Deze controversiële broeken blijven trending volgens Copenhagen Fashion Week

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 door Lore Ginneberge
Deze controversiële broeken blijven trending volgens Copenhagen Fashion Week Baum und Pferdgarten SS25 - Launchmetrics Spotlight

De modehuizen op Copenhagen Fashion Week zetten de toon voor zomer 2025. Op het menu? Gedurfde (en omstreden) keuzes als capribroeken en minishorts.

Copenhagen Fashion Week, dé voorloper in het modecircuit, geeft altijd een voorproefje van wat we volgend jaar mogen verwachten. Voor de zomer van 2025 wisten de ontwerpers opnieuw te verrassen met opvallende stukken en herinterpretaties van huidige trends.

Capri leggings blijven een grote trend

De capribroek, ooit verguisd om z'n twijfelachtige proporties, blijkt nog lang niet verdwenen. Integendeel, deze legging was in het gros van de collecties te zien. Bij Opérasport kwamen de capribroeken op een klassieke manier terug, terwijl Herskind ze combineerde met oversized vesten. A. Roege Hove koos voor een comfy uitstraling door de capribroek in haar signatuur breisel te brengen, terwijl Rotate de broek hoog in het vaandel droeg, letterlijk, voorzien van riempjes.

Korte shorts voor lente/zomer 2025

Daarnaast konden shorts niet ontbreken op de catwalks van Copenhagen Fashion Week. Van minuscule modellen bij Baum und Pferdgarten, met of zonder glitter, tot de gewaagde ontwerpen van Sinéad O'Dwyer en Gestuz, hotpants worden opnieuw het statement piece van komende zomer. Toch was er ook ruimte voor meer draagbare varianten, zoals die van Munthe, Lovechild 1979 en Remain, die speelden met lengtes die beter aansluiten bij het dagelijkse leven.