5 grote modetrends gezien op straat tijdens CPHFW SS25

Geüpdatet op 13 augustus 2024 door Lore Ginneberge
5 grote modetrends gezien op straat tijdens CPHFW SS25

Copenhagen Fashion Week SS25 zette niet alleen de catwalks in vuur en vlam, maar ook de straten van Kopenhagen zelf waren een bron van inspiratie. De Scandi girls verschenen in het straatbeeld met enkele opvallende modetrends die je niet wilt missen.

1. Frivole haaraccessoires

De Scandi girls maakten van opvallende haaraccessoires de hoofdzaak. Strikjes, bloemen, sjaaltjes en gehaakte hoedjes sierden hun haren en gaven alle outfits net dat beetje extra cachet.

2. Zwart-witte outfits

De Deense dames gingen massaal voor monochrome outfits, waarbij zwart-witte looks de boventoon voerden. Of het nu strak en sober was of juist speels en vrolijk, deze trend bewees dat eenvoud krachtig kan zijn.

3. Bag charms

Deze opvallende microtrend was al groot afgelopen zomer, en de Deense straten vormden geen uitzondering. Deze kleine hangertjes en accessoires, die handtassen personaliseren en opleuken, zorgden voor een unieke toevoeging aan allerlei designertassen.

4. Lage silhouetten

De crop top maakt plaats voor lange topjes, een trend die we overal zagen tijdens Copenhagen Fashion Week SS25. Elegante tops en shirts die tot net boven of onder de heupen vallen, creëren een optisch langer silhouet en voegen een classy touch toe aan elke outfit.

5. Botergeel

De liefde voor boter (vooral de opgeklopte variant) is groot bij de Denen, zo groot dat ze zich maar wat graag in deze romige tint hullen. Gespot in opvallende jassen, jurken en accessoires - wat meteen een zonnige, onmiskenbare Scandinavische vibe geeft.