De allermooiste retreats om te ontspannen vóór je weer aan het werk gaat

Geüpdatet op 19 augustus 2024 door Lisa Aelvoet
De allermooiste retreats om te ontspannen vóór je weer aan het werk gaat Lanserhof

Niets beters dan een luxueus retreat om tot rust te komen en je energie op te laden vóór je weer aan het werk gaat. Wij verzamelden de allermooiste retreats, zowel binnen als buiten Europa.

Binnen Europa

Palazzo Fiuggi (Italië)

Palazzo Fiuggi, genesteld in het gelijknamige kuuroord Fiuggi, biedt een mix van moderne medische spa-behandelingen en eeuwenoude geneeskrachtige tradities. Hierbij maakt het retreat gebruikt van de natuurlijke Fiuggi-wateren, die bekend staan om hun zuiverende werking op de nieren en het immuunsysteem. Het 'Master Detox'-programma combineert geavanceerde technologieën met voedingsadvies van topklasse chefs, zoals drie-sterren Michelin chef Heinz Beck, om je lichaam volledig te reinigen en je geest te verfrissen. Klinkt niet slecht, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Palazzo Fiuggi (@palazzofiuggi)

Clinique La Prairie (Zwitserland)

Aan het Meer van Genève ligt Clinique La Prairie, waar ook het gelijknamige cosmeticamerk werd ontwikkeld. Dit retreat, vermaard om haar exclusieve revitalisatieprogramma's, bestaat reeds sinds 1931. Centraal in de holistische aanpak van Clinique La Prairie staan medisch inzicht, voeding, welzijn en beweging. Bezoekers worden eerst uitgebreid gescreend vooraleer experten een gepersonaliseerd programma voor ze opstellen. Naast medische behandelingen biedt de kliniek een scala aan luxe wellness-faciliteiten, waaronder een zwembad met uitzicht op het meer, een volledig uitgeruste fitnessruimte en een haute cuisine restaurant dat speciaal ontworpen diëten serveert.

Lanserhof Sylt (Duitsland)

Lanserhof, gelegen op het Noord-Duitse eiland Sylt, combineert medische expertise met luxe wellness. Hier onderga je het beroemde Lanserhof Concept, een intensieve vastenkuur die gericht is op darmregeneratie en detoxificatie. Het programma, volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeften, biedt behandelingen zoals cryotherapie en interval hypoxia-hyperoxia therapie. Deze holistische aanpak zorgt niet alleen voor lichamelijk herstel, maar ook voor mentale balans. Tijdens je verblijf heb je dagelijks contact met artsen en therapeuten om je herstel te optimaliseren en je te helpen een gezondere levensstijl aan te nemen​ De natuurlijke omgeving, met frisse zeelucht en lange stranden, draagt bij aan een optimale genezing en ontspanning.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lanserhof (@lanserhof)

Buiten Europa

SHA Wellness Clinic (Mexico)

Aan de prachtige kust van Quintana Roo, ligt de tweede locatie van het gerenommeerde SHA Wellness. Wat deze locatie bijzonder maakt, is de unieke combinatie van de Mexicaanse cultuur en de wetenschappelijk onderbouwde SHA-methodologie. De 'Healthy Ageing' en 'Advanced Detox' programma's zijn speciaal ontworpen voor gasten die op zoek zijn naar langdurige gezondheid en vitaliteit. Gasten genieten hier van een adembenemend uitzicht op de Caribische Zee, een infinity pool, en macrobiotische privékooklessen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SHA Wellness Clinic (@shawellness)

Cal-a-Vie Health Spa (Verenigde Staten)

Cal-a-Vie mag dan wel in Californië liggen, je waant je er in Zuid-Frankrijk. Dit exclusieve resort combineert Europese spa-filosofieën met Californische fitness- en gezondheidsprincipes. De pakketten omvatten gourmetmaaltijden, onbeperkte fitnesslessen, wandelingen, en een scala aan schoonheids- en spabehandelingen. Daarnaast beschikt het resort over een eigen 18-holes golfbaan en tal van andere voorzieningen. Voor een nog diepere wellnesservaring kun je deelnemen aan voedingsworkshops en lezingen onder leiding van topchefs en diëtisten. De retraite is ontworpen voor volledige ontspanning en hernieuwde energie, allemaal binnen een prachtig, rustgevend Frans-ogend landschap.​

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cal-a-Vie Health Spa (@calaviespa)

Aro Hā (Nieuw-Zeeland)

Midden in het ongerepte landschap van Glenorchy, Nieuw-Zeeland, stelt Aro Hā een volledig geïntegreerd wellnessprogramma dat gericht is op lichamelijke en geestelijke vernieuwing. Dit eco-vriendelijke retreat ontvangt maximaal 18 gasten tegelijk, wat een intieme en persoonlijke sfeer garandeert. De dagen zijn gevuld met sub-alpine wandelingen, yoga, meditatie, en een plantaardig glutenvrij dieet dat je lichaam reinigt en herstelt. De architectuur van Aro Hā is modern en minimalistisch, met adembenemende uitzichten over Lake Wakatipu, waardoor je je volledig kan onderdompelen in de natuurlijke pracht. Als je op zoek bent naar een plek waar fysieke inspanning en innerlijke rust samenkomen, dan is Aro Hā de ultieme bestemming.