoramische uitzichten over het eiland en de omliggende zee. Je kunt de top bereiken met een stoeltjeslift vanuit Anacapri of te voet via een schilderachtige, maar steile wandelroute.

Capri

Tuinen van Augustus

De kleurrijke bloembedden, sierlijke paden, en adembenemende uitzichten op de Faraglioni-rotsen en de kronkelende Via Krupp maken de Tuinen van Augustus tot een van de meest schilderachtige plekken op Capri. Het is een ideale plek voor een rustige wandeling of om te genieten van een picknick met uitzicht.

Capri

Villa Jovis

Villa Jovis, gelegen op het oostelijke punt van het eiland, was ooit de residentie van de Romeinse keizer Tiberius. Deze indrukwekkende villa biedt een fascinerende blik op het leven van de Romeinse elite, met goed bewaarde ruïnes en een adembenemend uitzicht over de Tyrreense Zee en de baai van Napels. De wandeling naar de villa voert je trouwens langs enkele pittoreske paden, zeker de moeite waard dus!

Capri

Accommodatie

Grand Hotel Quisisana

Gelegen in het hart van Capri aan de levendige Via Camerelle, biedt Grand Hotel Quisisana een ongeëvenaard uitzicht en een centrale locatie. Dit glamoureuze hotel ademt luxe, met vergulde spiegels, marmeren vloeren, schitterende kroonluchters en kunstwerken uit de negentiende eeuw. De service is verfijnd tot in de kleinste details, en het personeel staat bekend om hun hartelijke, familiaire gastvrijheid, waardoor je je direct thuis voelt in dit iconische hotel.

www.quisisana.com

Hotel La Palma

Hotel La Palma combineert elegantie met een schitterende locatie. Dit luxe hotel staat bekend om zijn verfijnde inrichting en eersteklas service. De rooftop is een absolute hotspot op Capri, waar je kunt genieten van verrassende cocktails. Onze favorieten? De mezcal met chilipeper en mangosiroop of de gin met bramensiroop, citroen en framboos!

www.oetkercollection.com

J.K. Place Capri

Het prachtige J.K. Place, gelegen op een klif net boven de drukke haven Marina Grande, voelt als een oase van rust, ver weg van de hectiek beneden. De stijlvolle kamers stralen een verfijnde maritieme charme uit, met zonnige terrassen die een adembenemend uitzicht bieden over de Baai van Napels en de Vesuvius.

www.jkcapri.com

La Minerva

Op slechts een paar stappen van de beroemde Piazzetta biedt La Minerva, met zijn negentien kamers, een intieme en charmante ervaring gericht op persoonlijke service en comfort. Dit vijfsterrenhotel beschikt over een elegant interieur, een uitnodigend zwembad en een serene tuin, waardoor het de ideale uitvalsbasis is voor een ontspannen verblijf op Capri.

www.laminervacapri.com

Villa Brunella

Villa Brunella begon in de jaren '70 als een bescheiden restaurant met bar, maar is inmiddels uitgegroeid tot een charmant, door een familie gerund hotel. Gelegen op een klif onder Via Tragara, biedt het een adembenemend uitzicht over Marina Piccola. Met een uitnodigend zwembad en voortreffelijke gastronomie is het de ideale bestemming voor een romantisch en ontspannen verblijf, waar je helemaal tot rust kunt komen.

www.villabrunella.it

Eten en drinken

Aurora

Aurora is een van de oudste en meest iconische restaurants op Capri, beroemd om zijn heerlijke traditionele Napolitaanse gerechten. Gelegen in het hart van Capri-stad, trekt het zowel lokale fijnproevers als internationale beroemdheden aan. Het restaurant staat bekend om zijn pizza all'acqua – een dunne en knapperige pizza die inmiddels een klassieker is geworden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aurora | Capri (@auroracapri)

www.auroracapri.com

Da Gioia by La Palma

Voor een ontspannen eetervaring aan het water ben je bij Da Gioia by La Palma aan het juiste adres. Gelegen aan het betoverende strand van Marina Piccola en verbonden aan het luxe Hotel La Palma, staat dit restaurant bekend om zijn verfijnde gerechten die de lokale keuken op elegante wijze tot leven brengen. De sfeer is ongedwongen maar stijlvol, ideaal voor een lunch of een romantisch diner bij zonsondergang.

