Dit heeft de Volle Supermaan in petto voor jouw sterrenbeeld

Gepubliceerd op 14 augustus 2024 door Marion Surateau en Lore Ginneberge
Dit heeft de Volle Supermaan in petto voor jouw sterrenbeeld

Op maandag 19 augustus 2024 vindt er een bijzondere Volle Maan plaats: een Supermaan die ook een Blauwe Maan is. Een beetje in de war? We leggen je uit wat dit betekent en wat je kunt verwachten volgens jouw sterrenbeeld.

Houd je vast aan de takken van de bomen: deze Volle Maan, die alles behalve gewoon is, zal plaatsvinden in het teken van de Waterman, het meest originele teken van de dierenriem. Weet je niet zeker of je alle astronomische of astrologische details hebt begrepen? We leggen het je uit. Hier is alles wat je moet weten over deze Volle Maan en de astrologische impact ervan op jouw sterrenbeeld.

Blauwe Maan, Supermaan, of Blauwe Supermaan?

Een kleine opfrissing is hier op zijn plaats. Want hoewel astrologie geen wetenschap is, is het toch handig om de natuurlijke fenomenen die eraan ten grondslag liggen te begrijpen.

Een Supermaan is de naam die wordt gegeven aan het perigeum-syzygie fenomeen. Dit is het moment waarop de Maan vol is en zich het dichtst bij de Aarde bevindt op haar baan. In de praktijk lijkt de Maan dan iets groter dan normaal. Dit fenomeen is niet zo zeldzaam, want de laatste Supermaan vond plaats op 29 september 2023.

Een Blauwe Maan is de dertiende Volle Maan in een jaar dat meestal maar twaalf Volle Manen telt. Dit kan de tweede Volle Maan in een maand zijn of de vierde in een seizoen. Die van 19 augustus is een seizoensgebonden Blauwe Maan, iets minder zeldzaam dan de maandelijkse variant. De laatste vond plaats op 31 augustus 2023... die ook samenviel met een Supermaan!

Astrologische effecten van de Blauwe Supermaan van 19 augustus

Een Supermaan gecombineerd met een Blauwe Maan is voor astrologen een zeldzaam fenomeen. En in de astrologie, hoe zeldzamer het fenomeen, hoe groter de symboliek. De Maan, met haar snelle veranderingen (in vergelijking met andere hemellichamen), wordt nauwlettend gevolgd door astrologen, en haar fase van volle verlichting, de Volle Maan, nog meer. Ze vertegenwoordigt een bruisende innerlijke energie, emoties die tot het uiterste worden gedreven, en een groot scheppend vermogen.

Supermanen zouden dan ook des te krachtiger zijn. Ze zouden ons inspireren tot radicale levensveranderingen of ons aanzetten om naar de toekomst te kijken. De Blauwe Maan voegt hier een extra dimensie aan toe: originaliteit en onvoorspelbaarheid. Veranderingen, plot twists, een nieuwe blik op de toekomst? Geen twijfel mogelijk, deze maanstand is 100% Waterman. Het is genoeg om dit sterrenbeeld te inspireren om zich nog meer open te stellen op deze 19e augustus.

Horoscoop: Hoe de Blauwe Supermaan jouw sterrenbeeld beïnvloedt

  • Waterman, Tweelingen, Ram: Ga ervoor! Voor deze drie tekens is deze maan een golf van motivatie. Waarom zij? De Maan staat in het sterrenbeeld Waterman en vormt de meest gunstige verbindingen met Mars (planeet van Ram) in Tweelingen. Bij deze lucht- en vuurtekens is het thema van deze Supermaan actie en impulsiviteit. Vooruitgaan, veranderingen teweegbrengen, de zaken zelf in beweging zetten zonder te wachten op toestemming... Niet voor niets zijn jullie de rebellen van de dierenriem.

 

  • Weegschaal, Boogschutter: Vernieuw. De transities in Waterman zijn altijd positiever voor zijn metgezellen, de lucht- en vuurtekens. Deze Blauwe Supermaan verdubbelt dit effect door Weegschaal en Boogschutter aan te moedigen om uit hun huidige routines te breken. Je hoeft niet alles te veranderen: dingen in een andere volgorde doen of op een nieuwe plek kan genoeg zijn om de zaken in een ander licht te zien. Zo voorkom je dat je té zeker van jezelf bent (nietwaar, Boogschutters?) of te conventioneel (hallo Weegschalen).

 

  • Vissen, Kreeft: Omring jezelf. Deze gevoelige watertekens hebben de neiging zich terug te trekken in hun cocon wanneer de sfeer hen uit balans brengt. Maar de symboliek van Waterman is juist om niet te veel vast te houden aan je eigen ideeën en naar anderen toe te gaan. Het is tijd om je vriendschappen te versterken, deel te nemen aan het leven in je buurt. Versterk je gevoel van gemeenschap, je banden met je dierbaren, maar creëer ook nieuwe: dat is wat de Maan in Waterman suggereert voor watertekens. En nee, we hebben het niet alleen over het aaien van andere hondjes op straat.

 

  • Maagd, Steenbok: Experimenteer. Het minste wat je kunt zeggen over deze twee voorzichtige aardetekens is dat ze niet van risico's houden. Althans, dat denken ze. Want het idee van de Waterman is juist om te rebelleren, ondeugend te zijn en je niet aan de labels te houden. Vooral niet de labels die je jezelf geeft. Maagd en Steenbok zouden de drang kunnen voelen om onbekende paden te verkennen, of dat nu in de liefde, op het werk, of in hun privéleven is. Bijvoorbeeld in hun keuken. Dat intrigerende zakje pikante noedels gaat zichzelf niet opslurpen.

 

  • Leeuw, Stier, Schorpioen: Emancipeer jezelf. Het zijn deze drie vaste tekens (samen met Waterman) voor wie deze Volle Maan als een donderslag bij heldere hemel kan komen. Voor deze even volhardende als koppige tekens zal het nodig zijn om jezelf te bevrijden van een onnodige beperking, een situatie die al te lang duurt, of een negatieve mindset. Hiervoor kunnen ze vertrouwen op hun grote creativiteit. Het is het moment om je over te geven aan een nog onontdekte creatieve hobby of je favoriete activiteit, maar dan zonder de regels te volgen. Ja, we weten het, Watermannen, voor jullie lijkt dit op een doodgewone maandag.