Iedereen aan het laseren? ELLE test het uit

Geüpdatet op 22 augustus 2024 door ELLE Partner
Iedereen aan het laseren? ELLE test het uit

Na een cyclus van scheren, harsen en suikeren, testten we de steeds populairder wordende laserontharing uit. Daarvoor gingen we langs bij Skincenters, waar ze onder andere tattoo verwijdering, medisch gekeurde laserontharing en huiverbeteringstechnieken aanbieden. Of we fan zijn? Je leest het hier.

Minder pijn, meer effect

Skincenters werkt met de Clarity 2 fiber laser, 40% krach- tiger dan andere lasertechnieken en zonder het gebruik van gel. Daarnaast is het de minst pijnlijke vorm van ontharing omdat er tijdens de behandeling constant koude lucht wordt geblazen. Bovendien kan de fiber laser elk huid- en haartype behandelen: van stugge donkere haren aan de bikinilijn tot de fijnste haren bij de bovenlip, en dat op zowel bleke als donkere huid én vanaf elke leeftijd. 

Skincenters

Hoe werkt het?

De instellingen van de fiber laser worden steeds vooraf afgesteld op jouw huid door een kleine test-shot. De pijn tijdens het laseren valt erg mee, vergelijkbaar met kleine elastiekjes die kapotspringen tegen de huid - niet bijzonder aangenaam, maar zeker geen reden om het uit te gillen. Ook duren de behandelingen niet lang, met 30 minuten voor de onderbenen en slechts 10 minuten voor je oksels of bikinilijn.

Omdat er enkel in de actieve groeifase behandeld kan worden, moeten er wel meerdere sessies ingepland worden. De tijd tussen de behandelingen hangt af van de zone, maar loopt tussen de 4-12 weken. Gemiddeld gaan er zo’n zestal behandelingen vooraf aan een volledige en (semi)permanente verwijdering van de haren, minder dan met de bekende diode lasers. Tussen de behandelingen door mag je je wel scheren, al zal je merken dat de haren steeds trager terugkomen. Het is mogelijk dat er opnieuw enkele haren tevoorschijn komen na twee jaar, maar dat kan ook pas 8 jaar later gebeuren. Een kleine onderhoudsbehandeling helpt je weer op weg.

Skincenters

Babyface treatment

Daarnaast testten we de LaseMD uit, een gezichtsbehandeling die huidverbeterend werkt en ook wel de ‘babyface treatment’ genoemd wordt. De behandeling is bijzonder populair in Frankrijk en Nederland. Dit dankzij het maximale resultaat en quasi geen herstelperiode. De laser maakt namelijk microgaatjes onder de huid waardoor de producten dieper in de huid trekken, en op die manier celvernieuwing en collageenaanmaak stimuleren.

De behandeling kan dus ingezet worden voor een algehele huidverbetering en een verhelderende glow, maar ook voor anti-aging en acne. Wat immers zo fijn is aan deze techniek, is dat je de producten die worden afgegeven specifiek op maat kan afstemmen, naar de noden van de klant.

Achteraf krijg je ook nog een verkoelend masker opgelegd, die ervoor zorgt dat de micro kanaaltjes sneller terug sluiten. Tot slot rust je een kwartiertje onder de Healite LED lamp, die het herstelproces versnelt en ook nog eens een gunstig effect heeft op eventuele huidproblemen, acne of anti aging.

 

Actie

Natuurlijk zijn lasertechnieken geen goedkope zaak, maar de prijzen hier starten vanaf €89 per fiber lasering sessie en €289 voor de LaseMD gezichtsbehandeling. Bij Skincenters lopen er echter regelmatig ook promo’s, dus houd zeker hun website of sociale media in de gaten.

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Skincenters. 

Lees ook:

Wat is mesotherapie en waarom zou je het moeten overwegen?

Een Japanse head spa geeft je glanzende lokken en een gezonde hoofdhuid

Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagen