De beste texture sprays voor een volle haardos

Geüpdatet op 19 augustus 2024 door Lisa Aelvoet
De beste texture sprays voor een volle haardos Matilda Djerf / INSTAGRAM

Verlang je naar een volle, volumineuze haardos zoals die van Matilda Djerf? Dat kan - met behulp van de juiste texture spray. Dit veelzijdige stylingsproduct vormt een absolute must-have voor iedereen die droomt van meer volume, definitie en een zorgeloze, nonchalante look. Wij zochten en vonden de beste texture sprays die je helpen om die perfecte, volle haardos te creëren.

Texture sprays zijn stylingproducten speciaal ontwikkeld om volume, textuur en een werkbare hold aan je haar toe te voegen. Ze zijn ideaal voor fijn haar dat vaak plat valt na het stylen. In tegenstelling tot haarspray, die je haar vaak stijf maakt, geven texture sprays je haar een natuurlijke beweging en definitie zonder het te verzwaren.

Wat doen texture sprays met je haar?

  • Volume en lift: Ze voegen onmiddellijk volume en lift toe, waardoor je haar er dikker uitziet.
  • Natuurlijke beweging: Ze zorgen voor een natuurlijke beweging in je haar, zonder dat het stijf aanvoelt.
  • Hold en definitie: Ze bieden een werkbare hold en helpen bij het definiëren van krullen en waves.
  • Pluisvrij: Veel texture sprays hebben anti-frizz eigenschappen die je haar glad en glanzend houden.

Onze selectie texture sprays voor een volle haardos

1
Gisou
Propolis Infused Texturizing Wave Spray
SHOP HIER

Waarom we ervan houden: Deze spray is verrijkt met propolis, wat helpt om het haar gezond te houden terwijl het volume, body en textuur toevoegt. Het laat je lokken niet stijf of plakkerig aanvoelen.

Voordelen: Voorkomt pluis, beschermt tegen beschadiging, en geeft een natuurlijke glans.

2
Oribe
Signature Dry Texturizing Spray
SHOP HIER

Waarom we ervan houden: Deze luxueuze spra biedt een geweldige textuur en volume zonder residu achter te laten. Perfect voor een langdurige hold.

Voordelen: Absorbeert overtollige olie bij de wortels, wat zorgt voor een verfrissende look tussen wasbeurten door.

3
OUAI
Texturizing Hair Spray
SHOP HIER

Waarom we ervan houden: Deze spray combineert de voordelen van droogshampoo en haarspray in één product. Het geeft volume, textuur en houdt je haar fris.

Voordelen: Voegt volume en grip toe, ideaal voor opsteekkapsels.

4
Sophia Mae
Majestic Mist
SHOP HIER

Waarom we ervan houden: Niet alleen het subtiele textuur en volume, overtuigen ons maar ook de geweldige geur. De spray is perfect voor het creëren van een nonchalante, volumineuze look.

Voordelen: Geeft een natuurlijke textuur zonder het haar te verzwaren.

5
Djerf Avenue
Breezy Styling Mist
SHOP HIER

Waarom we ervan houden: Deze mist biedt een lichte textuur en volume met een aangename geur. Hij zorgt voor een natuurlijke volumeboost zonder het haar zwaar te maken

Voordelen: De mist creëert volume dat de hele dag door behouden blijft.

6
Bumble and bumble
Thickening Dry Spun Texture Spray
SHOP HIER

Waarom we ervan houden: De spray geeft een luchtige, textuurvolle afwerking die je haar een stevige, maar flexibele hold geeft. Perfect voor het bereiken van een voluminieuze look.

Voordelen: Voegt textuur toe aan je haar zonder residu of stijfheid.

Tips voor het gebruik van texture sprays

  • Op nat haar: Breng de spray aan op handdoekdroog haar, van wortel tot punt, voor extra volume en textuur. Föhn je haar vervolgens voor meer lift.
  • Op droog haar: Spray het gelijkmatig van wortels tot punten. Buig je hoofd voorover, spray bij de wortels, masseer het in, en scrunch je haar voor een direct volume boost.
  • Voor opsteekkapsels: Gebruik de spray om grip toe te voegen, zodat je opsteekkapsel beter blijft zitten en er voller uitziet.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen texture spray en haarspray?

Texture spray voegt volume en textuur toe zonder het haar stijf te maken, terwijl haarspray meestal wordt gebruikt om het haar op zijn plaats te houden en kan resulteren in een stijf gevoel.

Kan ik texture spray dagelijks gebruiken?

Ja, je kan texture spray dagelijks gebruiken. Kies in dat geval voor een lichte formule die geen opbouw veroorzaakt, zodat je haar fris en luchtig blijft.

Zijn texture sprays geschikt voor alle haartypes?

Hoewel texture sprays vooral handig zijn voor fijn haar, kunnen ze ook op andere haartypes worden gebruikt om volume en definitie toe te voegen.