3 geheime stranden dichtbij waar je de drukte kan vermijden

Gepubliceerd op 12 augustus 2024 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
3 geheime stranden dichtbij waar je de drukte kan vermijden

Europa telt prachtige, geheime stranden die perfect zijn voor een ontspannen uitstapje weg van het massatoerisme. Hier zijn drie kustparels in België, Frankrijk en Nederland, ideaal om even helemaal tot rust te komen.

Verklikkerstrand in Nederland

Gelegen in de provincie Zeeland, bij Nieuw-Haamstede, is het Verklikkerstrand een verborgen schat in Nederland. Grenzend aan de badplaats Burgh-Haamstede onderscheidt dit natuurlijke strand zich door zijn rustige sfeer en functie als vogelreservaat. Terwijl je geniet van de zon, is de kans groot dat je zeehonden of verschillende soorten fascinerende vogels tegenkomt. Het is de perfecte plek voor een stressvrije wandeling of een verfrissende duik in verrassend helder water, allemaal met respect voor de natuur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Sanne (@sannescholten)

Hoe kom je er? De duinen van Verklikker en het strand van Verklikker liggen direct ten noordwesten van het dorp Renesse. Het wandelpad is alleen te voet of met de fiets toegankelijk. De rondwandeling (5,5 km) in de regio kan alleen te voet worden gedaan. Het startpunt is bij strandpaviljoen De Zwaluw of Zuid Zuidwest.

Het strand van Lombardsijde in België

Lombardsijde, niet ver van Nieuwpoort, biedt een uitgestrekt en ongerept strand, perfect voor lange wandelingen met familie of vrienden. Met zijn natuurlijke duinen en brede zandvlaktes is dit ook een ideale plek voor wandelingen met je hond, vooral in het gebied bij het strandwachtpost "Crystal Palace". Je kunt hier ook watersporten beoefenen of genieten van lokale specialiteiten in de charmante restaurants van de kleine vissershaven. Minder ontwikkeld dan andere Belgische badplaatsen, is Lombardsijde de plek voor degenen die op zoek zijn naar ultieme rust.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BONK Westende (@bonkwestende)

Hoe kom je er? Zoek op Google Maps naar "Strand Lombardsijde, 8434 Lombardsijde" en je vindt deze plek op slechts een paar stappen van Nieuwpoort.

Het strand van Ploumanac’h in Bretagne

Ploumanac’h werd in 2015 verkozen tot "Favoriete dorp van de Fransen". Wat oorspronkelijk slechts een vissersgehucht was, herbergt nu een van de indrukwekkendste granieten rotsformaties ter wereld - sommige rotsen zijn wel twintig meter hoog. Met een ouderdom van 300 miljoen jaar strekken ze zich uit over meer dan 25 hectare en vormen ze een prachtig decor. Dit iconische dorp in Perros-Guirec heeft zijn authenticiteit weten te behouden, met adembenemende landschappen op slechts enkele uren van België. Je kunt hier ook de kapel van Saint-Guirec en het kasteel van Costaérès op zijn eilandje bezoeken. De kristalheldere wateren nodigen uit tot een verfrissende duik. Bij laag tij kun je de rijke onderwaterwereld verkennen.

Hoe kom je er? Om het strand te bereiken, voer je "Perros-Guirec, 22700" in je GPS in. Voor meer informatie kun je terecht op perros-guirec.com.