DIt is wat Lucien Laviscount (Alfie) echt vindt van de mode in ‘Emily in Paris’

Gepubliceerd op 20 augustus 2024 door Naomi May en Lore Ginneberge
DIt is wat Lucien Laviscount (Alfie) echt vindt van de mode in ‘Emily in Paris’ Netflix

'Emily In Paris’-acteur Lucien Laviscount deelt zijn meninig over mode in de serie, zijn favoriete outfit uit seizoen 4 én zijn ideale 24 uur in Parijs.

"Mijn favoriete Franse uitdrukking is 'je t’aime'," verklapt Lucien Laviscount, ster van 'Emily in Paris', aan ELLE UK in een rondje Ask Me Anything.

Het zou niemand mogen verbazen dat de in Burnley geboren acteur, wiens doorbraakrol in de BBC’s tienerdrama 'Grange Hill' was, zo’n Francofiel is geworden. Als iemand zich inmiddels vertrouwd zou moeten hebben gemaakt met de Franse taal, dan is het Laviscount wel. Sinds 2021 speelt hij de rol van de charmante Alfie in de populaire Netflix-serie 'Emily in Paris'. Het eerste deel van het vierde seizoen is net uitgebracht op de streamingdienst.

lucien laviscount alfie emily in paris
Netflix

Wanneer het op de veelbesproken kostuums in de serie aankomt, is Laviscount erg enthousiast. "Mijn favoriete aspect van de mode in 'Emily in Paris' is hoe onbevreesd en luid en creatief het is, het leeft in een eigen wereld. Dus bedankt, Marylin [Fitoussi, de kostuumontwerper] voor het brengen van een beetje kleur, licht en leven in de show," vertelt hij in het video-interview. "Mijn favoriete outfit in seizoen 4? Dat is waarschijnlijk de smoking die ik mag dragen."

emily in paris seizoen 4 lucien Laviscount
Netflix

In zijn ideale 24 uur in Parijs — doorgebracht met degene aan wie hij zijn favoriete Franse uitdrukking zou richten, zonder twijfel — zou hij beginnen met een wandeling langs de Seine. "Prachtig, magisch, majestueus," mijmert de acteur. Vervolgens zou hij aanraden om zijn favoriete café, Café Charlot in Le Marais, te bezoeken, voordat hij naar het Louvre gaat en rondwandelt in de Jardin des Tuileries. 'Verloren raken in Parijs betekent dat je jezelf vindt, klinkt dat logisch?" grapt hij.

Het filmen voor de serie houdt hem doorgaans tot zes maanden per jaar weg van zijn thuis in het Verenigd Koninkrijk, wat hem heeft gepusht een aantal comfortrituelen te ontwikkelen als hij zijn thuis mist. Zijn favoriet? Funk- en soul-playlists. "Toen ik opgroeide, galmde er altijd funk en soul door het huis, dus dat maakt nu deel uit van mijn dagelijkse playlist," zegt hij terwijl hij met zijn schouders wiebelt. "Beetje soul, beetje funk."

Emily in Paris Seizoen 4 alfie
Netflix

Gevraagd naar zijn grootste afknapper, antwoordt de acteur resoluut: "Onbeleefde mensen, mensen zonder manieren. Je kan verlegen zijn (...) maar ik denk dat beleefdheid je ver brengt. Dus dat stoort me in anderen. Het is makkelijker om door het leven te gaan als je aardig bent."

Via ELLE UK