www.oetkercollection.com 

Da Paolino

Dineren onder een hemels gewelf van citroenbomen? Dat kan in Da Paolino, een verborgen juweeltje net buiten Capri-stad, beroemd om zijn citroenrisotto en andere gerechten waarin de lokale citrusvruchten een hoofdrol spelen. De combinatie van verse gerechten, de romantische sfeer en de authentieke Italiaanse gastvrijheid maken dit betoverende restaurant een absolute must-visit op het eiland.

www.paolinocapri.com

Il Riccio

Gelegen aan de rand van de kliffen nabij de beroemde Blauwe Grot, biedt Il Riccio een unieke eetervaring met een adembenemend uitzicht op de Tyrreense Zee. Dit Michelin-ster restaurant combineert luxe met eenvoud, en serveert verfijnde gerechten die de mediterrane keuken vieren, met een nadruk op verse zeevruchten. Mis zéker de ‘Temptation Room’ niet, een kamer vol met de meest decadente desserts die je je kunt voorstellen.

www.jumeirah.com

Le Grottelle

Verborgen in een schilderachtige hoek van de oostkust van het eiland, is Le Grottelle een intiem restaurant dat geroemd wordt om zijn rustieke charme en adembenemende panoramische uitzichten. Dit familierestaurant straalt een ontspannen sfeer uit en serveert traditionele Italiaanse gerechten, met zorg bereid uit lokale ingrediënten. De gegrilde vis en de verse pastagerechten zijn absolute aanraders.

+39 081 837 5719

Praktische informatie

Beste reistijd

Capri is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming, maar de beste tijd om het eiland te bezoeken is van april tot oktober. Tijdens deze maanden geniet je van milde temperaturen en volop zon, ideaal voor het verkennen van het eiland en het genieten van de prachtige stranden.

Vervoer

De luchthaven van Napels, Aeroporto di Napoli-Capodichino (NAP), is de belangrijkste toegangspoort tot Capri. Deze luchthaven ligt op ongeveer vijfendertig kilometer van de haven van Napels, vanwaar je een veerboot naar Capri kunt nemen. Deze vertrekken regelmatig en de overtocht duurt ongeveer vijfenveertig minuten.

Zodra je op Capri aankomt, zijn er verschillende manieren om het eiland te verkennen:

  • Bussen en taxi’s: Capri heeft een efficiënt netwerk van bussen en taxi's die de belangrijkste bezienswaardigheden met elkaar verbinden.
  • Fietsverhuur: Voor een actieve manier om het eiland te verkennen, kan je fietsen huren. Het terrein is heuvelachtig, dus bereid je voor op een pittige rit.
  • Te voet: Je hebt veel schilderachtige straatjes en wandelroutes op Capri, dus je kan het eiland perfect te voet verkennen.

Advies

Het eiland is over het algemeen veilig, maar zoals in elke toeristische bestemming, is het belangrijk om op je persoonlijke bezittingen te letten en waakzaam te zijn in drukke gebieden om diefstal te voorkomen.

Evenementenkalender

20.08.24 > 09.09.24: Anacapri fa Musica - Muziekfestival met een breed scala aan muziekoptredens, variërend van klassieke concerten tot moderne muziek
26.08.24 > 31.08.24: Jazz Inn Capri – Een week vol live jazzoptredens van zowel lokale als internationale artiesten, verspreid over verschillende locaties op het eiland

Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.capritourism.com

Lees ook: