5 nieuwe boetieks in Antwerpen om aan je shoppingroute toe te voegen

Gepubliceerd op 2 september 2024 door Lore Ginneberge
5 nieuwe boetieks in Antwerpen om aan je shoppingroute toe te voegen REBALE

Antwerpen blijft dé plek voor wie houdt van mode, en de stad heeft er 5 boetieks bij die je zeker niet wilt missen. Van high-end vintage tot zorgvuldig gecureerde collecties, hier zijn enkele nieuwe adressen die je moet ontdekken.

Noise: high-end merken

Dé nieuwe hotspot in Antwerpen voor liefhebbers van high-end mode met een verrassende twist. Amanda Duran heeft in haar lichtrijk, ruim pand, gelegen in het hart van de stad, een uitzonderlijke selectie samengesteld van gehypete merken zoals Area en 16Arlington, het ultrafeminiene Simone Rocha en unieke vondsten van minder bekende labels zoals Quira en 13 09 SR. Noise biedt een exclusieve mix van dameskleding, schoenen, tassen en accessoires, perfect voor wie op zoek is naar bijzondere designerstukken die net even anders zijn.

Noise nieuwe boetieks Antwerpen luxe mode designer
Noise

Adres: Kelderstraat 4, 2000 Antwerpen

Renée: Belgische en Scandi mode

Renée, gelegen in de iconische Fierensblokken, is meer dan een kledingwinkel. Opgericht door Ilse Roosens en Penny Van Puymbroeck, brengt Renée vrouwen samen om hen te helpen hun authentieke schoonheid te ontdekken. Met een selectie van voornamelijk Belgische merken zoals Collectors Club en Les Bohemiennes, evenals internationale toppers zoals By Malene Birger en Lovechild 1979, biedt de boetiek tijdloze stukken die je jarenlang kunt koesteren. Renée onderscheidt zich door haar workshops en persoonlijke stylingsessies, waar je leert hoe je jezelf kunt kleden en maquilleren met op maat gemaakt advies.

renée Antwerpen nieuwe boetieks
Renée

Adres: Nationalestraat 152, 2000 Antwerpen

REBALE: pre-owned selectie

REBALE is een nieuwe hotspot voor pre-owned designerstukken in de Nationalestraat. Dit familieproject, opgericht door zussen Cherine, Shahed en Rose Massini, biedt een nauwkeurig gecureerde selectie van tijdloze modeparels, van een klassieke Burberry trenchcoat tot de perfecte Levi's 501. De boetiek staat voor duurzaamheid en exclusiviteit, met een collectie die bewust is samengesteld om lang mee te gaan. De roots van de familie Massini liggen diep in de textielrecycling, wat resulteert in een passie voor kwaliteit en een scherp oog voor detail. Hier shop je stukken met een verhaal.

rebale vintage boetiek Antwerpen nieuwe winkels
Erine Wyckmans

Adres: Nationalestraat 65, 2000 Antwerpen

The Menu: Niche luxemode

The Menu wist zich te nestelen in de Volkstraat als dé bestemming voor bijzondere merken. Louise Proot, met ervaring bij Mytheresa en De Bijenkorf, heeft een unieke selectie samengesteld van opkomende labels zoals Saks Potts en Christopher Esber. Het interieur, ontworpen door Noëmi Orgaer, nodigt uit om in een serene sfeer de zorgvuldig gekozen collectie te ontdekken. The Menu biedt niet alleen kleding, maar ook beautyproducten (onder meer F. Miller en Abel), accessoires en design, allemaal met oog voor vakmanschap en esthetiek. Binnenkort kun je de unieke sfeer ook online ervaren via de webshop.

Antwerpen boetieks shopping
Elias Asselbergh

Adres: Volkstraat 54, 2000 Antwerpen

ENSO: vintage en upcycling

ENSO is de nieuwe bestemming voor liefhebbers van high-quality vintage en upcycled mode. Opgericht door Andrea en Liseth in 2019, biedt de boetiek een ruimte voor iedereen die waarde hecht aan traditie en moderniteit. Hun handgeplukte designer stukken en eigen upcycling collectie zijn bedoeld om een bewuste garderobe op te bouwen, waarbij minimalisme en esthetiek hand in hand gaan. ENSO richt zich op tijdloze mode die de tand des tijds doorstaat, en is daarmee een plek waar stijl en duurzaamheid elkaar ontmoeten.

Enso vintage shop boetiek antwerpen
Enso

Adres: Lombardenvest 20, 2000 Antwerpen

Of je nu op zoek bent naar een unieke vintage vondst, nieuwe Belgische mode, of een niche merk dat je nergens anders vindt, deze adresjes in Antwerpen zorgen gegarandeerd voor mode-inspiratie (en een geplunderde bankrekening).