De preppy stijl keert net op tijd terug – zo draag je de trend op een volwassen manier

Geüpdatet op 20 augustus 2024 door Mathilde Muschel en Lore Ginneberge
De preppy stijl keert net op tijd terug – zo draag je de trend op een volwassen manier Launchmetrics Spotlight

Dit najaar 2024 maakt de preppy stijl een krachtige comeback. Van de catwalks tot de straten, vestigt de look zich als de onmisbare modetrend van het seizoen.

Van de campus naar de kast van it-girls

Symbool van de chique stijl à la Blair Waldorf uit 'Gossip Girl', maakt de preppy look een triomfantelijke terugkeer. Twintig jaar na z'n hoogdagen, herleeft het met nieuwe energie, waarbij tijdloze items en hedendaagse flair worden gecombineerd. Het schooluniform van de Upper East Side wordt getransformeerd tot een onmisbare trend voor het begin van een nieuw schooljaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gossip Girl (@gossipgirl)

Geboren op de campussen van Ivy League-universiteiten en populair geworden in de jaren '80 dankzij het boek van Lisa Birnbach, 'The Official Preppy Handbook', werd deze stijl al gedragen door iconen zoals prinses Diana en 'Clueless'-personage Cher Horowitz. Modehuizen zoals Miu Miu, Tommy Hilfiger en Thom Browne moderniseren deze klassiekers nu met frisse details: kabeltruien, cardigans en loafers met sleehakken. It-girls zoals Kendall Jenner, Hailey Bieber en Zendaya zijn grote fans.

Hoe draag je de preppy stijl op een volwassen manier?

De uitdaging? Deze look dragen op een volwassen manier zonder dat het té schoolmeisjesachtig wordt. De key is om klassieke preppy elementen te combineren met meer gestructureerde, verfijnde stukken en aandacht te besteden aan styling.

1. Ga voor gestructureerde silhouetten

Kies voor een preppy plooirok als onderdeel van een mantelpak. Een getailleerde blazer met een bijpassende plooirok in een luxueuze stof zoals tweed of jacquard geeft een instant volwassen uitstraling. Onder meer Marine Serre toont hoe een donkerblauw mantelpak met een subtiele print en een geplooide rok ontzettend elegant kan zijn.

plooirok trend preppy stijl herfst
Marine Serre FW24 - Launchmetrics Spotlight

2. Mix en match met neutrale kleuren

Combineer preppy elementen met neutrale of aardetinten, zoals te zien bij Alberta Ferretti. Een tweed jasje en rok in gemêleerde bruintinten gecombineerd met een eenvoudige coltrui en kniehoge laarzen houden het geheel modern en volwassen. Dit palet voorkomt dat de look te jeugdig wordt.

preppy stijl herfst winter hoe te dragen
Alberta Ferretti FW24 - Launchmetrics Spotlight

3. Werk met laagjes en oversized items

Een andere manier om een volwassen draai aan preppy te geven, is door laagjes en oversized silhouetten te gebruiken. Een blazer of trenchcoat over een geruit rokje, gespot bij Moschino en Elisabetta Franchi, creëert een gelaagde, nonchalante look. Voeg daarbij een blouse of trui in een klassieke kleur toe en til de stijl naar een hoger niveau.

Elisabetta Franchi herfst winter
Elisabetta Franchi FW24 - Launchmetrics Spotlight
Moschino preppy look catwalk
Moschino FW24 - Launchmetrics Spotlight

4. Accessoires voor verfijning

Accessoires kunnen de preppy look een nodige upgrade geven. Denk aan een luxe leren riem om je taille te accentueren of een gestructureerde tas. Vermijd te speelse accessoires zoals haarstrikken en kies in plaats daarvan voor een bijpassende armband of oorbellen.

preppy trend winter herfst
Paul Costelloe FW24 - Launchmetrics Spotlight

5. Blijf weg van kinderlijke prints en felle kleuren

Houd prints eenvoudig en kies voor klassieke ruitjes of strepen in plaats van te drukke of kleurrijke patronen. Bij Tommy Hilfiger krijgt de tijdloze ruit een chic kleurenschema als camel en navy. Baum und Pferdgarten houdt haar strepen sober met een donkere debardeur en zwarte culottes. Maak af met eenvoudige leren loafers of pumps.

Baum und Pferdgarten debardeur preppy stijl
Baum und Pferdgarten FW24 - Launchmetrics Spotlight
Tommy Hilfiger FW24 preppy plooirok
Tommy Hilfiger FW24 - Launchmetrics Spotlight

Via ELLE France